fredag 31. desember 2010

ANINE OG FREDRIK...


Og lille Emmagull takker for et fint 2010!
GODT NYTTÅR ALLE SAMMEN!!! 
Klem fra ho mor sjæl, nemlig 
von Krogh :)

torsdag 30. desember 2010

GLASSENE SKAL FYLLES...

I morgen blir det feiring av et flott år! Glassene står klare litt hulter og bulter oppe på hylla. Vi skal lage kalkun til 6 venner, så her blir det selskap med god mat og drikke. Kalkun igjen! Denne gangen med waldorfsalat og sherrysaus. Mmm...
Og så må jeg jo få takke for alle de koselige kommentarene fra dere! Blir helt rørt jeg. 
Tusen tusen takk! Koselig med så mange tilbakemeldinger og hilsener. Både her og på mailen...
Gleder meg til å se hva 2011 bringer familien og ikke minst Villa von Krogh. :) Skulle gjerne ha besøkt dere alle, men nå er det tilbake til dagens hodebry. Nemlig dette skjørtet... Kan noen lære meg å sy??? :)
Jeg er så kløne!

Vi sees igjen i morgen! Ha en fin kveld videre.

Klem  

PUTER FRA MAZMA!

Hver gang jeg går inn på Mazma får jeg lyst til å bytte ut en hel haug av de putene som ligger i sofaen hjemme. Og nå nærmer det seg jo Fredrik sin bursdag, så da kan jo Anine gå på puteshopping!?! :) Neida Fred... Slapp av... Senk skuldrene... Du skal ikke få puter i bursdagsgave.
 Synes de har så mange tøffe puter! Hadde jeg hatt en gutt skulle han fått den over på rommet sitt...

 Den beige under her ønsker jeg meg!
  
 PS. I LOVE YOU! Kunne jeg jo faktisk kjøpt til Fredrik... ;)

Nå skal jeg sy om en kjole jeg kjøpte på loppis til skjørt, og så skal jeg en tur på Sandvika Storsenter for å finne en hvit bluse til skjørtet. Kick off med jobben om en uke! :) Så da er det bare å ta runden for å finne tilbehøret! Gleeeder meg!!!

Vi blogges søte! Ha en nydelig dag videre!!!

Klemmer

tirsdag 28. desember 2010

2010 KAVALKADE

2010 KAVALKADE! Det er vel på sin plass med et lite (kremt) mimreinnlegg her på bloggen. Hva skjedde egenlig her inne på Villa von Krogh i 2010? Her er det bare å skrolle seg nedover... Har en følelse av at det blir et laaangt innlegg dere! Om ikke hele innlegget er på denne siden trykker dere bare neste side nederst...

Januar... Da hadde vi håpet på å være inne i huset, men det var langt ifra innflyttingsklart.
Anine var i lokalavisa. Skikkelig stas! :)
Vi flyttet ut av "hulen" og parkerte oss midlertidig hos svigermor. Det var i grunn veldig greit, for da fikk vi enda litt mer tid på kvelden til å holde på i huset. Takk for at du holdt ut med oss! :)
Januar var også en måned med tusen valg av alt mulig tilbehør og diverse til huset. I slutten av måneden var det klart for å begynne med mursteinsveggen og kjøkkenet...
Februar... En måned med mye fremgang! Kjøkkenet kom opp, Pappa hjalp til med både fliser og mursteinsveggen, og Fredrik la fliser i hallen. Flere rom ble malt, taket i hallen ble mørkegrått og gravern lagde større gårdsplass til oss.

 Innimellom slagene var det velfortjent med en øl eller to... :)
Mars... Vi flyttet inn i Villa von Krogh!!!
Trappa kom på plass, lamper ble montert og vi bodde oss sakte men sikkert inn i huset.

 Dårlig mobilbilder, men alikevel koselig å se tilbake på..
 Skjellampa fra Kina kom selvfølgelig umontert. Der fikk vi en liten jobb der også gitt. :)
April... Et snev av vår i lufta! 
Dette ble nok en måned med mye jobbing i huset... :) Men også mye hygge. Malingsånden kom over meg og var der en liten stund... Fikk vel malt både det ene og det andre møbelet. 
NIB lagde også sin aller første "Hjemme hos" og Anine var første kvinne ut. Villa von Krogh har etter dette året 10 ganger så mange daglige lesere enn i januar i fjor. For en øking! Det er ganske sprøtt...
 Ting faller sakte men sikkert på plass i huset og det blir mer og mer levbart her.
 Hallen begynner å ta mer form også...
Mai... Mai startet med bryllupsdag. Må jo ha blitt noe god vin da kjære? :)
Fredrik rullet ut plenen, vi skulle ha et deilig uteområde til sommeren! Og mens mannen rullet plen malte frua møbler! Malingsånden gikk litt i bølgedaler, men var på plass igjen i mai.

Juni... I denne måneden var årets desidert beste dag! Dagen vi var på Bunæs gård... Hvor min farfar kom fra. Vakrere plass skal man lete lenge etter. For en lykke på jord denne dagen var dere! Tusen takk... Emma og Josefine koste seg også på Bunæs. Gulljentene mine!

Fra det ene barndomshjemmet til det andre... 
Fredrik sitt barndomshjem ble solgt, og vi holdt på masse med det. Jeg sto for stylingen... Naturlig nok. :)
I juni var vi vel innbodd i Villa von Krogh. Eneste som manglet nå var en skikkelig fest! Plattingen ute ble ferdig til den store innflyttingsfesten vår. Mannen og co fikk opp baren fra kjelleren og det var bare å begynne å lage hakk i parketten! Vi serverte nydelig sushi og guri malla med drikke... For en fest!!! Til tross for ruskete vær...

Juli... Sommerferie. Og jeg kjedet meg litt... Fru rastløs til tider! :) Vi var både i Göteborg, Hafslo og hos svigerinne Sarah i Molde. En delig ferie! Mannen tok skikkelig ferie, til min store frustrasjon. Ikke bare ferie fra jobb, men også ganske så fri fra husprosjekter. Anine holdt på å gå på veggen husker jeg! :)
På hjemmebane var jeg i avisen hele to ganger i løpet av juli... 
"Lite å skrive om?" var det en svoger som undret seg over her... :)
 Hotel Cæsar? :)
 Sjenken fra Hafslo ble endelig malt! I den lysegrønne fargen SIV.
For et bilde forresten! Haha... Hva skjedde med lampeskjermen?
 Sommeridyll i Molde...
August... Tilbake på jobb og hverdag etter en lang ferie! Vi hadde mange fine søndager med sol i hagen i august. Masse besøk og god mat. Grillen ble brukt hyppig!
 Klokka fra Zanz fant veien opp veggen... Og vi hadde mange kosestunder foran tv´n igjen.
Ble lite tv på sommeren ellers... :)
Det forbaskade røde sminkebordet ble etter utallige strøk til slutt hvitt. Etter et godt tips fra dere om å bruke sperregrunning. Dere reddet meg der! Hadde omtrent gitt det opp... Vet dere at rødt og blått er værst å male over? Bruk sperregrunning først sier jeg bare! :)
September... Hva hadde denne måneden å by på? Frisk deilig høstluft og mørkere kvelder. Her i huset var det å få det litt mer lunt som stod veldig i fokus. Inn med lyng og lys! Ute var det verandaen som sto for tur og siste rest med utvendig maling før minusgradene kom snikende.
I september fikk jeg forespørsel om å begynne å blogge for Sandvika Storsenter. En spent Anine som gikk høsten i møte... Litt engstelig, men også veldig glad! Var jo ikke noe å være redd for det... :) Selvfølgelig delte meninger, men det er jo bare sunt!
 Kjøkkenet fikk taklister og begynte å se mer ferdig ut...
Ting har tatt tid! Og det er ikke fordi vi nødvendigvis er trege... :)
Oktober... Vi startet denne høstmåneden i London. Kjærestetur! Vi spiste på fantastiske restauranter og var skikkelig turister i 3 dager. Oktober var i grunn en ganske effektiv måned. Listene som hadde blitt utsatt kom på plass og fikk seg noen strøk med maling, vinsjen til lysekrona kom opp og vips så var jaggu lysekrona oppe den og!
 Ingen høst uten tur! Emma fylte 3 år 5 oktober. Bursdagsfeiringen ble en suksess!
 Mitt aller første Sandvika innlegg ble publisert...
 Og her hadde mannen satt fast vinsjen på loftet.
 Etter 13 timer med montering av snører og krystaller var det bare å heise opp lysekrona!
En lykke uten like! :)

Med lysekrona vel på plass var det duket for neste prosjekt! Nemlig peisen på kjøkkenet...
Emma var med å mure sammen med Morfar/Pappa. Det var stas! 
Og blir stadig vekk nevnt av vesle frøkna her... :)
Det var forresten en mann innom her også! En som tok bilder av trappa vår til en trappekatalog. Uka før listene og lysekrona kom opp... Vet ikke om bildene ble bra nok til å få med i katalogen. Vi får se hvor flinke de har vært i photoshop. :) Klarte de å "lime" på lister rundt dører og viduer? 
November...  Peisen var ferdig og Anine var nesten klar til å ta imot to bladdamer...
Den mest stressende uka i mitt i liv! I forkant av de skulle komme jobbet jeg omtrent dag og natt for at ting skulle bli ferdig. Jeg løp med pisken og var sikkert helt forferdelig å leve sammen med! Men det ble nå ferdig, og Inger Mette og Harriet kom på besøk for å ta bilder til Vakre Hjem & Interiør. Maleren malte siste rest av listene når de kom inn døra her... :) Snakk om bli ferdig i siste liten!
 Inger Mette i sitt ess!
Villa von Krogh kommer i Vakre Hjem & Interiør i et av de første nummerne på nyåret. Spent!!! 
 Mange kosestunder ble det tid til også... Og julen hadde jeg for lengst begynt å tenke på... :) 
Anine skulle ha pastelljul!
 Etter en titt i et magasin lagde jeg dette søte pepperkaketreet med melis og glitter... 
Julestemningen kom snikende...
Vel ferdig med styling hjemme var det på'n igjen! Denne gangen i svigerinne Sarah sin leilighet som skulle selges. Her var det bare å dytte inn møbler og interiør for leiligheten var tom. 
Resultatet ble bra og alle var fornøyde!
 Og så var det på tide å pynte til jul... Desember var rett rundt hjørnet!
Desember... Klart for julekalender! Emma var helt klar værtfall! Desember ble en tid for flere selskap, god julesteming og en glede over livet! Om det ble gjort så mye praktisk i huset... Nei! :) Mest kos!
 Julepyntet kjøkken...
 Fredrik lagde tidenes måltid hele to ganger!
 Og Fredrik, Per Olav og jeg lagde pepperkakehus...
 Det ble vel bakt pepperkaker 3 ganger her i huset. Emma var med og koste seg med deigen. :) 
Og non-stop...
Og når det var på tide med juletre dukket desembers snakkis opp. Røde kuler! Mannen var fast bestemt på at vi måtte ha det, noe jeg var HELT uenig i. Men det ble nå slik... Til gjengjeld ga jeg han en pute som jeg selv hadde lyst på i julegave. Han er jo så opptatt av interiør blitt... :)
Både Emma, Fredrik og jeg har hatt et fint år! En spesiell takk til min kjære mann. Uten deg hadde ikke Villa von Krogh blitt det samme! At jeg får lov til å blogge om deg er topp! Du er jo en figur. :)

Og tusen takk til alle dere som gjør det gøy å blogge! Alle de fine hilsene deres tar jeg med i hjerte mitt videre inn i det nye året. Takk for alle besøk! Jeg lover å gjøre mitt beste for å fore bloggen med mye rart i 2011 også... :)
Takk for 2010!!!  
Klem