fredag 29. juli 2011

FREDAGSPLAN

God morgen godtfolk! Ja dere... :) Da var det snart helg igjen. Har dere noen planer for dagen? 

Vi skal bare ta det helt med ro her hjemme i dag. Plante noen nye blomster i kassene under kjøkkenvinduene, trene litt og kanskje duppe kroppen litt i sjøen. Har ikke blitt mye til bading i år gitt... Èn dukkert bare. :) Ikke bra, det må vi gjøre noe med! 

Jeg håper dere har gode dager til tross for landesorgen. Det er jo klart man blir litt mutt, sånn er det bare. 
Tankene går fort dit om dagen. Det er ikke til å komme unna. Men oppi alt er det viktig å sette pris på de små hverdagsgledene som titter frem i blant. I dag er nok en solfylt dag og jeg skal kose meg med hagearbeid. Det er enkel hverdagslykke det.

Ønsker også dere en fin dag med litt lykke. :)

Klem

torsdag 28. juli 2011

FREDRIK NYTER DET GODE LIV I FRANKRIKE

Solen går ned og undertegnende har parkert seg selv i en meget behagelig stilling. Nå venter jeg og rødvinen bare på at disse Moldenserne skal komme hit på en liten miniferie. Blir koselig med litt besøk! Nå har det bare vært Emma og meg i halvannen uke, for Fredrik er ute å cruiser på Harlyen sin i Frankrike om dagen. Og nå sitter han og hiver innpå en bedre middag på en Michelin restaurant et eller annet sted. Er det mulig å være så heldig? Tydeligvis... Bra han kommer hjem til hverdagskost snart. Må jo ikke bli for bortskjemt... ;) (bare bittelitt misunnelig)

Ha en fortsatt fin kveld fine dere! 
Klem

HELT FANTASTISK!!!

 God torsdag folkens! Her i huset har vi vært flinke og stått opp tidlig til en forandring. Er så deilig når man får så mye ut av dagen! :) Emma og jeg skal en tur på treninga vi nå, og så skal vi hjem og nyte solen. For jaggu er det ikke fint vær i dag. Juhu!!!

Og senere i dag kommer Molde folket på besøk til over helgen. Blir nok grilling, litt vin og kanskje en kake i løpet av den tiden. Jeg skal prøve meg på Karin's nydelige PAVLOVA. Hvis du vil ha en av oppskriftene hennes kan dere trykke der inn HER. Der ligger samtlige. Pasjonfruktsmoussekaka over er helt himmelsk! Bare så dere vet det... ;)

 Panna Cotta & Pavlova, mmm...

Jorbærsuppe, mmm...

Elixia neste! Hopp og sprett og tjo og hei!

Nyt dagen alle sammen! :)
Klem  

onsdag 27. juli 2011

VASKEFEBER?

Heisann! Bare innom for å ønske dere en fin kveld jeg... Jeg har spandert på meg selv en liten 5 minutters pause fra vaskinga, og da fikk jeg lyst til å turen inn hit! Her fikk nemlig fruen i huset for seg at det måtte vaskes. Og det grundig! For makan til møkkete hus... Uff, det er ikke noe kult! Mulig jeg har slått meg, eller så er det denne varmen som gjør meg så glad i å vaske. Ikke vet jeg, men jeg får smi mens jernet enda er varmt!

Jeg får hive i meg dagens siste kaffekopp og stupe ned i vaskebøta igjen. 
Vi bloggges i morgen!!! Med et par bilder fra Pappa's butikk. ;)

Nyt resten av denne varme sommerkvelden. :)
Klem

EN SOMMERDAG...

God morgen dere. Alt vel? Det humper og går her i gården, og min 5 ukers ferie er snart over. Snart på tide å ta fatt på "høsten" etter en sommerferie uten så mye sol. Det er stusselig! :) Kom på i går at putene til utemøblene ikke har vært ute på 2 uker. Det sier vel sitt... Men Emma og jeg har hatt mange fine dager lell vi. Her er bilder fra vi var i Vollen forrige uke. Gullet syntes det var så mange fine blomster der. :) Søtingen min det...
 

Nå ønsker vi oss SOL!!! Så vi kan bade, sole og nyte vakre Norge på sitt aller beste.

Ønsker dere en fin dag alle sammen! Vi tastes plutselig. :)
Klem 

tirsdag 26. juli 2011

OM DISSE DAGENE

Hei dere! Her har det vært litt rolig som dere sikkert har sett. Jeg har vært så lei meg og er det vel fortsatt. Selv om jeg prøver å sysselsette meg selv og mini ligger den vonde sorgen der som vi alle kjenner på inne i hjertet. Det hadde vært godt å ha Fredrik hjemme nå, men han er nå på ferie og jeg må prøve å gjøre det beste ut av det hele. Derfor litt lite blogging om dagen. Må ta meg av gullet og meg selv. :) Dagene går til aktiviteter med Emma og de siste kveldene har jeg sittet lenket til nyhetene. Jeg ser ikke på nyhetene sammen med henne, prøver å skjerme henne litt fra all dette grusomme som har hendt. Hun er jo tross alt bare 3 år...

Jeg kommer sterkere tilbake og bloggen vil nok våkne opp igjen ganske så snart.
Enn så lenge ønsker jeg dere en fin uke.

Stor klem

søndag 24. juli 2011

JORBÆRSUPPE MED FRITERTE VANNBAKKELS

Hei alle sammen! Her kommer en oppskrift på en forfriskende sommerdessert som kan nytes ute i solen.  Iskald jordbærsuppe med friterte vannbakkels.

Jordbærsuppen bør lages dagen før servering, og er super hvis du har litt overmodne bær.

Her er oppskriften:
2 kurver jordbær
3 dl sukker
8 stk kamferdrops
1 vaniljestang
1 sitron
6 gelatinplater
1 liter vann

Putt alle jordbærene opp i en kjele, trenger ikke å renses. Hell over sukker, en splittet vaniljestang, vann og la det  koke opp. Skru ned varmen og la det småkoke i ti minutter. Putt kamferdropsene i og la de smelte. Legg gelatinen i kaldt vann til de er blitt myke og smelt de i den varme suppen. Sil jordbærene fra, tilsett saften fra en sitron og sett suppen til avkjøling natten over. Rør av og til. Hell den kalde suppen i en mugge, og sett den kjølig fram til bruk.
 
Friterte vannbakkels:
125g melk
125g vann
115g smør
140g hvetemel
5 egg
1/2 ts salt
1/2 ts sukker

Kok opp melk, sukker og smør. Ha i hvetemel, og rør til det blir en fast deig. Skru ned varmen litt og fortsett å røre i fem minutter til deigen har blitt litt tørrere. Hell deigen i en bolle og visp inn et og et egg, samt salt og sukker. Hell røra i en sprøytepose.
Varm opp 1 liter soyaolje eller solsikkeolje. Bland en skål med sukker og kanel til å dyppe de ferdige bakkelsene oppi.  Klipp et hull i sprøyteposen, og slipp fem cm lange pøser opp i frityren. Hold barn unna, dette er veldig varmt!!! Bruk en tresleiv til å snu de når de har blitt gylne. Ta de opp av frityren, tørk de kjapt på kjøkkenpapir og rull de i sukker/kanelblandingen.
Server suppen i små glass med små biter av jordbær oppi og med varme vannbakkels ved siden av. Håper det smaker! 

Klem Karin 

EN NY DAG

Hei dere. Bloggelysten har ikke akkurat vært på topp de siste dagene. Det har selvsagt preget humøret og følelsene hos enhver.

Men i dag er en ny dag, og lille jenta mi trenger at jeg er litt mer med henne enn hva jeg har vært de siste døgnene. Så i dag skal Emma få en fin dag. Vi får besøk og skal kose oss med jorbærsuppe når gjestene kommer. :) Oppskriften kommer litt senere i dag også.

Håper dere også gjør noe koselig i dag.

Ønsker dere en fin søndag til tross for omstendighetene...

Klem 

lørdag 23. juli 2011

SORGENS DAGER

Hei dere. For en trist dag å våkne opp til. Hele Norge sørger, og jeg er helt tom for ord... Og dette samfunnet skal barna våres vokse opp i. Uff, man gjør seg mange tanker. Spesielt går tankene til de som er rammet av disse grusomme hendelsene. Er ikke til å forstå. Jeg føler med dere alle.

Største klemmen fra

fredag 22. juli 2011

TENN LYS

Tårene triller for de skadde, de omkomne og de pårørende i Oslo og på Utøya. 

HAPPY FREDAG!

En regnværsdag... Lysene er tent, gullet ser på Dora og mor tar en pust i bakken sammen med bloggen og kaffekoppen. Sukk, det var godt... For ferie betyr aktivitet! :) Emma kjeder seg fort, så vi må jo finne på noe. Her om dagen var vi på biblioteket, i går kino og i dag har hun vært med på trening. Barnepassen er nemlig supergøy! En litt skuffet frøken lurte på om ikke Mamma kunne trene mer når hun ble hentet. :) Ikke i dag lille venn... I morgen da? Ja... Så med andre ord skal vi på trening i morgen også.

Før den tid skal jeg bruke litt tid på bloggen. Har så dårlig samvittighet for alle som skriver mail og kommentarer som jeg ikke har svart på. Jeg er ganske travel med frøken Krogh om dagen, så når kvelden kommer og hun er i seng er lufta helt ute av meg. Sorry folkens! Det er ikke det at jeg ikke setter pris på kommentarene eller hilsene. Jeg gjør det. :) 

Jeg håper dere har en fin fredag alle sammen! Og at solen skinner der dere er. Regn er nemlig kjedelige greier! Skikkelig blæ. :)
Vi tastes etterpå! Hei så lenge.

Klem

PS! Dere som hadde spørmål om Kina og teltet til Charlotte. Svar er lagt inn under deres kommentarer. Helt nederst.

torsdag 21. juli 2011

IKKE HELT TURBO OM DAGEN...

God kveld folkens! :) Har dere hatt en fin dag? Håper dere nyter sommer og sol. 

Sommer ja... Jeg kjenner at kreativiteten og arbeidslysten til å endre og fikse hjemme er så som så. Har mest lyst til å finne på koselige ting med Emma. Ikke gjøre så mye annet. Men i dag kom et lite snev av fiksende hender. Så da lagde jeg en "testasjon" på kjøkkenet. Med noe arvet sølv, god te og de fine jumbokoppene mine fra Casagent. Føltes ut som en evighet siden sist jeg fikset og trikset her hjemme. 
Og jeg fikk til og med ryddet i en kjøkkenhylle! Stuet vekk ting jeg er lei av... Lønner seg å gjemme unna litt i mellom, for da blir man ikke så fort lei av alle tingene sine. For jeg er litt sånn... Som kan gå lei litt fort. Henger vel igjen fra barndommen da jeg ommøblerte hele tiden. :) 
Har dere noen gode tips for å ikke gå lei av interiøret sitt? Egentlig burde man selge unna noe før man tar inn noe nytt. En kjekk idé!

Nei dere, jeg får vel ta en runde i huset. Ommøblere og fikse litt. For da kan jeg jo ta masse nye bilder til dere også. 

Ja, det får jeg gjøre...

Ønsker dere som titter innom en fortsatt fin kveld!
Smask (faktisk)

VI PUSSER OPP

Dagene kan fort bli litt lange i ferien, så Emma og jeg har malt en vegg på rommet hennes. Det har jo blitt litt ujevnt noen steder der hun har malt, men det er litt av sjarmen synes nå jeg da.
Emmagull er veldig fornøyd med å få rosa vegg i stedet for den kjedelige grå... :) Bilder av det ferdige resultatet kommer etterhvert. :)

Nå skal siste minuttene med frøken Krogh nytes før det er nattatid for lille prinsessa. 
Så vi blogges senere!

Ha en fin kveld så lenge!
Klem

onsdag 20. juli 2011

BRYLLUP DEL II

Heisann! :) Litt mer bryllup her inne... Charlotte og Christian hadde bryllupsfesten hjemme på tunet sitt. Hvor koselig er ikke det da? Charlotte hadde pyntet så fint i teltet med rosa hortensiaer og lys i ekte Charlottestil. Lekkert og elegant! Som bruden selv...
Charlotte og jeg er gamle venner fra den gang vi gikk på dansinga, og den mest kjente koregrafien til Charlotte overrasket gjestene hennes henne med under middagen. Men det som skulle være gjestenes gest ble fort til brudens show. For Charlotte var ikke sen med å hoppe frem og stjele hele showet. :) Søta, det var jo tross alt din dag! Og ingen er like rå på sagedansen som du. Nydelige brudeparet! 

Nå skal jeg poppe popcorn, se en skikkelig jentefilm og bare slappe av etter en lang dag.

Nyt kvelden dere også! :)
Klem

OSS FIRE I VILLA VON KROGH


I Villa von Krogh bor det en liten familie på tre sammen med sin lille hund Copper. Det er mor i huset som er skribent her på Villa von Krogh, men disse andre blir stadig nevnt. Mest på godt, men også på vondt... Mannen har nemlig sterke meninger om interiør, noe som kan gå kona på nervene i blant.

Anine, det er meg. Fruen i huset er 29 år og passe barnselig for alderen.
Jeg har elsket interiør siden jeg var bitteliten, og som barn ommøblerte jeg rommet mitt hele tiden. Husker Morfar sa til meg en gang at det eneste stedet senga mi ikke hadde stått var i taket. Da begynte jeg å gruble på hvordan jeg skulle få til det... Interessen for interiør har alltid vært der, og derfor ble denne bloggen også til en februardag i 2009.

Også har vi kjekken selv. Fredrik my man! :) Fredrik er godt over 30 og er en gentleman som bærer vesker og åpner dører når man trenger det. Og ikke minst er han en skikkelig handyman, noe jeg forguder ved han! Fredrik har gått på Steinerskolen og har blitt ganske så kreativ. Noe som har kommet godt med når vi skulle skape hjemmet vårt her på Konglungen. Selv om jeg gjerne skulle tatt på meg æren for alt av interiøret må jeg nok gi han en del ære og kreditt for det også. Han har alltid en mening, en idé eller en løsning. 
Eneste vi har har vært helt uenige om er røde julekuler på juletre. 
Han fikk viljen sin der også...

 Sammen har vi denne gode og til tider håndfulle snuppa. Emma Sofie blir 4 år til høsten og snakker om bursdagen sin hver eneste dag! Hun er solstrålen i familien som gjør alle bløte i hjertet. Dans og musikk er toppen, og kommer det en hest forbi huset får hun jaggu meg ri en liten tur også. Tror nok det fort kan bli en hestejente her i huset... 
Latteren hennes er noe av det beste jeg vet. Og den hører vi støtt og stadig.
Lille Emmagull gjør Mamma'n og Pappa'n sin veldig lykkelige.
Hun er vår lille kjærlighet!
Lille hjertet...
Vår kjære Bobbie er i himmelen...

 Copper von Krogh er en liten bajas, men også veldig kosete. Han er en deilig liten hund som man plutselig kan finne stående på alle 4 oppe på kjøkkenbordet. Når det er noe rester der som ikke er tatt vekk er han ikke sen... :) Han er som valper flest, herlig og krevende.
 Det var litt om oss fire i Villa von Krogh...

Klem fra Anine, Fredrik, Emmagull og voff fra Copper.

NYTT PÅ BLOGGEN

God onsdag! Og tusen takk for koselige hilsener angående headeren. Det er Jorid/Noe på Hjertet som står bak herligheten. Hun lager headere og blogger på bestilling. :) Flink som hun er!

I dag skal vi en tur til Vollen, titte litt og kanskje kjøpe en is. Emma er ikke helt i hundre om dagen, men vi må jo finne på noe... Er ikke noe særlig å sitte inne hele dagen. 
For hun vil jo helst sitte på fanget til mamma hele dagen... Koselig nok det, men litt ensformig kanskje? :) 

Så nå skal vi ut å kose oss litt. Og så kommer det et "ABOUT" innlegg litt senere i dag. Bloggen har jo blitt pusset opp litt, og da må vi ha en innlegg om menneskene i Villa von Krogh som skal ligge under ABOUT under headeren.  

Ønsker alle fine tittere og lesere en fin sommerdag! 
Klem


PS! Skal prøve på å svart dere ang Kina senere i dag. :)

tirsdag 19. juli 2011

BRYLLUP DEL I

Hei dere! Da har jeg endelig fått satt meg ned og her kommer første del fra bryllupet til Charlotte og Christian. :) De giftet seg i vakre Gjerdrum kirke lørdag som var. En nydelig dag!
Fredrik og min søte venninne Hege er klare for den store dagen, og brudgommen venter i spenning på sin kjære brud utenfor kirken. Jeg hadde allerede sett Charlotte, for når Anine var hjemom de med kaka måtte noen hjelpe bruden med å ta på skoene siden forlover var litt forsinket... :) Tårene startet allerde da...

The girls!

 Vielsen var så romantisk... Var de ikke vakre da?

 Herr og fru Narmo, lykkelige arm i arm.Bryllupsfesten holdt de hjemme hos seg selv. En nydelig perle av et sted!

I morgen skal dere få bli med inn i teltet. :) Enn så lenge er det natta her i huset...

Nattinatt fra