onsdag 31. august 2011

GIVEAWAY

GOD KVELD FINE DERE!

Med en vakker regnbue over Konglungen i kveld kan vi vi skrinlegge august og ønske september velkommen. En sommermåned med mye grått vær gir oss i det minste en fin regnbue helt på tampen. :) Et nydelig syn!

Med september kommer høst og alt det fine med det. Jeg elsker høst!!! Gleder meg til fårikål, gulasj, skogsturer med Copper, kakao, peiskos og familiehygge. Høst er en "varm" kosetid. :) Hvis dere fikk lyst til å lage gulasj kan dere trykke der inn HER.
Jeg har lagt ut en oppskrift fra et av matbladene mine. :) Nam! Det er snadder det... Hva er typisk høst for dere? Noen som har noen gode oppskrifter på "høstmat"? Da må dere gjerne legge igjen linken under her i kommentarfeltet.

Og dere! tusen takk for god bedrings hilsener. Formen var ikke på topp i går, men penicillinen gjør nå sitt. I dag har jeg værtfall vært feberfri! Og da er kroppen straks mye bedre... Feber er virkelig noe herk!
Spesielt når man vil fikse ting hjemme, men er for slapp. Ikke bra! 

Oppvasken står på kjøkkenbenken fra i går, så jeg får vel komme meg inn dit. :) Fredrik holder på ute, for i morgen kommer belegningssteinen. Hurra hurra hurra! Nå blir det snasent på tunet! 

Ønsker dere alle flott kveld videre! 
Klem

TIL BARNA

God morgen! :) Det er ikke så ofte jeg viser frem ting til disse søte små, så jeg tenkte jeg kunne vise noen fine ting fra Sprell i dag. Emma sin yndlingsbutikk på Sandvika! :) Det er jo en artig butikk med mye "godis", så når vi først har satt foten innenfor er det omtrent umulig å få henne med hjem.

Tapeten over er "liker"! Samme med skrivepulten. Kjempefin!
De tre bukkene bruse. Perfekt til eventyrstund. Jeg forteller faktisk dette eventyret hver gang vi har eventyrstund. (for jeg kan vel ikke noen andre) Kanskje på tide å kjøpe en eventyrbok Anine? :)

Om vi ikke har eventyrbok så har vi selvsagt en Emma bok. :)

Og skulle Emmagull noen gang få en lillesøster eller bror så står denne Kili sengen høyt oppe på ønskelista. Den er så fiiin!

Eller hva med en flusopplampe? :) Søt. Tenker på Emmeline hver gang jeg ser en fluesopp. Hihi. :)
(hun kåserte med en stor flusopphatt på GLANSdagen)
 Disse hyllene er jo også fantastiske!
Det var litt til barna. :)

Håper dere får en fin onsdag!!!
Klem

tirsdag 30. august 2011

PIP!

God kveld! :) Jeg er her ennå... 

Jeg blir så glad når dere ber om å få se det ene og det andre rommet! For det er ikke alltid like lett å vite hva man skal ta bilder av og vise frem. I dag har jeg bare gravd litt i arkivet. Sitter her full av feber og har sovet vekk mesteparten av dagen, så da blir det slik. I morgen er jeg forhåpentligvis tipp topp igjen! :) Så da kommer det nok noen nye freshe bilder...

Tone og Syrinveien3 ville gjerne se bilde av servanten vår, så da skal dere få det.
Den er laget av en fantastisk skulptør i Kina. Servanten er av sandstein fra Kambodsja og det var kjærlighet ved første blikk. Virkelig! :)

Jeg vet ikke om dere har lagt merke til disse bildene i høyre kolonne her på Villa von Krogh? Hvis dere trykker på disse så får dere opp tidligere innlegg med fler bilder fra de forskjellige rommene. Så hvis det er noe dere vil se mer av kan dere alltids trykke dere inn der. :) Ser at jeg kan lage en for soverommet, for der mangler.
Nå skal jeg krype tilbake i godkroken under pleddet. Bare pleie meg selv. :)

Håper dere har hatt en fin dag så langt! 
Nyt kvelden!

Klem  

mandag 29. august 2011

HVORDAN LAGE DUSJ SOM VÅR

Hei igjen! Neste infoinnlegg ut er om denne dusjen vår. Hvordan er den laget? Jo, det skal jeg si dere... :) Fredrik fikk for seg at vi skulle bygge en dusj selv av fleksible våtromsplater. Disse får man kjøpt på forskjellige byggvarehus.
Fredrik monterte først festebraketter på gulvet i den formen veggen skulle være. Når disse var herdet fast limte han platene dobbelt for å få den ønskede tykkelsen på veggen, og satt de så i festebrakettene mens limet enda var vått. Med diverse festeanordninger holdt de formen til limet var herdet. Deretter smørte han på flisemembran og la fliser.
Vi har kledd de med smale fliser, i og med at den er buet egner mindre fliser seg bedre enn store. :) Sier seg vel selv.

Jeg har kommet frem til at jeg kan lage noen innlegg om ofte stilte spørsmål og ting dere lurer på. Er det noe annet dere kunne tenke dere en forklaring på? Skriv det gjerne ned under i kommentarfeltet, så kan jeg ta tak i det i løpet av uka... :) Veldig kjekt å ha det her på bloggen. 

Det var dagens siste innlegg! :)

Nattinatt dere! Vi tastes i morgen.
Klem

OM Å IMPORTERE FRA KINA

God kveld alle sammen! :) Som dere vet så renner det over i innboksen på mailen min, og ofte dukker det opp spørsmål om Kina og import derfra. Nå er ikke jeg noen dreven frue på dette området, men skal gjøre et forsøk å forklare litt slik at dere kanskje lettere forstår hva som skal til for å importere ting derfra. 

Grunnen til at jeg får så mange spørsmål er fordi vi importerte mye forskjellig til huset vårt for 2 år siden. Vi reiste ned sammen med Pappa som er kjent der nede. Uten han hadde vi nok hatt vanskligheter for å finne frem. Han driver med import fra Kina, og er der ofte.

Kina er et enormt land, nærmere ca 9 596 000 km2 med en befolkning på ca 1,4 millarder. Dvs over 20% av verdens befolkning bor i Kina. Tallene er enorme, og det er også områdene. Det er ikke bare bare å dra ned dit i tro om at man kan finne alt man ønsker å handle inn til det nye huset sitt. Man kan i værste fall lete seg i hjel og komme tomhendt hjem. Jeg kan derfor ikke skrive mail til dere med lovord om gull og masse sparte penger. Det virker som mange av dere tror det hele er så lett, men det å finne de riktige varene kan bli en stor utfordring. Man bør ha kontakter der nede. En tolk og en forwarder(transportør som henter ut varer, får pakket containeren og sendt den avgårde med båten)

Om man så skulle ta turen til Kina så kan jeg fortelle litt om kostnader som går til transport, toll ol. 
En 40 fots container kjørt hjem til døra her hjemme i Norge kommer på ca 42 000,- og en 20 fots container kommer på ca 31 000,-
Handler man varer i Kina for 100 000,- er tollen på 25 000,-. Dette innbetales til tollkasserer før containeren kjøres ut fra havna i Oslo. 

Fra alle varene er ferdig produsert og pakket i containeren tar det ca 28 dager før den er på havna i Oslo. 

Da håper jeg at det var litt oppklarende? :) Jeg har værtfall fått laget et innlegg jeg kan referere til når Kinamail kommer. :) Det liker jeg!

Ha en fortsatt finfin mandag!!!
Klem

HAPPY MONDAY!

Hei alle sammen! Bare innom for å ønske dere en fin mandag jeg! Vi sees litt senere. :)

Klem

søndag 28. august 2011

HVORDAN MURE TRAPP

God kveld dere! :) Jeg tenkte jeg skulle forklare hvordan trappa vår har blitt laget. Har fått noen spørsmål, så da tenkte jeg det var likeså greit å lage et innlegg. :)

Aller først så støpte de en såle som fikk tørke i et døgn. Så kappet de til lecablokker så de passet til høyden på trappetrinnene og buen. Deretter murte de det sammen til en fin trapp. Vi har valgt å ha opptrinn på 16,5 cm og inntrinn på 32 cm, noe som gjør trappa behagelig å gå i. Tappa har en radius på 2 meter.

Nå gjenstår kun skifer og lampe. :) Vi fant skifer på Bauhaus i går, så det blir vel lagt i løpet av neste uke tenker jeg.
Nå skal vi runde av helgen med en film. Fredrik har på kommando fra meg leid "Vann til elefantene". Perfekt! Lillesøster anbefalte den, så jeg gleder meg.

Ønsker dere en fin kveld videre! 
Klem

SJOKOLADEMOUSSE

Hei alle sammen!!! Håper dere har en fin søndag. Her har høstværet slått inn for fullt, så jeg og Anine syns en sjokolademousse var på sin plass.

Her er oppskriften:

200g eggeplomme
100g sukker
100g vann
460g mørk sjokolade 70%
720g kremfløte
Smelt sjokoladen i vannbad.
Pisk eggedosis over vannbad av sukker, vann, og eggeplomme til det koagulerer (ca 73grader)
Bland den smeltede sjokoladen i eggedosisen til en glatt masse.
Pisk krem av fløten og bland den sammen med sjokoladeblandingen.
Hell moussen i noen fine glass eller en kakeform, og la den stivne i kjøleskapet.
Server med litt frisk frukt eller bær, enjoy!!!
Klem fra Karin

LYNG

God dagen dere! Her har det gått i ett siden sist. Derfor ingen innlegg i går. Jeg hadde ikke tid. Anine var nemlig på farta fra morgen til kveld... Men i dag kommer det noen innlegg innimellom slagene. Jeg holder på med kast/gi bort/beholde i skapene våres og etterpå skal lyngen på plass. Jeg kjøpte de på Mester Grønn til 20 kr stk. Det var jammen ikke værst! Det var 29 kr billigere en den andre blomsterbutikken jeg var på.
Tilbake til ryddingen... Ha en skjønn søndag!!! :)  

PS! Karin kommer med en deilig oppskrift senere i dag.  
Klem 

fredag 26. august 2011

STUA EN FREDAGSKVELD

Da var helgen her folkens! :) Er det ikke deilig? Legge seg ned på sofaen og bare nyte fredagskvelden... Det er godt etter en travel uke det. 

Jeg koser meg i godkroken i stua på mitt nye saueskinn. Som mange andre "høster" jeg opp heimen om dagen, og i dag har jeg kjøpt nye saueskinn hos Moodies. De gamle har sett sine bedre dager for å si det slik. Og saueskinn er for meg et must når høsten nærmer seg. Og lyng, det skal jeg kjøpe inn i morgen. Elsker lyng! Så forresten at Mester Grønn hadde lyng til 20,- stk. Det er vel ganske billig? Jeg får ta en liten runde og se hva jeg finner. :)

Hva skal dere i helgen da? Noe artig?

Vel, dere får ha en fin kveld! :)
Klem

FREMGANG...


God fredag alle sammen!!! Bare få timer til helg. Jippi! :) Jeg har bare en interiørveiledning til og så er det helg med babykos og familie. Gleder meg. Nå har jeg ikke sett Jennybaby på en uke snart... Sånn er det når man bor et lite stykke unna hverandre. :( Men i morgen skal vi på babybesøk. Hurra!

Jeg er en liten tur hjemme nå. Nettopp vært på to interiørveiledninger, så nå trengte mor påfyll med kaffe. Jeg skulle helst ha vært på Gave og Interiørmessa i Lillestrøm i dag, men det går ikke når man må jobbe... Nå har jeg jo vært på messa de gangene det har vært de siste årene, så det er ikke helt krise. Men koselig hadde det jo vært! Hadde sikkert truffet på en del andre interiørglade bloggere også. :)

Jeg får ha det tilgode til januar, i mellomtiden får jeg sysle her i Villa von Krogh. 
Her er det jo stadig fremgang. Trappa ute er snart ferdig, så vi må ut å se på alternativer på skifer og fliser i morgen. GØY! 

Jeg håper dere har gode dager og at dere skal kose dere i helgen dere også. :)
Ha en deilig fredag videre! Vi tastes senere...
Klem