lørdag 31. desember 2011

Godt nyttår!!!

Hei kjære dere!
Håper dere har hatt en fin jul alle sammen! Jeg titter bare innom for å ønske dere alle en fin feiring i kveld! Måtte 2012 bli et begivenhetsrikt år for oss alle!!! :)
GODT NYTTÅR!!!!!!!

Klem fra fjellheimen


mandag 26. desember 2011

TAKK FOR I ÅR

Hei kjære dere! Har julen vært fin så langt? Jeg håper dere har kost dere skikkelig! :)
Her i huset har det stort sett gått i ett med gjester og selskap både lille julaften og julaften, nissefar har vært innom en tur og vi har bare kost oss masse masse masse! Og i dag forlater vi julehuset Villa von Krogh og setter kursen opp på svigerinne Sarah og svoger Øyvind sin nye hytte på Synnfjell, nemlig Vesleslottet. Jeg skal nok klare å ta noen bilder fra hytta som jeg kan dele med dere. Gleder meg noe veldig til å se hvordan den har blitt! :) Så nå er det noen dager uten nett, bare hyttekos, ski og lek som skal nytes til det fulle før det nye året braker løs for fullt.

Og siden jeg tar noen dager "ferie" vil jeg takke dere alle sammen for året som har gått. Tusen takk for all glede dere har gitt meg i 2011. Blir litt rørt her jeg sitter. :) For bloggen og dere har virkelig gitt meg veldig mye hverdagsglede! Og det er jeg evig takknemlig for. Så tusen hjertelig takk dere.

Her på Villa von Krogh vil det komme en aldri så liten kavalkade rett over nyttår. En liten oppsummering på gleder her inne... Det er alltid koselig å bla seg tilbake i arkivet og mimre om året som har gått. Og hvis dere vil så kan dere jo titte tilbake på fjorårets kavalkade HER.
Året vi flyttet inn i huset. :)

Så alle sammen! Takk for det gamle, så sees vi i det nye! 

RIKTIG GODT NYTTÅR ØNSKES ALLE SAMMEN!!!
Stor klem fra

lørdag 24. desember 2011

GOD JUL!

En riktig gledelig JUL ønskes kjære dere!  

Nyt dagen, så sees vi siden. Nå er det surkål som skal lages! Mmm... :)
Klem 

torsdag 22. desember 2011

PORTVINSAUS TIL RIBBE

Heisann! Jeg tenkte jeg skulle dele sausetipset som vi fikk av vår kjære kokkenabo her om dagen. Dette er da en saus til ribbe for oss "amatører". Har en følese av at han har gitt oss en lett oppskrift, ja for han har jo sett oss på kjøkkenet mener jeg! :) Haha... Stemmer det Johan? Vi er veldig glad i å lære litt mer om matlaging da! Vel, nok om det. Her kommer sausen! 

PORTVINSAUS:

6-8 pers.

- 1/2 flaske portvin
- 1 buljonterning
- 3 dl vann
- 1 l føte
- salt  & pepper

Ok, here we go! Dette er en "på slumpen" saus, ja for kokker opererer vel sjelden etter oppskrifter? :)

Kok ned portvin til den får en slags karamellkonsistens. Den skal kokes mye ned. Pass på at det ikke brenner seg! Løs opp buljongen i vannet og hell over den konsentrerte portvinen. Kok dette ned også. Hvor mye må man nesten ta på slumpen, for det har jeg ikke fått vite. ;) Når dette er klart heller man 1 l fløte i gryta og dette skal selvfølgelig også kokes mye ned. Helt til du får den konsistensen du ønsker på sausen. Smak til med salt og pepper. Og dere! Pass på at dere bruker en ganske stor kasserolle siden (om jeg ikke tar helt feil) fløten "hever" seg. 
Og hold ribbesjyen unna sausen. :) 

En perfekt saus for Fred og meg! Vi gleder oss til å smake den... Og det er jammen ikke lenge til heller! 
For nå er det virkelig snart JUL med store bokstaver!!! Hurra!!!

Nei dere, jeg får kle på snuppelupp og hive henne og meg selv i bilen. Julelunsj på kontoret i dag. 
K O S!

Ha en formidabel dag alle sammen!
Klem

onsdag 21. desember 2011

GO'KROKEN EN ONSDAGS MORGEN

God morgen godtfolk! Her sitter vi og nyter vår aller første fridag med litt barnetv, bloggen og en kopp kaffe. Og sofakroken har blitt "julet opp" med noen røde puter fra Lama/Home&Cottage og en fin lykt med granbar og kongler. Enklet og pent... Pute med paljetter er fra Day Home og den brune er fra Lama/begge kjøpt hos Moodies i Asker. Den heklede lykten er kjøpt hos Dorothea og glasslykten er fra Riviera Maison. :)
Jeg får vel komme i gang på kjøkkenet. Vi skal nemlig bake litt! Og senere i kveld så kommer Karin på besøk for å være med å bake enda litt mer. Oppskrifter kommer! Mmm... Den store bakedagen! Det liker vi.

Nyt dagen alle sammen! Dere er supre!
Klem fra oss 3 i sofakroken
Emmagull
Copper &

tirsdag 20. desember 2011

DU GRØNNE GLITRENDE TRE...

Godag! :) Eller god kveld? Da har Emmagull og jeg tatt oss juleferie, nesten værtfall. Mor må vel jobbe bittelitt i morgen før hun kan ta seg helt fri. Jeg må si jeg gleder meg til noen fridager med lille gullet og Fredrik. Det skal rett og slett bli himmelsk! Det er jeg sikkert ikke alene om å synes? :) For julen er tid for skikkelig kos med de man elsker.


Det er også derfor så hyggelig med juleforberedelsene om dagen. Gjøre alt klart til gjestene kommer. Vi får besøk av min familie lille julaften og Fredrik sin fra Molde på julaften. Og vi gleder oss! Jultre er ferdig pyntet, handlelista skrevet ned, sausetips fra vår kokkenabo i boks, julevasken er unnagjort og gavene er gjemt. :) Ja, da kan julen i grunn bare komme...
Juletrepynten vår har fått noen nye tilskudd i år, nemlig sløyfene som jeg har laget selv(veldig enkelt og ikke minst billig julepynt) og fluesoppene fra Wallas Verden.

Nå skal jeg se om jeg kommer inn i kommentarer her inne. Meget tregt nett som man kan bli lettere gal av... Bare man lar det stå lenge nok kanskje?!? :)

Håper dere har fine dager alle sammen og ikke stresser dere helt grønne. :) Husk at førjulstiden skal være litt kos også! 

Måtte dere ha en nydelig desemberkveld videre!

Klem

mandag 19. desember 2011

JULETRE 2011

Heisann! Da var vår engelske gran på plass i stua. :) Og denne gang uten de røde julekulene til Fredrik!!! Noe fruen i huset meget glad for. Jeg skal ta noen fler bilder i morgen når lyset er litt bedre slik at dere får se litt mer. :)

Enn så lenge får dere ha en fin førjulsnatt! 
Strømpetrøtte Anine tar kvelden. ;)
Klem

søndag 18. desember 2011

VINTIPS TIL JULERIBBA

God kveld kjære dere! :) 
Her i huset er lysene tent og roen sunket seg etter meget travel, men koselig helg. Jeg håper dere har hatt en strålende helg dere også! :) (lysestakene er fra Affari, kjøpt på Hageland på Kolsås)

Juletreet som vi ikke rakk å kjøpe i går ble handlet inn i dag, så juletrepyntingen er utsatt med en dag. Så det vil si at det kommer bilder av juletre i stua i morgen. KOS! Ja, vi får nå se om det blir like koselig som i fjor. (ref. røde julekuler)

Og til de av dere som kunne tenke seg et vinforslag eller to til ribba kan notere seg disse:
- Barbera D'Alba, rødvin
- Domæne Gobelsburg Riesling, hvitvin

Vi har som tradisjon å drikke sistnevnte, men rødvinstipset til vår kokkenabo er helt sikkert ikke å forakte det heller. :)

Nå venter Kong Curling! 
Ha en riktig så god kveld videre!

Klem

fredag 16. desember 2011

JULEHELG!

God fredag kjære dere! Da var vi hjemme etter en hektisk dag og ikke minst Putti Plutti Pott i Oslo spektrum. SÅ koselig! 

Helgen har såvidt startet, og vi skal gjøre en hel haug av skikkelig koselige ting denne helgen. Og det håper jeg dere skal også! Det er noe koselig med disse førjulsdagene... Spenning, glede, værdsettelse, minner og kjærlighet. Det er vel ikke nødvendig å skrive, men jeg gjør det likevel. Jeg simpelthen ELSKER julen!

Nå er det på tide å gjøre en ting på lista, og det er nemlig rødvinskos. På søndag blir det mer pepperkakebaking, og vi får vel lage en ny en til Bent. Han røk nemlig ut av kakeboksen med en gang. :) Pussig!

Ha en riktig GOd start på helgen alle sammen!
Klem 

torsdag 15. desember 2011

VÅRT "NYE" BAD!

God torsdag! :) Her står da jeg... I kjelleren med mac'en oppå fryseren og blogger. Ja, dette burde man nesten hatt bilde av... Det er nemlig kun internettforbindelse i kjelleren for øyeblikket, men et går jo fint! Bedre enn å ikke ha nett i det hele tatt slik som det har vært de to siste døgnene her hjemme.

Og som jeg har lovet dere noen dager nå så kommer endelig de nye bildene fra badet. :)
Sminkebordet måtte vike for store Mr Vince sjenk fra Home&Cottage. Rett og slett for å få litt mer oppbevaring. Ikke at noen i huset er misfornøyde, heller tvert imot! :) Og med en liten matte, noen nye håndklær og et nytt speil ble det ganske så bra. De sistnevnte tingene er også kjøpt hos Home&Cottage. Et etasjefat har funnet veien inn på badet også. Må jo ha et sted til parfyme og smykker også.
Jeg ville helst ha et hvitt speil, men etter noen timer med leting så innså jeg at jeg likeså greit fikk nøye meg med dette grå, og det funket jo flott det også!

Vi hat til og med fått oss lys ved speilet over vasken! :) Vel, det er en liten stund siden nå... Men det har jo ikke blitt vist frem før. Lampene er fra NUD kjøpt hos Wallas Verden. Også er det porselen i stedet for plast. Veldig fornøyd med de altså! Pærene har jeg kjøpt på Clas Ohlson til en rimligere penge enn hav NUD pærene koster. Et lurt tips å notere i margen!

 
Nå gjenstår kun litt flislegging og noen røleggerting, så er badet helt finito. Gjett om jeg gleder meg! :) Har faktisk hørt rykter om at Fred skal flislegge i kveld når Copper og jeg er på hundekurs. Det liker vi!

Nei dere... Jeg får vel komme meg opp på kjøkkenet og se hva vi har av middagsmat. Kan jo titte ned i frysern her jeg fremdeles står også. :) 

Ha en nydelig torsdag videre dere! Jojojo, jeg møtte Manuela fra Passion 4 baking i går. Holdt nesten på å glemme det! :) Hun er jo like søt som cupcakene sine! Har lest halve boka hennes allerede, og den er fantastisk. Så mangler du en julegave til en som er glad i bake er det ingen tvil om hva du skal kjøpe, nemlig LOVE, Manuela. I know I LOVE it! :)

Sånn... Da får jeg tusle.
Vi sees!

Klem

onsdag 14. desember 2011

PÅ ØNSKELISTA...

Heisann dere! Jeg er uten nett hjemme helt til i morgen, så i dag blogges det litt fra jobben. Fredrik og lille svoger begynte å trekke en nettverksledning i går som ikke gikk så bra. Tullinger! :)

Og med mangel på bilder (kamera er hjemme, og jeg er på kontoret) så har jeg lånt et bilde fra KID interiør. For fru von Krogh ønsker seg nemlig nytt sengetøy og sengegavl som på bildet til JUL! Tenk at dere bare er 10 dager til julaften!!! I helgen får vel juletreet pyntes, for vi må jo få litt glede av juletreet før vi drar på fjellet. Gleder meg!

Jeg får vel komme meg ut og handle et par gaver, så sees vi værtfall i morgen. Kanskje i kveld om Fred får ordnet nettet i dag. Jeg har jo noen bilder jeg gjerne vil vise dere! :)

Ha en fin dag videre alle sammen.
Klem

tirsdag 13. desember 2011

LUCIADAGEN

Goood morgen dere! Så deilig å våkne opp og føle seg tipp topp! Nesten litt flaut å skrive dette, men i går sovnet jeg rett etter middag i går. Har vært litt pjusk noen dager nå så jeg trengte vel søvnen da... Jaja, pytt pytt! I dag er ny dag og jammen er det ikke Lucia. :) 
Hvis dere vil ha en skikkelig god bolleoppskrift ville jeg klikket meg inn HER. Bare tilsett litt safran i tillegg! Eller konditorfarge, men da bør dere bruke den tykke konditorfargen. (for det har nemlig Karin sagt)

Jeg får slurpe i meg siste kafferest og hoppe inn i bilen. I dag skal Stephanie, Salma (kollegaer) & Anine på kurs i Nydalen. :)

Ha en riktig flott dag kjære dere! Så sees vi!
Klem 

søndag 11. desember 2011

OG KVELDSKOS...

God kveld! :) Tror dere ikke kamera var tomt for strøm når jeg skulle laste inn badromsbildene nå nettopp... Jaja, da får vi nesten ha de tilgode til i morgen. Har fått kjøpt et speil i dag også, så nå er det knall! Ble veldig fint med litt mer oppbeavring på badet. Man bor seg jo til litt om litt... :)

Nå skal vi se finalen av det norske måltid. Artig!

Ønsker dere en riktig fin start på uke 50! Og selvsagt en fin kveld videre. 
Klem

MORGENKOS!

God morgen og 3. advent! Her er en sen frokost med fyr i peisen unnagjort og nå venter søndagens jobb. I dag er det garasjen som skal ryddes! Hurra!!!
Håper dere får en flott søndag dere også! Så sees vi litt senere med bilder fra badet. :)

Nyt dagen alle sammen! 
Klem  

lørdag 10. desember 2011

JUL I SPISESTUA

God lørdag! :) Har helgen vært fin så langt? Håper det!

Hos oss har det skjedd litt av hvert. Emma og jeg har malt ferdig den gule hylla som skal opp på pikerommet i dag og så har vi vært en liten tur i Asker på bondens marked. Anette Willemine/Sunhome har vært en liten tur innom Villa von Krogh i dag også, for hun har nemlig kjøpt sminkebordet. :) Alltid like koselig å treffe på bloggevenner. Og ikke nok med det, Emma og jeg traff på Malivas Verden i går også. Veldig koselig!
Ja, helgen den flyr... Og snart får vi middagsgjester igjen. Får vel tenke på å begynne med maten jeg!

I og med at jeg fikk en forespørsel om å legge ut noen nye bilder av spisestua så har jeg tatt noen bilder i dag. Vi er veldig fornøyde med det nye spisestuebordet fra Living/Home&Cottage, men stolene våres er desverre litt for lave. Så min handyman Fredrik skal se om han får gjort noe lurt til julaften. :)
Bordet heter Valencia, lampa og stolene er kjøpt i Kina, og de andre møblene er arvet. Gulvet er hvitlakkert eik fra Saga.
 Og dere! Et etasjefat kan brukes til så mangt... En annen vri kommer i morgen!
Nå er det bare å komme seg opp fra kosekroken i stua og inn på kjøkkenet. I dag blir det flatbiff av hjort. Nam! :)

Vi sees i morgen med noen nye bilder av "herligheten" på badet. Søte sminkebordet mitt er byttet ut med noe hakke mer rustikt. 

Ha en fortsatt nydelig helg kjære dere!
Klem fra familen von Krogh

fredag 9. desember 2011

REKLAMEFILM I STUA

For en dag! :) Vi begynte dagen med å lage en reklamefilm som vi skal vise frem på kick off i januar, og guri land for en artig start på dagen! Spesielt vår pakistanske kollega synes det var ufattelig morsomt å se oss som en pakistansk familie. :) Fredrik var megler, jeg var fruen i huset og Stephanie fikk æren av å være baby. Ja, trenger jeg å si noe mer? Blir gøy å klippe litt i helgen og se hvordan resultatet blir...

Vi har middagsgjester i kveld, så jeg får nesten komme tilbake til de. Og dere! Tusen takk for tips ang å lage smør selv. Det skal jeg jammen meg gjøre!

Ha en riktig god fredagskveld kjære dere!
GOD helg!

Klem

torsdag 8. desember 2011

DET ALLER BESTE...

Tjolahopp! :) Fredrik spør meg om hva vi skal gjøre med smør til jul, men jeg har da ikke tid til å svare på det nå. For nå er det bloggetid! Jeg overser han enn så lenge. :)

Jeg har brukt altfor lite tid her inne i det siste, så nå er det dags for å sette av litt mer tid til hobbyen og ikke minst alle dere. Amaryllisene er i full blomst, nissefar oppfører seg pent der han står i hallen og lillegull sover søtt. For å ikke glemme filming! Vi skal lage en reklamefilm hjemme hos oss i morgen som skal vises på kickoff i januar. Ja, her er det fortsatt liv i leieren! :) Julemusikk spilles, mor og datter danser og livet er herlig! Hele desember er herlig! Elsker julekosen med familen og de man er glad i. Det aller viktigste i livet... Og det er nettopp derfor jeg er så glad i å pynte til jul. Lage et julehus som alle kan kose seg i. Og med enkle grep som å kjøpe inn noen fine amaryllis er mye gjort. Amaryllis er min absolutte favorittblomst til jul, og jammen er de ganske så dekorative også. Nå kan desemberkosen bare komme for fullt og julehuset Villa von Krogh er herved åpnet! Hurra for JUL!
Vi sees i morgen! Kanskje jeg skal ta noen bilder fra reklamefilmen vi skal lage...? Hihi, det blir gøy!

Ha en fortsatt fin desemberuke kjære dere! Og vit at jeg setter pris på hvert eneste besøk og hilsen. :)

Klem

onsdag 7. desember 2011

LILLE NISSEJULETREET

God kveld kjære dere! Har dere hatt en fin dag? :) 
Vi har fått pyntet lille treet til nissen, og det ble ganske så søtt med rød julepynt. Har blitt mer glad i den "røde julen" enn hva jeg var i fjor. Noen av dere husker kanskje vår lille uoverstemmelse når det kom til de røde kulene til Fred? Vel, akuratt DE kulene var grusomme, men nå finnes det da andre fine alternativer. Gudskjelov! :)

Førjulstiden er så koselig... Og disse søte små barna har en sånn glede over at julaften nærmer seg. Det er herlig! 
Siden det kanskje er noen som lurer på hvor tingene er fra så ramser jeg det opp her.
Krakk fra loppis, potte fra Affari, juletre fra Plantasjen, juletrepynt fra Wallas Verden, nissefar fra Bygger'n i Aurskog, speil fra House Doctor/Moodies.

Nå skal fruen se etter speil til badet. Sminkebordet er nemlig byttet ut med en sjenk som trenger et speil. :) Hvis dere har noen tips til fine speil med hvit ramme er det bare å komme med de! Jeg er åpen for forslag!
Vi "sees" i morgen dere.

Nyt resten av kvelden å lenge!

Klem

KOSEMORGEN

God morgen kjære dere! Og hipp hurra! Er det fler enn Emma og jeg som er glade for vinter? :) Nå kan jo julen bare komme... I julehuset vårt har det flyttet inn en liten rød nisse som er Emma har blitt meget glad i, og det var en kry frøken som kunne vise nissen at han har fått et eget lite juletre i hallen i dag morges. :) Små gleder er jo de aller beste!
Senere i dag skal vi pynte det lile treet, og det spørs om ikke det kommer noen røde kuler der... :) Vi får se!

Dere får ha en nydelig vinterdag! Så sees vi litt senere...

Snøklem