tirsdag 31. juli 2012

VÅR GRØNNE STØTTEMUR

God kveld kjære dere! Da var det på tide å vise frem hvordan støttemuren vår ser ut nå. Det tok i grunn ikke så lang tid, en drøy måned med hyppig vanning så ble den bustete og fin. Nå gjenstår et par strøk på stakittgjerdet og så skal vi plante noen grønne planter eller roser mellom muren og gjerdet. Vi får forhøre oss med en gartner med hva som egner seg best. Har dere peiling? Vi har mye sol der...
 Legger også ved noen eldre bilder så dere får se hvordan den var før den ble langhåra. Støttemuren har vi kjøpt gjennom Hallingtorv.
 Et godt alternativ til andre støttemurer! :)
Og vips så var ferien over for denne gang! Kvelden skal nytes med en siste skål for en deilig ferie. 

Ha en finfin tirsdagskveld dere også!
Klem

DERES SOMMERBILDER!

God tirsdag! På facebooksiden til Villa von Krogh har det kommet mange fine bilder, og jeg kommer til å vise de frem her utover uka. :) Tusen hjertelig takk for at dere deler deres sommerbilder! 

Det første bildet er det Marita som har lagt inn. Koselig bilde fra stranda! Og under her er et bilde fra en tåkete morgen utover Børsholmen i Asker som Christine har lagt inn. Nydelig!
Og så er det en medblogger som har delt dette herlige bilde. Mette har en fanatstisk søt liten hund! Sukk.
Vil du bli med også? Trykk deg inn HER for å legge inn ditt bilde. :) 

Nå drar mor til Oslo by for å jobbe litt! Vi sees siden...

Nyt dagen!!!
Klem

mandag 30. juli 2012

GAVE TIL MEG SELV

Heisann hoppsann! 

Kamera mitt ligger til lading, så da får dere få bilder av muren og trappa i morgen i stedet. Var ikke noe strøm til å ta bilder gitt. Men jeg har etter dagens kupp noe annet å vise dere, nemlig denne fine solsengen fra Home&Cottage som kommer hjem hit neste uke. Nå er det salg, så da ble det to! :) Og de var i utgangspunktet ikke dyre... One happy girl! Har også kjøpt stoler til bordet ute, et lite bord til solsengene og seng til lille snuppa. Det blir bra!

Nå skal lille vofsen luftes og så er det dags for Dallas. :) Helt hekta...

Jo dere! På facebooksiden til Villa von Krogh så viser leserne frem sine fineste sommerbilder og de har allerede kommet mange nydelige bilder. Kanskje du også har et å dele? Noen utvalgte bilder vil bli vist her på bloggen... :) Trykk HER for facebooksiden. Bare å joine!

Vi tastes i morgen... 
Ha en deilig mandagskveld folkens!

Klem


Bildet er lånt fra Home&Cottage sin blogg.

SUKK...

God morgen kjære alle sammen! :) Tenk å ha våknet til det her da dere... Paradis! 

Vel, det er ikke så værst her hjemme i dag heller. Litt sol innimellom skyene ser jeg. :) Vi skal bare hive i oss litt frokost og så skal vi dra en tur på Home & Cottage for å se etter en solseng. Lurer på om de har startet salget? 

Ønsker dere en strålende start på uka! 
Vi blogges siden med noen bilder fra den grønner muren og trappa.

Klem

søndag 29. juli 2012

REKLAMEFILM FRA HEIMEN PÅ TV!

God kveld i stua! :)

Som dere kanskje husker så hadde vi reklamefilm innspilling hjemme i juni, og nå har filmene begynt å rulle på tv. Så en halv reklame i sted! :) Artig. Så når dere ser en Elkjøp reklame så er det fra Villa von Krogh. Jeg så den med den lille Jack Russelen som kom opp til familien sin i tv-stua. (soverommet vårt) Gleder meg til å se alle fire!

Nå skal kvelden bare nytes foran tv'n. :)

Ha en fortsatt fin helg alle sammen!
Klem

MOROCCAN STYLE

Hei og GOD søndag! Har dere hatt en fin helg så langt? :)

Jeg er så glad for at  Karin har laget noen fine innlegg til oss. Begge kakene er nydelige, men sjokoladekaka er en ny favoritt både for store og små i Villa von Krogh! Det er jo ingen sak å få gjester på en søndag når flinke Karin har bakt to kaker... :) Tusen takk søta!
I dag har jeg funnet frem noen inspirasjonsbilder fra noen flotte steder og hjem i Marokko. Jeg blir så fasinert over arkitekturen, mosaikken, mønstrene og stemningene i marrkokans interiør. Og alle disse fine buene. Sukk, jeg vil til Marokko!
Soverom og bad i ett, elsker taket!


En dose inspirasjon! Planlegger du nytt bad er det kanskje noe å ta med seg fra disse bildene? :)

Vi blogges siden i dag! Ha en fortreffelig søndag så lenge!
Klem

NYDELIG SJOKOLADEKAKE

God søndag formiddag! Her kommer en oppskrift på en veldig enkel sjokoladekake. Den bør lages noen timer før servering da den smaker best kald.
Ingredienser:
- 200g smør
- 2,5 dl vann
- 5 ss kakao
- 2 egg
- 1,5 dl seterrømme
- 4,5 dl sukker
- 4,5 dl hvetemel
- 1 ts natron
Smelt smøret i en kjele, tilsett vann og kakao. Slå av varmen og bland inn eggene og rømmen. Visp til slutt inn sukker, hvetemel og natron. Hell i en kakeform. Den som er brukt på bildet er 20 cm i diameter, men du kan fint bruke en større form. Stekes på 180 grader i ca 40 min.
Lag glasur av 100g smør som smeltes, tilsett 2 ss kakao, 1 egg, 150 g melis og en boks Philadelfia med sjokolade. Når kaken er ferdig stekt, stikker du mange små hull i den før du heller glasuren over. Behold formen på til den er skikkelig avkjølt.
Ønsker alle en fortsatt fin søndag!

Klem fra Karin

lørdag 28. juli 2012

FROKOST I...

NOTTING HILL! :) Høstkos for oss er blant annet å ta en tur til London, og et frokostbesøk til Gail's i Notting Hill en lørdag morgen etterfulgt av maked og liv i gatene er verdt å få med seg. Der kan man finne alt fra plastikksmykker til de fineste antikke gjenstander. Skikkelig skattejakt for voksne!
Og i en liten butikk nesten øverst i Portobello Road finnes et av hav av ulike dørhåndtak, knotter og diverse gammelt interiør. En av mine favoritter! Spørs om ikke et blir noen håndtak til badet derfra. :) Jeg aner ikke hva den heter, for meg heter den bare "knottebutikken i Portobello". :)

Og etter en lang dag på marked kan man jo alltids titte innom Hummingbird bakery å kjøpe en berømt cupcake.
Mmm... Gleder meg til London igjen!

Har dere noen gode London tips? 

Nyt resten av lørdagen fintfolk!!!
Klem

KRYDDERKAKE

Hei alle sammen! Lenge siden sist!
Her kommer en oppskrift på en saftig krydderkake som passer sammen med en varm kopp te på regnfulle sommerdager.

Krydderkake

- 6 dl kefir
- 300 g sukker
- 300 g lys sirup
- 1/2 ts ingefær
- 1/2 ts nellik
- 1/2 ts kanel
- 1/2 ts pepper
- 1/2 ts kardemomme
- 2 ts natron
- 600 g hvetemel

Varm opp sirupen i en kasserolle, skru av varmen og bland inn sukkeret. Rør inn kefiren og visp inn mel og krydder. Stekes på 180 grader i ca en time. Prøv med en trepinne og se om det sitter kakerøre igjen på pinnen.
Ha en fin sommerkveld alle sammen!

Klem fra Karin

MORGENSTUND

God lørdag morgen! Da var vi nettopp ferdig med en sen candlelight breakfast i Villa von Kroghs hjerterom og mor tar for seg bloggen og kaffe i en blomstrete Greengate kopp. Ute plasker det som vanlig, så dagen i dag går med til å rydde alle klær i walk in closet, vaske mer klær, sortere vekk klær og ja... Det skal gå i klær i dag!

Vel ferdig med det så kommer nabo Karin over for å bake litt med meg, så det kommer en ny oppskrift på en deilig kake i løpet av helgen. :) Det liker vi! 

Ønsker dere alle en fantastisk dag! Vi får nesten begynne her...

Klem

fredag 27. juli 2012

GOD HELG! 


JORBÆRSUPPE OG PAVLOVA

God morgen! Siden det snart er helg tenkte jeg å friste dere med noen av Karin oppskrifter. Kanskje dere vil lage noe godt til helgen? Oppskrift på jordbærsuppe og pavlova med mer finner dere HER.
Nå skal vi gjøre oss klare til en dag på fjorden. Det blir deilig!

Ha en flott dag dere også, så sees vi senere.
Klem

torsdag 26. juli 2012

GULLFEBER!!!

Og gulldag! I dag har det rett og slett vært helt himmelsk! Eneste plusset ved mange regnværsdager er jo at vi setter så stor pris på de fine dagene når de først kommer. :) Og gjett om vi har utnyttet go'været i dag. I kjent familien von Krogh stil så har vi dynket hverandre med hageslangen, vi har solt oss, spist is, grillet og vasket plattingen. En skikkelig kosedag... Og holder været seg til i morgen blir det en tur på fjorden! Kan nesten ikke vente... Jippi for sommer!!!
Jeg har også tittet litt på hva som kommer til høsten av interiør, og nå er det endelig duket for at GULL er trendy! Har du kanskje et gullspeil som er gjemt bort? Finn det frem og få det opp! Og ikke vær redd for å blande gull med sølv, det er faktisk ikke så dumt. :)

Lyslenka over, trefat og lite bord er fra Habitat, gullskål, karaffel i sølv, lysestake, vinglass og bestikk er fra Milla Boutique, hvit kopp/salt & pepper fra Tilbords, alt på House of Oslo.
Bildene er fra en utsilling jeg lagde for House of Oslo her forleden.

Nå venter den siste kveldssola på meg ute, så den skal nytes til den går ned. :)

Håper dere har fått litt deilig sommervær i dag dere også! Det unner jeg alle og enhver. 

Ha en tipp topp sommerkveld videre!
Klem