lørdag 29. september 2012

NOE DU LURER PÅ?

God lørdag! Ah, deilig å våkne opp lørdagsmorgen helt uthvilt. Lønner seg å legge seg tidlig i blant! :)

Nå er det en stund siden jeg har hatt en runde med spørsmålsinnlegg, det er jo kjekt både for meg og for dere! Så er det noe dere lurer på i forhold til hus/interiør og innredning er det bare å skrive spørsmålet under i kommentarfeltet så skal jeg ta det med i "Anine svarer" innlegget. 

Ønsker dere alle en nydelig lørdag! :)
Klem

torsdag 27. september 2012

MOODIES!

Til min fine lesere! Moodies i Asker gir bort et gavekort på sin facebookside. Bare å trykke dere inn HER så kan dere være med i trekningen dere også. De har fått inn de lekreste lysekronene, DÅNE!
Bare et tips sånn på ettermiddagen... ;)

Se you later!
Klem

TIPS TIL FARGEVALG

GOD torsdag! Da er det duket for litt om fargevalg og den røde tråden, og jeg har plukket ut noen bilder fra de fleste rommene i huset så dere skal få litt oversikt. Nå er det ingen nyhet at jeg liker pasteller og varme farger, noe huset bærer preg av! :) Jotun sine farger har jeg blitt veldig glad i, men hovedfargen på veggene våres er en Flügger farge som heter Wet Sand 4. Denne malte Fredrik og jeg for første gang i leiligheten vår på Skøyen og siden vi var så fornøyde med den fikk den bli med oss videre til Villa von Krogh. En meget anvendelig farge som passer både til varme og kalde farger!
Når vi begynte med huset lagde jeg meg en inspirasjonsmappe med oversikt over ting og farger jeg ville ha i de forskjellige rommene. Klipte mye ut av interiørblader! :) Og på den måten så jeg fort hvilke farger jeg skulle velge, nemlig pasteller og lyse farger.
 Lyse eikegulv, dermed hvitoljet eik benkeplate. Tenk helhet!
Wet Sand 4 kan være ganske kjølig på dagtid og varm og lun på kveldstid. En klar favoritt!
For meg er det viktig at det blir en rød tråd gjennom alle rommene og da er det greit å holde seg til fargepaletten sin. Det hadde ikke vært like stilig med et rødt vaskerom f.eks... Det hadde blitt kræsj!
I Villa von krogh prøver jeg så godt det lar seg gjøre å styre unna sort. Selv om sort er lekkert så passer ikke det inn til mine duse farger. Når jeg kjøper interiør er jeg nøye på at fargene passer til resten. Tenk over fargepaletten din når du handler noe nytt...
Taket på vaskerommet har jeg malt grått, samme i hallen. Da får man "gjentagelse effekten", et enkelt tips dere bær notere i margen! Innredningen er holdt i samme stil som på kjøkkenet for den røde tråden... Har også fått inn litt pastell i form av tapeten her inne.

På badet har vi brukt samme mørtel på veggene som i har brukt mellom mursteinen og på peisen nede. Flisene går i samme farge som på kjøkkenet og interiøret er holdt i varme farger.


På soverommet har vi blandet litt varmt med kaldt. Gustaviansk blå fra Jotun sammen med eggehvit tak og panel, vegg til vegg teppet er mørkebrunt. Neste gang har jeg lyst til å male en mørkere blå, kanskje HULE? :)
Jeg synes ikke det er vanskelig å blande varme og kalde farger, det gjelder bare å prøve seg frem. Feiler man er det bare å finne en ny farge. Husk på at de som jobber i fargehandelen helt sikkert kan hjelpe deg.

Eneste rommet som skiller seg ut fargemessig er barnerommet. Det synes jeg er helt ok! Man må ikke streve etter det perfekte "vi har ingen knæsje farger" rommet. Vel, det er nesten umulig... :) Skriver av erfaring. 

 Lilla, grønt, rosa, blått, beige, brunt, grått, gull, sølv og hvitt. Det er Villa von Kroghs farger!Så mitt råd er følgende: 
Finn din fargepalett og vær trofast til den! 

Det var litt om farger og den røde tråden. Nå må jeg se å komme meg ut en tur i det flotte høstværet!

Vi sees senere. Ha en fargerik dag alle sammen!!!
Klem


onsdag 26. september 2012

GLAM!

Hei fine lesere! Alt vel med dere? Gårsdagen min ble ikke helt som planlagt, dermed ingen blogginnlegg. Men nå er mor tilbake! Happy og energisk!!! :)

I dag da jeg hentet sushi til lillegull og meg tok jeg turen innom Vollywood. Er ikke så ofte jeg er i Vollen, men jammen har Marianne mye fint i butikken sin! Noen fler som har vært der kanskje? :) Denne vakre kobberfargede vasen fikk bli med meg hjem til "Afrikablomstene" mine. En perfekt match!
Passe glam for Villa von Krogh. :) Små vaser med blomster gjør seg!

Nå hørte jeg mannen kjøre opp oppkjørselen. Får vel sette over noe middagsmat jeg da...

NYT kvelden dere!
Klem

mandag 24. september 2012

SMÅ ENDRINGER...

GOD mandag! Har starten på uka vært fin? :)

Jeg har endret litt i hallen, kjøpt en ny pute og en stor fin lysestake som passet helt perfekt. Små endringer gjør susen!Peacepute og lysestake er fra Moodies i Asker.

Et innlegg om fargevalgene våres i huset er etterspurt, så det kommer i løpet av noen dager. :) Vi er jo ikke så veldig vågale når det kommer til farger, men det harmonerer bra de vi har. Det er jo det viktigste, eller hva? 

Ha en forsatt finfin mandag, så sees vi!
Klem

søndag 23. september 2012

NOEN SELSKAPSTIPS!

Hei og GOD søndag! Vel overstått helg og vel gjennomført middagsselskap. Gjestene ble mette og fornøyde, og samme ble vertskapet. Kan ikke bli så mye bedre da!
Har dere hatt en fin helg dere også? Håper det. :)

Det er vel ingen nyhet at Fredrik og jeg elsker å lage mat og stelle i stand selskaper. Og toppen av kransekaka er jo å pynte og gjøre det koselig til gjestene kommer. Denne gangen fikk jeg også laget menyer, en liten ekstra finesse som ikke koster all verden. De ble laget og trykket opp hos Allkopi.
Bordet pyntet jeg bare med noen kubbelys, grener og blader. Veldig enkelt, rimlig og greit!
 Og desserten var pasjonsfruktmousse kake med sjokolade og jordbær. Mmm... Så godt! Oppskriften kan dere se HER. Glassene er kjøpt på Clas Ohlson på Sandvika Storsenter.
(til 11 glass brukte jeg det dobbelte av oppskriften)
Ja, det var et par tips på en søndagskveld... Har dere noen selskapstips dere vil dele??? Det er alltid kjekt med noen tips man kan notere i margen.

Nå skal sofaen nytes! :) Deilig...

Ha en flott kveld videre!
Klem

lørdag 22. september 2012

BAKE KAKE SØTE

Duppe den i fløte... GOD morgen alle sammen! :) I går rakk jeg kun å lage et halvt blogginnlegg før jeg ble avbrutt, jaja... Noen dager er bare hektiske! Vi skal jo ha selskap i dag og vi har i grunn ikke gjort annet enn å gjøre klart til det. Prøvelaget maten, bakt kaker, vasket og ryddet. Ja, og vi er ikke ferdige enda... :) Gleder meg til klokken 18.00, da skal mor og far bare nyte resten av kvelden med fine folk.

Ser dere hvilken kake jeg har laget da? Jeg har laget porsjonskaker til dessert, 12 stk! :) Litt mer jobb, men tror det blir fint. Glassene har jeg kjøpt på Clas Ohlson for 19 kr stykke.
Jeg titter innom igjen bittelitt senere. Har noen ærender, en frøken som skal på dansing og så kjøres til Fetsund. 

Ønsker dere alle en STRÅLENDE lørdag! Ser ut som solen titter frem i dag også... Herlig!
Klem fra 
kjøkkenkroken

torsdag 20. september 2012

I LOVE IT!

Hei hå! :) Har dere hatt en fin dag? Her i huset har den vært helt fantastisk!!! Vi holder nå på med litt diverse... Mannen har arbeidsplass utenfor husets fire vegger mens mor er sjefen for inventaret. Deilig å få ryddet litt skikkelig både ute og inne! Også er det jo hyggelig å gjøre det ekstra pent til selskapet på lørdag. Da kommer en nydelig bukett med kollegaer fra Aktiv Eiendomsmegling på en bedre middag og hyggelig samvær. Gleder meg! :) Det er alltid hyggelig å stelle i stand en bedre middag. Mulig det dukker opp noen tips til dere også. ;) 

Men før den tid så tenkte jeg å dele noen bilder fra den nye Rivièra Maison butikken på Sandvika Storsenter. Det er jo bare DEN godtebutikken! Jeg elsker absolutt alt i den butikken, sukk. Og jammen må jeg si at jeg er imponert over de hendige damene som jobber der. De har snekret, malt og satt opp hele butikken, well done! Damer med tak i liker vi, eller hur? :)
Det firkantede kjøkkenbordet over her er aldeles nydelig!Jeg er en liten Rivièra fan, er du? Når jeg tenker meg om har jeg litt forskjellig fra Rivièra rundt omkring. Barstolen på kjøkkenet, etasjefatene, store firkantede lykta, gresskarlyktene, kurv, salatbestikk... Ja, sikkert noe mer småtterier! :)

Så er du i nærheten er butikken absolutt verdt et besøk! Butikken ligger i underetasjen ved Clas Ohlson i den gamle delen. :)

Jeg får gå tilbake til arbeide... Snart i mål. Lykke! 

Ha en fin kveld videre!!!
Klem