fredag 30. november 2012

JUL I STUA!

GOD fredag! Her i huset klargjøres det til jentenes julebord, men en liten bloggepause måtte jeg unne jeg meg. :) Nå fikk jeg også lastet opp bilder, HURRA!
På "kontoret" i stua har en ny lampe flyttet inn, en klassisk en fra Lene Bjerre/Moodies. Og med lilla skjerm og greier... Anine som er suuuuperpingle med farger har dratt inn lilla... :) Litt overrasket over meg selv faktisk, men er fornøyd.
Kurv fra KID interiør, magasinholder fra Åhlens/Sandvika Storsenter, brun vase og grøn lysestake Zanz/Lillestrøm, brun lykt fra Moodies/Asker.
Nå er huset julete, det begynner å lukte pinnekjøtt, tilslørte bondepiker er laget, vin er fylt i glasset, lys er tent og jeg er i grunn ganske klar. Og det hele 3 timer før gjesten kommer!!! Det må være ny rekord. :) (lider av alltid i siste liten syndromet)

Nå gleder jeg meg til jentene kommer. Ganske så sikker på at det blir en knall aften! :) JUHU!!!

Riktig GOD helg mine fine lesere!

Klem

PS! I morgen åpnes første luke i Villa von Krogh's julekalender. ;)

torsdag 29. november 2012

ET LIVSTEGN...

God torsdag! Her flyr tiden bittelitt for fort! Svusj, så var det torsdag og klokka er over 22.00...

Jeg får ikke lastet opp bilder til blogger i kveld, så da har jeg noen tilgode til i morgen. Regner med at problemet er løst innen den tid. :)

Og dere, så utrolig morsomt med så mange tilbakemeldinger ang julekalenderen. Lørdag braker det løs! JUHU! :) Jeg må si meg meget fornøyd med alle premiene dere har i vente, så dere har all grunn til å glede dere.

Apropo julekalender... Nå har jeg 24 pakker som må pakkes inn, hei hvor det går! Og så er det natta! Lade opp batteriene til julebord i Villa von Krogh i morgen. Det blir fest!

Håer dere har hatt noen fine dager og at fredagen blir kanon!

Klem

tirsdag 27. november 2012

OVERRASKELSE TIL DERE!

Hei og hopp! Sitter da her på plassen min og holder nesten på å sprekke. Nå må katta ut av julesekken! Der, jeg sprakk! :) Den siste måneden har jeg jobbet med å lage en overraskelse til dere, siden dere beriker min dag hver eneste dag så er det stas å gjøre noe helt spesielt for dere. Tror og håper at dere liker den da... Tvitvi! :) STORT SMIL!

Jeg har satt sammen en julekalender til dere!
Hver dag legges en ny luke ut her inne og dere kan melde dere på ved å skrive i kommentarfeltet. Vinneren blir trukket ut dagen etter. :) Jeg har fått sanket inn noen gromme kalendergaver til dere altså, så det er bare å glede seg. Vi åpner da første luke på lørdag allerede, det går fort! Bare å glede seg.

Hva sier dere, høres det artig ut? :)

Jeg tror det kommer til å bli helt topp!!! 

Tilbake til sølvtøyet. Her må det pusses og gnikkes, julebord med de fineste jentene på fredag... Herlig tid altså. I LOVE christmas!

Vi sees dere!

Ha en superduper aften videre. :)

Klem fra en glad og gira

mandag 26. november 2012

OBS OBS!

Heisann folkens! :) Har starten på uka vært fin??? Håper det.

Jeg må jo bare takke for enhver av de hyggelige meldingene, komentarene og mailene deres angående pepperkakelåven. Så hyggelig at dere likte den. Jeg har gledet meg veldig til å vise dere den, så at den falt i smak var artig. :) Og ekstra gøy er det jo at fler av dere skal prøve den ut! Lykke til! Og legg gjerne ut bilde på facebooksiden min. :)

Jeg tenkte jeg bare skulle nevne at melisglasuren skal piskes sammen en god stund. Jeg har bare latt den surre og gå i ca 10 minutter til den har blitt skikkelig tjukk og god.

Legger også ved bilde av de forrige pepperkakehusene jeg har laget til inspirasjon. :)
Vis meg gjerne din pepperkakebakst på Villa von Kroghs facebookside HER.
2011 og 2010 modellene. :) I vinduene har jeg brukt gelatinplater, men har også hørt at drops kan knuses og legges inne i vinduene før steking. Dropsene smelter og lager et fint vindu. Har ikke prøvd det ut enda, men tror nok det er fint. 
Nå skal det mailes i hytt og gevær, holder på med noe artig som dere får vite om på fredag! SUPRISE! :)

Ha en fortsatt FANTASTISK mandag!

Klem

HEI OG HOPP! MANDAG ER TOPP!

God mandag! Jeg drømmer om en hvit førjul! Ikke bare sludd som det er ute nå... :) Så det er det jeg ønsker meg til jul i år, masse snø så vi kan base lillegull og jeg. 

Ha en nydelig start på uka alle sammen!!!

Klem


Bildet fant jeg her.

søndag 25. november 2012

ÅRETS PEPPERKAKELÅVE

God søndags kveld! Her er årets pepperkakehus, en låve! :) Denne har jeg gledet meg til å lage lenge og den ble akkurat som planlagt. Hurra hurra hurra! 

Hvordan lage pepperkakelåve?
 • Lag pepperkakedeig, oppskrift kommer under her.
 • Tegn opp/klipp ut malene på bakepapir/papp.
 • Kjevle ut deigen så den er ca 0,5 cm.
 • Skjær ut veggene/takene/vinduene, en pizzarulle og en bitteliten kniv er gull!
 • Pensle veggene med rød konditorfarge, vi har brukt "Christmas red" fra Wilton. Bare bland den i bittelitt vann.
 • Stek en og en vegg/tak på 200 grader i ca 15 minutter. Avkjøl på rist. Har vinduende tettet seg pirker du bare litt med kniven når den forstatt er varm. 
 • Når alle vegger og tak er stekt så la de ligge å bli helt kalde og stive over natten.
Hvordan sette sammen og pynte?
På dette huset har jeg brukt ca 6 pakker med melis, 18 eggehvitter (av medium egg) og noen dråper sitronsaft. (sitronsaft holder melisen hvitere over tid) + 2 gelatinplater til vinduene.

Ca 1 pakke melis og 3 eggehvitter holder til å sette sammen huset. Jeg begynte med å pynte vinduene, veggene og døra. På døra har jeg brukt et hvitt bånd i tillegg til melisen. Lot dette tørke til dagen etterpå, satte så sammen huset med melisblandingen. Taket tok jeg på dagen etter der igjen. Jeg gjorde dette bare for sikkerhets skyld... Var litt engstelig for at huset skulle rase. :)

Når hele låven var tørket og fin pyntet jeg taket. Jeg brukte en 1M tipp fra Wilton i sprøytepose når jeg dekorerte taket og strødde noen hvite perler over med en gang så de festet seg. Og prikken over i'en er nissegutt som sklir ned fra taket. :) På taket har jeg brukt 4 pakker melis.

Trærne har jeg satt fast i modelleire og bare drysset melis over.

 Oppskrift på pepperkakedeig!

Ingredienser

1,5 dl mørk sirup (ca. 210g)
1,5 dl sukker (ca. 160g)
150 g Melange
8 dl hvetemel (ca. 420g)
1 stk egg
1 ts malt ingefær
1 ts malt nelllik
1 ts malt kanel
2 ts natronFremgangsmåte
 1. Bland sirup og sukker i en kjele og la blandingen koke opp. Ta kjelen av platen.
 2. Tilsett Melange i små biter og la den smelte ned under omrøring. La blandingen avkjøles noe og rør deretter inn egget.
 3. Bland krydder og natron inn i melet og rør dette sammen med de øvrige ingrediensene til en deig.
 4. Legg deigen i en skål, dekk med plastfolie og la den hvile minst 12 timer i kjøleskapet.

Kjevle deigen ut på et melet bakebord eller bakepapir. Stikk ut kaker med forskjellige former, eller til pepperkakehus. Tips: Til små hjerter, snipper eller stjerner er 3 mm tykkelse på deigen passe. Til større hjerter og pepperkakehus bør deigen kjevles tykkere.
Legg kakene på stekebrett dekket med bakepapir.
Stekes ved 180ºC i ca. 8-10 min. Avkjøl kakene på platen.


Konkurranse!

Jeg har fått det ærefulle oppdraget av å sitte i en "pepperkakejury" i samarbeid med noen andre flotte bloggere. Vi skal i samarbeid med VG og Melange kåre de sprøeste pepperkakene og vinneren får en reise dit pepper'n gror til en verdri av 40 000 kr.
Her er det bare å melde seg på!!! Hadde ikke en reise til India, Sør Amerika, Sri Lanka eller Indonesia vært noe da folkens? :)

Slik kan dere melde dere på...
Logg inn med din Facebook-konto og last opp bilde fra din datamaskin.
eller bruk instagram #pepperkakegalleriet
eller send bilde med kodeord: pepperkake til 2424


Det er bare å bli med!!! Du kan også gå inn på pepperkakegalleriet.no for litt inspirasjon.

FORSATT GOD søndag! ;)
Klem


Tusen takk til Cake Sisters for god hjelp med baksten!

EN PUST I STUA

Julestjernene på kjøkkenet er kommet opp, pinnekjøttet putrer og kaffekoppen er sjenket med nytrakta kaffe. Mmm, i dag føler jeg meg som verdens heldigste! Nå har jeg en times tid all by myself som bare skal brukes til dill dall og julepynt. Og om et par timer kommer mannen hjem med ny lampe til a mor. Håper den passer på skrivebordet da! :) Langt fra sikkert...

Jeg får stappe føttene ned i noen tøfler og traske ned i kjelleren på skattejakt etter noe mer julepynt jeg da. Hipp hurra!

Jeg ELSKER å pynte til jul! Selv i november... ;)

See you soon!!!
Klem så lenge.

ENDELIG HELT FERDIG!

Heisann! Har dere hatt en fin søndags morgen? :) Emma og jeg har pyntet ferdig pepperkakehuset og plassert lille nissegutt oppe på taket, så bilder av årets pepperkakehus kommer litt senere i dag. :) Juhu!

Nå skulle jeg bare si hei og GOD søndag! Snuppa og jeg skal ut en tur, så vi sees senere!!!
Ha en formidabel dag så lenge!

Klem

lørdag 24. november 2012

GOD ETTERMIDDAG

Her i huset koser vi oss! Førjulsstemning... Gullet bygger hytte, Fredrik monterer en ny stekeovn og mor blogger. Her gjøres det klart til julehus... :)

Ha en forsatt finfin lørdag!
Klem

SØTE PEPPERKAKER

Hei og GOD lørdag! 

Tenkte jeg skulle vise dere noen av pepperkakene som "Cake Sisters" og jeg lagde for en stund siden. Disse smaker ikke så veldig godt (synes jeg), men er veldig dekorative som pynt. Vi har bare laget/stekt pepperkakene, deretter kjevlet ut farget marsipan/fondant og brukt pepperkakeformene til å stikke ut formen. For å feste marsipanen/fondanten til pepperkakene brukte vi bare litt melis. De ble ganske så fine synes jeg! :)

Har dere begynt med julebaksten enda? Her er første runde med pepperkaker allerde borte... :)
Får vel ta en runde eller to til... 

Ha en flott lørdag godtfolk!
Klem

fredag 23. november 2012

TIL SALGS!


Hei igjen. Da er finnannonsene fra de to leilighetene jeg stylet forrige uke publisert. De kan dere se HER og HER.
Stilig valg av førstebilde på annonsene synes jeg. :) Mor hadde selvsagt en finger med i spillet der... 

Fortsatt GOD helg folkens!

Klem


HEISANN!

GOD helg! Da har vi omsider kommet oss hjem etter en ettermiddag med frisørbesøk (den selvklipte Emma måtte fikses litt på), kaffe og kakaovisitt på Kaffebrenneriet og sist men ikke minst kino. En perfekt start på helga for store og små!

Denne helgen er planen å ta en drøss med bilder, blogge litt mer og nyte noen fridager. Det er så kjedelig at det blir så fort mørkt ute, er jo helt håpløst å få tatt bilder etter jobb. Sikkert flere bloggere som deler min frustasjon der kan jeg tenke meg...

Huset skal jules litt opp også, henger litt etter pga av en sykt hektisk uke. Og med julebord midt i uka så ble dagen i går litt redusert... Fort gjort! :)
Så fra nå av kommer det sakte men sikkert mer jul. Og i desember har jeg skikkelig hyggelig overraskelse som jeg tror dere vil like. :) Mer info kommer... Bare å følge med!

Jeg håper dere har gode dager sammen, nå har vi jo en koselig tid i møte... Førjulskos er hygge, varme, glede og tid for ettertanke. Jeg gleder meg til kos, litt stress og så ferie. :) Skal bli så skjønt. 

Det skal jammen meg også bli ganske så skjønt med helg nå. Føler i grunn bare for å slenge meg paddeflat ned på sofaen og bare bli liggende. :) Det er nettopp det jeg skal gjøre!

Hva skal dere gjøre i helgen da?

Ønsker dere en nydelig kveld alle sammen!
Vi blogges i morgen.

Klem

onsdag 21. november 2012

HOLA!

Heisann! Bare innom for å si hei og hå. Mor og far i huset drar på julebord NÅ! :) Er ikke nissemor og nissefar søte da? 

Ha en fin onsdag videre alle sammen!
Klemtirsdag 20. november 2012

LEILIGHET NR 2

Heisann! Her går dagene i ETT! Lite tid til bloggen og familie om dagen, noe som er veldig kjedelig! Men prøver å titte innom mellom slagene her. Nå er jeg hjemom en liten tur før jeg skal ut på jobb igjen for å kose litt med gullet og vise dere bildene fra den andre leiligheten jeg stylet forrige uke.
Dette er da ungkarsrede... :)
Hmm... Hvem har vært på besøk mon tro? Girl next door? :)


De store bokstavene er så kule! De er fra Panduro på Sandvika Storsenter. De har nesten alle boktavene, et fint tips til å pynte hyller ol med. :)
Har dere hatt en bra uke så langt? 

Nå er det grøt og kos på menyen!
DIGG!


Ha en flott dag videre!!!
Varm klem mandag 19. november 2012

STYLING BY ME

God mandag! Her kommer det bilder fra den ene visningsleiligheten jeg stylet forige uke. "Jenteleiligheten". :)

Dette prosjektet var veldig artig! Og i kjent stil så ble det akuratt ferdig i tide til fotografen kom. Ikke rart mor var gåen på fredagskveld... :) For en uke det var!
Alle møblene er fra IKEA, noe av interiøret er fra KID, Moodies og Panduro.
Det var den ene, den andre kommer siden! :)

Ha en finfin mandag så lenge!!!
Klem