onsdag 16. januar 2013

BETONG & STEIN!

God aften godtfolk! I vente på ny inspirasjon og nye varer i butikkene så har jeg saumfart nettet etter litt inspirasjon. Og jeg kom over noen flotte bilder som gjenspeiler betong og ulike typer stein. Vi nordmenn er i grunn flinke til å bruke stein utendørs, men ikke fullt så vågale med hverken betong eller stein innendørs. Hvorfor? Ja, det kan man undre seg. Det er jo ganske så lekkert! Spesielt i kombo med noen feminine trekk i interiøret.

Den harde røffe veggen under her mykes opp av tekstiler og treverket i møblene.
 En trapp i granitt mot en fantastisk dør i tre. Nydelig sant? En uslåelig kombinasjon!
 Mmm, nok en favoritt! Pusset mur, peis og lysekrone.
 Livlige lingardiner mot de maskuline flatene.
 Kan jeg få flytte inn? :)
 Og siste men ikke minst, nedsenket badekar i betonggulv. Snadder!
Det var noen tips til hvordan man kan dra inn betong og stein. Her i huset har vi jo mursteinsveggen vår, pussa mur på badromsveggene og den fine servanten vår i sandstein fra Kambodsja. Mitt neste drømmeprosjekt med stein og pussa mur er en peis i stua og utvendig pipe i gammel murstein. Tror det hadde blitt fint! ;)

Kjenner man trenger litt påfyll av inspirasjon for å gå løs på de resterende prosjektene... :) Med hus blir man jo aldri ferdig! 

Nå kjørte barnevakten opp på gårdsplassen her. Fredrik og jeg må en tur på IKEA å handle litt.
Frister ikke veldig, men må man så må man. :)

Dere får kose dere hvorhen dere måtte befinne dere. Vi blogges igjen i morgen vi.

Nyt kvelden!

Klem


Bildene er fra Sköna Hem

11 kommentarer:

Nennes sa...

Ååå så lekkert :)
Drømme,drømme......

Anette sa...

Er nødvendig med litt påfyll av inspirasjon til tider :)
Mitt mest vågale prosjekt foreløpig blir nok å bruke paller som sengegavl, men kanskje betong og stein er noe å tenke på når jeg en gang får et stort, eget hus :)

Ha en fin dag:)

Anonym sa...

Hva heter (hvor har du kjøpt) den vasen til søsteren din på bildet lenger ned? :)

8)(8 sa...

Pretty choices.

I have concrete floors, and the house is made of concrete blocks, but the home is in the desert. The floors stay cool on the feet at all times of the year. Perhaps that's why there is not a lot of stone in interiors of older Norwegian's homes.

Do Norwegians have radiant floors? Tubes of pipes in the subfloors beneath the real floor to heat the floor that is walked on... That's what Americans do when they remodel or build a new home in a cold area. In other words they can heat their stone floor. Sort of silly when one thinks about it.

Interiør mamma sa...

Herlige inspirasjonsbilder :-)

My Dream sa...

råååå stilig....

Anne Eriksen Valstad sa...

Hei :) Flotte bilder og jeg er helt enig i, at det blir godt med noe ny inspirasjon i butikkhyllene etterhvert. Er litt lei av julepynt på salg, for der er ikke jeg nå. Nå blir det godt med litt vårlige ting i hjemmet, så gleder meg til noen nye innkjøp...selv om jeg allerede har kjøpt noe nytt da :) Du får ha en riktig god kveld! Klem Anne

Avdeling Holt sa...

Et slikt badekar har jeg drømt om siden jeg var liten jente. Mamma hadde en venninne med rosa bad (ja, do, vask og bidé var også rosa) med et rosa, nedsenket badekar. Kan du tenke deg.... kjente jeg fikk sug i magen bare av tanken! *mimre* Det var luksusbadet sitt det, tidlig 80- tall!

Gårdsjenta sa...

Så flott :) stein er jo nydelig, men kan fort bli litt kjølig.. Det badekaret var jo herlig!! :)

Anonym sa...

Naturstein - Ja takk! Men foretrekker det ute. Kunne liksom ikke helt tenkt meg betongvegger og betonggulv. Det er ikke meg. Men hos andre kan det sikkert være fint. Er litt "steingal" når det gjelder murer og trapper ute. synes det er flott. Håper det blir en del av det hos oss til våren/sommeren. Da skal vi begynne nesten med blanke ark. Gleder meg. God torsdag Anine. Hilsen Berit

Anonym sa...

Hei! Har du noen inspirasjonstips til en slik peis? vil ha ny peis hjemme men finner inget kult forslag... :/

Legg inn en kommentar

Takk for alle kommentarer! :)

Thank you for your comment! :)