tirsdag 15. januar 2013

HEISANN!

God morgen godtfolk! Nå bugner det av hortensia i blomsterbutikkene! Jeg blir aldri lei disse vakre blomstene, de minner meg om vår... :) Eneste minuset er at de er litt vanskelige å holde pene over lengre tid, noen som har noen gode tips til hvordan de skal pleies?

Nå får jeg dra med meg gullet i barnehagen og komme meg på jobb. Jeg setter meg foran tastaturet litt senere i dag! :) Heldigvis er formen mye bedre, så nå er turbomamma tilbake!!!

Ha en nydelig vinterdag dere! Så sees vi plutselig vi vettu. ;)

Klem


22 kommentarer:

Anonym sa...

God morgen :)

Tips til å få hortensia til å stå lengre er at den aldri må bli tørr. Planten må også helst vannes neden fra, la det alltid være litt vann nederst i blomsterpotten så skal du se at de varer lengre :) Helt enig med deg at det er vakre blomster.
Ha en flott dag !

Hilsen Katinka

Anonym sa...

Ja Hortensia er vakkert - både hvit, blå og rosa. Har funnet ut at de må holdes jevnt fuktige - ikke tørke og ikke bli for våte. Da bruker det å gå en stund. Men heldigvis er de ganske så billige på REMA1000, så jeg bytter ut ved behov. Ha en flott tirsdag da du. Hilsen Berit

Nicoline sa...

Hei!
Ja vakre blomster, har to hjemme nå.
De liker veldig godt å bli dusjet, spesielt på bladene. Lykke til!
Klem Nicco

Rebekka Lye sa...

Det er en nydelig blomst! :)
Her er et lite tips: Vann blomsten en til to gang i uken. Ta en bøtte og holdt jorda nedi til den slutter å bobble. Da et du at den har fått nok og er fornøyd. Hortensia blir ofte brune i blomsten dersom den "tørker" ut for mange ganger, såd e vil man unngå. Ellers hater den som alle andre blomster varmepumpe, så best å holde den unda :)
Ha en fin dag!
klem fra rebekka

Hvite Blonder og Myke Karameller sa...

Jeg har fulgt et tips jeg fikk en gang, og det har resultert i at jeg klarer å holde de fin lenger :) Jeg fyller vann i vaskekummen, setter blomsten nedi og lar blomsten stå og trekke vann i ca en halv time hver tredje dag.
Har også hørt at hvis du trykker en rusten spiker nedi jorda, så blir fargen sterkere, men det har jeg ikke prøvd enda :)))
Håper dette kan hjelpe deg med å bevare denne skjønnheten lenger !!

Klem Heidi

My Dream sa...

Jeg orker ikke kjøpe blomster... De dauer en etter en... Skjønner ikke hva jeg gjør galt! Irriterende, for disse er jo sååå skjønne... :)
Stikk hodet innom hos meg i dag... Fiiiin give away :)
Takk for masse flott inspirasjon på bloggen din :) skal nå innrede 2 rom i "villa von krogh"-inspirert stil :) vi har nylig bygget ut huset vårt. Spennende!
Klems Diana.

Gårdsjenta sa...

Så fin den var :) liker hortensia godt. Mine holder seg ikke pene..

Anonym sa...

Hortensiaene må vannes ofte,men ikke stå våte rundt røttene... og de liker ikke sterk sol...men akkurat det er jo ikke noe problem om dagen:))))
Elsker vaskerommet ditt, og spesielt skapsystemet du har rundt vaskemaskin/tørketrommel:)

Anonym sa...

...jeg lurer på: når jeg skal velge profil for å kommentere, så ville jeg gjerne bruke navn/ nettadresse, men det går ikke, måtte derfor velge anonym....Kan du forklare fremgangsmåten? :)

Anne Eriksen Valstad sa...

Hei Igjen! Så fint at du er i bedre form! Hortensiaer er flotte uansett årstid! De er liksom litt "kongelige" :) Noen gode tips til hvordan man pleier disse skjønnhetene, har jeg dessverre ikke. Er det noe jeg mangler, så er det "grønne fingre". Lykke til med planten, så håper jeg at du kan få noen gode råd fra andre lesere :) Klem Anne :)

Avdeling Holt sa...

Skulle gjerne jeg visst også! Venter på tips.

Elisabeth Kras sa...

Da skal jeg jammen innom blomsterbutikken snart jeg også. Kjempefine blomster, liker dem også avskåret oppi høy vase :-)

susan`s side sa...

Jeg har startet med å legge mose i bunnen av alle blomsterpotter slik at blomsten suger fuktighet fra mosen. Når jeg vanner så bare vanner jeg rett i mosen. Har gjort det med alle type blomster i det siste og har faktisk merket at blomstene lever lengere.

Anonym sa...

Jeg elsker også hortensia, og har kjøpt vårens første nå. Jeg har funnet en metode som fungerer for meg, men tviler på at det er fasit ;) Jeg venter til rett før bladene henger, så setter jeg den i vasken og spyler blader og alt. Så står den der til den kvikner skikkelig til (det tar kort tid), også er det tilbake i potteskjuler og på bordet. Om sommeren vanner jeg den hver dag, samt en dusj i vasken innimellom. Mine hortensia pleier å blomstre i flere måneder, og bonus er at jeg planter de ut i hagen når de er avblomstret. Det har blitt noen store flotte hortensiabusker i hagen nå :) Tvi tvi!

Hilsen Gry

Anonym sa...

Hortensia bærer bud om vår og trenger masse vann om den står i stuetemp. Ta ut planten av pyntepotten og dupp hele plastpotte under vann til det slutter å "buble"- og la det renne av før du setter tilbake :) Gjenta v behov-men før de henger liksom :o Når de er ferdig blomstret kan du jo klippe de ned noe -sette i hagen etterhvert og vente på ny blomstring !!
Marita

Anonym sa...

Jeg kjøpte en rosa i dag :) Vet av erfaring at de aldri må tørke så har vannet hver 2-3 dag før. I dag fikk jeg tips av hun i butikken om at de skal ha gjødsel til sur jord, da beholder de den fine fargen sin. De blir blassere av bare vann.

Hortensia er vakkert! Det blir flere her utover :)

Hilsem Hege :)

Anonym sa...

Sett de i vann i oppvaskkommen så de får trukket til seg ønsket mengde vann. Jeg bruker alt fra 10-30 minutter, der er faktisk ikke så nøye :) Enten ca hver 2. dag eller når du kjenner at blomstene på planten er litt myke. De skal være harde ;-) Håper det hjelper.
Hilsen Maren

Åse Marit Flesseberg sa...

Hei
Visste du at Hortensia skifter farge fra rosa til blå med hvor sur jorda er? Er usikker på om sur = rosa og basisk = blå eller omvendt. Fine er de i hvertfall.

Marianne Rittermann sa...

Desverre ngen tips, får heller ikke mine hortensiaer till at trives inde. Veldigveldig fin blog du har:)

Home sweet home sa...

Nydelige vår bilder:):)

Anonym sa...

Veldig viktig som flere skriver her,å la de stå i en bøtte med lunkent vann til de har boblet ferdig.I allefall nå på sommeren 2-3 ganger i uken.Samme som med Azalea som vi kjøper til jul
Lykke til.Ellers liker de fleste blomster å tørke opp litt før de vannes på nytt

Anonym sa...

Hver kveld oppi oppvask kummen! Da lever de lenge. La de supe så mye vann de vil ha,ca en halv tm.

Legg inn en kommentar

Takk for alle kommentarer! :)

Thank you for your comment! :)