Hvilke farger bør du ha på ditt soverom?

Rom vendt mot nord har mindre tilgang på naturlig lys, og får dermed en kjøligere tone i utgangspunktet enn for eksempel et sørvendt rom. Det kalde lyset gjør at kalde farger lett oppleves som for kalde, og farger med noe rødt eller gult i anbefales. Rom vendt mot sør har som regel tilgang på mye sollys, og bruk av varme farger i slike rom kan nesten bli «for mye av det gode». Unngå de varmeste fargene, ellers kan du stort sett gjøre som du vil! Rom mot øst har morgensol, og er lysere og har et varmere lys enn det nordvendte. Det gjør det enklere å velge farger; blått vil ikke bli for kaldt, og gult vil ikke bli for varmt. Rom mot vest har ettermiddagssol, med det som det medfører av lys og varme. De fleste vil derfor foretrekke en kjølig farge på veggene.
Vårt soverom vender mot vest, så da passer de fargene jeg har tenkt ut… Fornøyd! 🙂

Bildet er fra www.bhg.com og teksten fra www.maxbo.no

6 Comments

 1. flott blogg 🙂 kommer sterkere tilbake.. legger deg på listen min… 🙂

 2. På soverom er jeg utrolig kjedelig. Der MÅ jeg ha det lyst.
  Lyse vegger, skap, hyller, sengetøy etc.
  Da føler jeg at jeg legger meg i et rent og behagelig rom 🙂
  Har hatt både blått(1987), gult(1995), og latte(2003) opp gjennom tiden. Nå har jeg lysere enn latte. Kommer aldri til å male mørkere enn det igjen. Neste blir kanskje heeelt hvit. Tiden vil vise 🙂

  Så morro du må ha det om dagen. Nå som du har tusen ting å planlegge 🙂 Missunner deg 🙂

 3. Lekkert bilde du har funnet, den som hadde hatt det sånn på soverommet…Ha en strålende dag:-)

  Camilla

 4. Har testet ut forskjellige farger på veggene, men er godt fornøyd med den blågrå fargen jeg har nå….Blir spennende å se hvilke du går for…ha en fin helg!

 5. Kjempefint soverom du viser bilde til:) Nydelige farger.
  Selv har jeg soverommet i 0502-Y og en fondvegg i mørk aubergine fra Lady. Er helt forelsket i den auberginefargen:) Har trappeveggen i samme farge og veggen bak flatskjermen i tv-stuen i lys aubegrine. Nå leter jeg etter andre vegger eller ting/møbler som jeg kan male i den fargen.

  Håper du får en fin helg:)

  Monica

 6. For et delikat soverom! Jeg har akkurat malt 2 vegger på soverommet, og valget falt på en litt varm gråtone. Skal legge ut bilder på bloggen min i løpet av dagen. Jeg har forresten også en hilsen til deg på siden min. Ha en nydelig dag!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *