Sjokoladefondant……

Det er vel nesten den eneste desserten jeg kan lage… Jeg simpelthen bare ELSKER sjokoladefondant med litt friske bær og en god sorbetis til.
Så hvordan lage denne herligheten?
Jeg steker de i små ildfaste former som er kjøpt på Ikea. Smør de med smør før du har røren i slik at du kan ta den ut om du ønsker. Jeg serverer de i formen.
Dette trenger du:
3 porsjoner
1 plate med kokesjokolade. 100 g
100 g margarin/smør
3 egg
1,5 dl mel
1 dl sukker
Smelt sjokolade og margarin. Tilsett sukker. Rør godt så sukkeret smelter litt. Ha det i en bolle. Tilsett så ett egg av gangen. Visp godt. Av de 3 eggene har du kun ett med plomme, og 2 av de kun eggehvitte.
Ha i mel. Rør godt. Nb! Røren skal ikke bli like like tykk som browniesrøre. Du skal kunne helle den i formene. Ha røren i de ildfaste formene og stek de på 180 grader, midt i ovnen i ca 10 min. Når du ser at det sprekker på toppen er de ferdige. Server med litt is eller noe annet godt. De skal være flytende inni.
Snadder, det kan jeg garantere!
Så overrask noen i helgen med en deilig dessert! 🙂
Ciao!

16 Comments

 1. Tror jeg skal prøve fra bunnen neste gang – pleier å kjøpe den i pakke i butikken, og den er genial også…. :)))

  Ha en flott kveld!

  Hilsen “øredobbene” 😉

 2. Sjokoladefondant er det -beste- jeg kan tenke meg!!! Jeg pleier å lage bruke en oppskrift i Trond Moi’s kokebok, fantastisk god!!: ) Lurer på hva det er med oss jenter og sjokolade, hihi..

  Ha en finfin kveld, snuppa!

  Klem: )

 3. Dette skal jeg overraske min kjære med til helgen:-)Elsker sjokolade..Ha en fortsatt fin kveld!!

  Klem Camilla

 4. Mmm..tusen takk for oppskrift, skal vi prøve. Til helgen kanksje..hehehe:)

  Ha en god natt!

 5. Nam, nam – lukter godt!!
  Fikk skrekkelig lyst på sånne kaker nå, ja!

  Takk for oppskrift, skal prøve den…

  Klem Lenemora

 6. Nammmmm…det er nydelig godt!!
  prøvde å lage selv en gang, men det ble misslykket:(
  tror jeg må prøve igjen;)
  Klem fra Maja

 7. Ååååå, fristende!! Kan ikke gjør det mot meg på en tirsdag vettu!! hehe…

 8. mmm, sjokoladefondant er godt. den på fratelli i lillestrøm er den beste jeg har smakt. ikke prøvd selv enda, har en ovn som ikke er helt morsom å ha med å gjøre, men når jeg har fått meg ny litt mer medgjørlig ovn skal denne oppskriften prøves ut:)

 9. Anonymous

  Sjokoladefondant er nydelig. Spesielt godt blir det med en fantastisk rød dessertvin fra Valpolicella. Prøv Allegrinis Recioto, dyr, men eventyrlig god til mørk sjokolade. Andre rimeligere Reciotoer kan også brukes som f.eks. Casotto del Merlo Recioto della Valpolicella Classico. Husk at Reciotoen skal serveres avkjølt, ca 12 grader. garantert suksess!!!

  Mvh
  Mr. Valpolicella

 10. Anonymous

  hei, jeg testet ut denne oppskriften. Hadde aldri laget sjokoladefondant før og heller aldri smakt det. De ble helt perfekte! Tusen takk for en fantastisk oppskrift, middagsselskapet mitt elsket dem og de var så kjappe å lage at jeg gjorde det like etter middagen. Tilbehør hos meg ble vanilje is og frosne bjørnebær varmet i kasserolle med yderst lite sukker slik at de ennå var gode og litt sure. Innertier!!!

 11. Takk for vintips! Det skal prøves ut når vi får middagsgjester om noen uker. 🙂

  Og så bra det falt i smak! 😉

 12. Anonymous

  Høres ut som en fin oppskrift. Skal lage til gjester i jula. Men litt usikker på en ting. Du skriver: “Av de 3 eggene har du kun ett med plomme, og 2 av de kun eggehvitte”
  Holder det ikke da med 2 egg..?
  Hilsen en som ønsker perfekt dessert til gjestene…

 13. Du må ha 3 hvitter og 1 plomme. 🙂 Kanskje litt kløntete forklart? 🙂

  Lykke til! Det er nam!

 14. Jeg googlet Sjokoladefondant før helgen og da kom din oppskrift opp nesten på toppen. Da jeg sammenlignet så skilte den seg ut som mye enklere.

  Jeg doblet oppskiften og fylte 10 store muffinsformer 3/4 fulle. De ble fantastisk gode. Jeg kommer til å legge oppskriften inn på http://www.gardsjul.blogspot.com med referanse til deg.

 15. Den ble kjempegod! Brukte Lindt 70% sjokkis. Nam nam! Takk for oppskrift 🙂

 16. Du har en kjempeflott og inspirerende blogg 🙂
  Takk for at du deler oppskriften , denne ser helt nydelig ut 🙂
  Mvh Laila iren 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *