PÅ DEN ENE OG DEN ANDRE SIDEN

God morgen dere! 
Og tusen takk for tips til kalenderen!!! Det var mange bra tips som jeg kommer til å bruke. 🙂 Aktiviteter, genialt!

Her i huset har jeg såvidt begynt å snike inn litt jul. Englen som henger på skapet kjøpte jeg hos Zanz i fjor. Det er egentlig julepynt, men den får henge fremme hele året.  Mulig Zanz har fått inn lignedne i år også. Da jeg var der forrige uke kom det mange store kollier fra Walther & Co.  Jeg MÅ dra dit denne uka også… 🙂 På julepyntshopping. Hvor morro blir ikke det da?!?
Og så har jeg kjøpt en helt skjønn lysslynge med snøfnugg hos Åhlens på Sandvika Storsenter.  Til den nette sum av 129,- hvis jeg ikke husker helt feil. De har en tendes til å bli fort utsolgt, så hvis dere vil ha en slik bør dere være raske. Det var den ene siden… På den andre siden er peisen.


Har dere noen tips til hvordan jeg kan jule opp den? 
Betse tips vil få en premie!

Da venter jeg i spenning… 🙂
Ha en skjønn tirsdag!!!
Klem 

26 Comments

 1. God morgen! 🙂
  Jeg ville hengt en stoor grønn krans på det hvite over peisen, den kan pyntes opp og ned og bli så mye eller lite julete du vil. Sløyfer, kongler, englevinger, engler, lysslynge… you name it! 🙂

  Ha en fin fin tirsdag!

  Klem Camilla
  http://www.camillasvilla.no

 2. God morgen Anine!

  Peisen deres ble jo helt fantastisk! Hva med litt granbar på peisen med litt lys i, evt lysslynge og en luddepå gulvet under peisen ? ( usikker på hvor brannsikkert det er:)Tror det også hadde vært veldig fint med en krans på det hvitepartit på peisen. Mange muligheter her:)
  Er spent på den reportasjen fra huset ditt. Jeg skal også ha reportasje neste uke og må si at jeg stresser litt med at noen skal ta bilde hjemme hos oss, jeg er jo så langt fra fornøyd og ferdig! Ha en strålende Tirsdag, Klem fra Eli

 3. æ ville lagt granbar foran peisen å evt pynta me en lysslynge eller små julekule og kubbelys 🙂
  trur det hadde vært flott 🙂
  Kanskje lure opp en julestrømpe til hver av dokker oppe på det hvite? 😀

  Lykke til 😀

  Klæm

 4. Jeg ville hengt masse forskjellige engler, hvite fjær, og annen julepynt du liker ned fra taket som ville pynte opp det hvite over peisen!

  Også ville jeg satt en liten engel foran veden som kan dingle med føttene utenfor som kan passe på den! Jeg kjøpte en nydelig en fra sia for noen år siden som kan settes på hyllekanter etc.

 5. Jeg ville hatt en girlander foran på peisen. Det er slett ikke brannsikkert, så enten må det festes slik at den henger under “brannflaten” eller så må du få deg et gitter foran flammene. Det tror jeg nok jeg ville hatt uansett. Litt mer brannsikkert, og det synes nesten ikke når du fyrer. Over peisen, ville jeg hengt en krans på det hvite, med forskjellige typer vintergrønt, og kuler/lys og glitterpynt i skimrende varianter. Gull, sølv eller begge deler. Julekalender eller julestrømper på den høye mursteinsdelen.

 6. Før jeg leste hva de andre hadde skrevet så vill ejg ha hengt en krans der. vet ikke hvordan du pynter til jul. Går det i hvitt vill jeg hatt en stor trekrans med hvitt og sølv pynt på. Eller i grønt og rødt hvis det er det du pynter med. blir nok bra samme hva tenker jeg:-)

 7. Oj, så koselig med litt snik pynting til Jul, digger den engelen du har hengt opp, helt nydelig 🙂 Ellers tror jeg må løpe til Åhlens og titte på lysslynge! Jeg tror hadde pynta peisen med en stoor grønn krans. Kanskje et bredt hvitt bånd som er surret rundt den ! Ha en fin dag ! Klem Linda

 8. Heng noen nisser/julekuler/engler osv. i “spjeldspaken” 🙂 eller heng opp en krans på det hvite feltet 🙂 hva med å sette noen nisser i åpningen til veden under peisen..?
  -Ingrid

 9. Enig med flere her, det første jeg så for meg var en stor grønn krans! 🙂

  Hva med wallstickers? God Jul i en fin stor font? 🙂 Og en fin granbarslynge med lys rundt eller over / under?

  Det blir nok et fint julehus uansett tenker jeg, gleder meg til å se! 🙂

 10. Jeg hadde kjøpt inn tre julestrømper. Kid har noen fine.
  Også hadde jeg lagd en krans med kongler og fine glasskuler. Hengt den på mursteinsveggen til høyre for peisen.
  🙂

 11. Ka med å ha ein enkel krans av greiner midt på peisen og lage lykter slik som Veronica har gjordt her og hengt rundt? Feste dei med i taket og la dei henge i ulike høgder nedover peisen.
  http://veronicashus.blogspot.com/2010/11/arets-julelykter.html

  Ser vertfall for meg at det kan bli koseleg☺

  Klem M♥

 12. Hva med å lage et stort hjerte av granbar og surre en lysslynge rundt? Jeg bruker kleshengere fra renseriet og lager hjerter, for så å dekorer dem med det som måtte passe. Tror det hadde blitt lekkert med et stort hjerte på peisen:)Klem

 13. Hei!
  Hva med en fin wallsticker som Emmeline har? Med God Jul i sølv? Jeg synes den var så fin og hadde jeg hatt peis, ville jeg hatt det selv.

 14. På det hvite feltet ville jeg bestilt wallsticker med monogramet deres. Hadde dere det til bryllupet? 🙂 Så ville jeg hengt opp julestrømpene deres på siden. I noen små kroker som kan henge året rundt. Det er vel ikke bare bare å ta hull på hull i en slik mur. 🙂
  Fint får du det nok til uansett!
  Lykke til!

 15. Kjempefin peis 🙂

  Lurte på en ting, hva heter fargen du har på Victoria ghost stolene dine? Har tenkt meg 2 stk som de du har, uten armlen. Håper på svar 🙂

  Ha en flott uke

 16. Jeg ville lagd et stort hjerte av bjørkeris og pyntet med de fargene du bruker til jul!! Evt en lys slynge rundt hjertet…
  gleder meg å se hva du gjør : ) Lekkert blir det uansett!!
  Klem Tove

 17. Så fint du har det:)
  Jeg ville tatt å laget en rund krans, hvor du blander eucaluptus, bjørk og gran:). Sprayet den med limspray og tatt glitter over. Kansje også hengt en lysslynge rundt den. Tror det ville blitt kjempe fint hos deg. Passer liksom inn med det andre. Peisen er jo så vakker fra før av, så ville ikke pyntet for mye;).
  Klem Alfa

 18. Wow, så glad jeg kom over denne vakre boggen.
  Så mye fint innpå her.
  Utrolig inspirerende!
  kommer garantert tilbake her:)
  klemmer
  eldrid

 19. Hei Anine. Det ble helt unikt og flott med peisen på kjøkkenet.
  Etter min mening så hadde det gjort seg helmaks med en rundt krans oppimot det hvite. En krans med granbar og kongler og pynt med julerøde sløyfebånd osv.
  Dette finner du fint ut av og jeg er sikker på at uansett hvordan du velger å ha det så blir det med preg av Anine`s gode ideèr.
  Lykke til.
  Klemmer

 20. Hei, Anine.

  Den peisen er bare så rå, nesten synd å dekke den til med masse pynt.
  Slik jeg har blitt “kjent” med deg trenger du ikke råd for å pynte du 🙂
  Du er så utrolig kreativ og flink i deg selv.
  MEN hadde den vært min, ville jeg nok ha julestrømper på den.
  De finnes jo i sånt grovt garn eller i melsekk sånn franskt og røfft. kranser gjør også susen, du kan lage en egen av greiner og ha sløyfe på, eller engler og lys. LItt glamour gjør alltid susen, hihi. Hvit fjær og litt gull, sølv eller kobber?

  Lykke til 🙂

  Klem Line

 21. Jeg kjøpte en tøff krans av greiner som på Mester grønn, den kan du pynte med juleting eller bare la den være som den er. Jeg har den på ytterdøra, men den hadde vært tøff på peisen tror jeg da;) og tre julestrømper… 2 store og en liten en til prinsessa deres;) Sånn skikkelig amerikanske 🙂

 22. På veggen ville jeg hatt wallstickers med teksten “merry christmas” og hengt noen lyskranser rundt. På gulvet hadde det vært fint med en gammeldags kjelke med noen pledd. Eller noen lyshus!

  maria_ovre@yahoo.no

 23. Nydelig peis!!! En krans er en god ide-men ser jo så mange har foreslått det, så da måtte jeg finne på noe annet:-) Hva med å henge marsmallows i gjennomsiktig tråd(fisketråd) ned foran peisen-bare å “grille” litt når man får lyst-eller gjøre det samme med kongler som du kan spraye med glitter? Ellers har jeg også sett nydelige girlandere som man lager selv med sånne dusker man har på toppen av lua. En dekorasjon som jeg synes gjør mye av seg. Ser ut som hvite pomponger og på stoff og stil har det kommet en dings som lager disse med garn på null komma niks;-) Lykke til med pyntingen-nydelig blir det uansett!
  Hilsen Rikke

 24. Anonymous

  Slå opp på side 120 i siste nummer av Lantliv! Enkel og søt pynt av peis. Hilsen me.

 25. Hei hei – hva med å ha en krans i grovt tre (selges i panduro katalogen) og så ha glitter på den og kanskje noen få kuler alt ettersom.
  Selv hadde jeg girlander med lys hvert år der jeg bodde før fordi det var muligehet for å ha den oppe på kanten,det var kjempelekkert – men idag har jeg hvit peis og hvis jeg skal ha en girlander må jeg finne en lysslynge som ikke trenger strøm ;<) ikke så gøy med disse ledningene som syns så godt.

  Et annet tips er å ha store flotte kubbelys med en bord av silkebånd som er pyntet med hver sin fine strass perle. Enkelt og greit – og kan brukes alt ettersom

  mvh anne

 26. Hei Anine,

  Jeg har ikke lest alle kommentarene dine så mulig jeg er alt for seint ute:-). Jeg ville ha hengt opp en krans av eukalyptus blader. De er så vakre når de tvinnes rundt en ståltråd. Enkelt er det også! Det kan like godt være et hjerte:). Hjerter av stål finnes jo over alt, …og kunne like godt hengt der alene….Håper vi får se hva det ble til slutt.

  Klems Sarita

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *