SKOLEBRØD

Hei alle sammen! Håper dere har en fin helg. I disse skolestartstider tenkte jeg det kunne passe med en oppskrift på skolebrød.
Hvetedeig:
6 dl melk
150 g sukker
50 g gjær
1kg hvetemel
1ts salt
1egg
1ts kardemomme
150g romtemperert smør
1 egg til pensling
1 boks vaniljekrem 
Bland alt det tørre og egget i en miksebolle, og varm melken opp til ca 37 grader. Bruk heller for kald melk, da varm melk dreper gjæren. Bruk fersk gjær og smuldre den opp i det tørre. Slå over melka og sett mikseren på lav fart i tre minutter. Øk hastigheten til max i fem minutter. Tilsett det romtempererte smøret og bland på lav fart til alt er godt blandet inn. Hev i en time på et lunt sted. 
Del deigen i fire deler, som du former lett. Del hvert emne i fire deler igjen slik at du har 16 boller. Rull ut boller og sett de på to bakepapirkledde brett. Ha god plass mellom de. La de etterheve i en halv time under et håndkle. 
Pisk sammen et egg som du pensler et brett med. Bruk fingrene å lag en stor grop, som du fyller med vaniljekrem. Sett inn i varm ovn (200grader) ikke varmluft. Stekes i ca 12 til 15 minutter til de har fått en gyllen farge. Når det første brettet er ferdig, pensler du neste brett og fyller med vaniljekrem. Avkjøl skolebrødene på rist. 
Bland litt melisglasur og ha en skål med kokosmasse. Smør glasur på bollene og dypp dem ned i kokosen. Hvetedeigen kan godt brukes til boller, kringle, kanelsnurrer og andre hvetekaker. Håper det smaker!
Klem fra Karin

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 Comments

 1. Ser nydelige ut!!! Takk for oppskrift 🙂
  Klem Tove

 2. De så gode ut 🙂

  Hege

 3. De så jo bare helt fantastisk gode ut! Får bake de til uken 🙂

  Ha en flott dag!

 4. Jeg elsker skolebrød, men er ikke så flink på å bake dem selv. Men kanskje jeg burde prøve med denne oppskriften 🙂 De så ihvertfall veldig fristende ut! Ha en fortsatt fin søndag 🙂

 5. snakk om perfekt bakverk!!!

  Søndagsklem :o)

 6. å nam 🙂 for nå ble ikke den “spiseforto” magen min veeeeldig sulten 😛 Tusen takk for oppskrifta, disse skal prøves så fort jeg kommer meg til en butikk så jeg får kjøpt meg vaniljekrem 🙂 ha en finfin søndag:)
  klem Yvonne!

 7. Prøvde de jeg:) eeeeelsk! måtte legge de ut på min blogg også:) Tusen takk for den gode oppskriften:)
  Yvonne!

 8. Anonymous

  The agent was also instructed to return your
  £650 deposit but buy to let insurance; solutionsthree.com.au, you have had to instruct bailiffs for this, which
  could be said to have complained about the state of the house.

  landlords insurance buy to let insurance –
  iwooks.comweb site