PORTVINSAUS TIL RIBBE

Heisann! Jeg tenkte jeg skulle dele sausetipset som vi fikk av vår kjære kokkenabo her om dagen. Dette er da en saus til ribbe for oss “amatører”. Har en følese av at han har gitt oss en lett oppskrift, ja for han har jo sett oss på kjøkkenet mener jeg! 🙂 Haha… Stemmer det Johan? Vi er veldig glad i å lære litt mer om matlaging da! Vel, nok om det. Her kommer sausen! 
PORTVINSAUS:
6-8 pers.
– 1/2 flaske portvin
– 2-3 buljonterninger
– 3 dl vann
– 1 l føte
– salt & pepper
Ok, here we go! Dette er en “på slumpen” saus, ja for kokker opererer vel sjelden etter oppskrifter? 🙂
Kok ned portvin til den får en slags karamellkonsistens. Den skal kokes mye ned. Pass på at det ikke brenner seg! Løs opp buljongen i vannet og hell over den konsentrerte portvinen. Kok dette ned også. Hvor mye må man nesten ta på slumpen, for det har jeg ikke fått vite. 😉 Når dette er klart heller man 1 l fløte i gryta og dette skal selvfølgelig også kokes mye ned. Helt til du får den konsistensen du ønsker på sausen. Smak til med salt og pepper. Og dere! Pass på at dere bruker en ganske stor kasserolle siden (om jeg ikke tar helt feil) fløten “hever” seg. 
Og hold ribbesjyen unna sausen. :) 
En perfekt saus for Fred og meg! Vi gleder oss til å smake den… Og det er jammen ikke lenge til heller! 
For nå er det virkelig snart JUL med store bokstaver!!! Hurra!!!
Nei dere, jeg får kle på snuppelupp og hive henne og meg selv i bilen. Julelunsj på kontoret i dag. 
K O S!
Ha en formidabel dag alle sammen!
Klem

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *