PORTVINSAUS TIL RIBBE

Heisann! Jeg tenkte jeg skulle dele sausetipset som vi fikk av vår kjære kokkenabo her om dagen. Dette er da en saus til ribbe for oss “amatører”. Har en følese av at han har gitt oss en lett oppskrift, ja for han har jo sett oss på kjøkkenet mener jeg! 🙂 Haha… Stemmer det Johan? Vi er veldig glad i å lære litt mer om matlaging da! Vel, nok om det. Her kommer sausen!
PORTVINSAUS:
6-8 pers.
– 1/2 flaske portvin
– 2 buljonterninger
– 3 dl vann
– 1 l føte
– salt  & pepper
 
Ok, here we go! Dette er en “på slumpen” saus, ja for kokker opererer vel sjelden etter oppskrifter? 🙂
Kok ned portvin til den får en slags karamellkonsistens. Den skal kokes mye ned. Pass på at det ikke brenner seg! Løs opp buljongen i vannet og hell over den konsentrerte portvinen. Kok dette ned også. Hvor mye må man nesten ta på slumpen, for det har jeg ikke fått vite. 😉 Når dette er klart heller man 1 l fløte i gryta og dette skal selvfølgelig også kokes mye ned. Helt til du får den konsistensen du ønsker på sausen. Smak til med salt og pepper. Og dere! Pass på at dere bruker en ganske stor kasserolle siden (om jeg ikke tar helt feil) fløten “hever” seg.
Og hold ribbesjyen unna sausen. 🙂
En perfekt saus for Fred og meg! Vi gleder oss til å smake den… Og det er jammen ikke lenge til heller!
For nå er det virkelig snart JUL med store bokstaver!!! Hurra!!!
Nei dere, jeg får kle på snuppelupp og hive henne og meg selv i bilen. Julelunsj på kontoret i dag.
K O S!
 
Ha en formidabel dag alle sammen!
Klem

10 Comments

 1. hehe ja det er ikke bare bare med disse sausene nei… jeg er glad det ikke er meg som skal lage julemiddagen i år=)

  Ha en fin dag! klem Yvonne

 2. Hei høpp!!

  Takk for saus tips.Denne smaker nok nydelig.

  God jul til dere alle!!

  Klemmer fra Linda

 3. Nam nam, den er sikkert kjemegod! 🙂
  Siste liten gaveide? Stikk innom da vel 😀

  GOOOOOOD JUL til deg! 😀

 4. Mmmm, det hørtes ut som en god saus!!
  Men tror nok ikke vi tør og gutse på den på julaften, er så kjedelig om vi ikke får det til, hehe, og jeg er INGEN kokk!!

  Ha koselige og fine juledager Anine!!
  GOD JUL ♥

  Klem Line

 5. Vi pleier også å ha en “klunk” portvin i sausen til jul 🙂 kjempesnadder!!

 6. Takk for oppskriften, den skal jeg prøve..God jul!

 7. Anonymous

  Hei, så dupert med saus tips.
  Kan den brukes til annet kjøtt også?

 8. Takk for saus oppskrift – den hørtes jo veldig god ut 🙂

  Ønsker deg og dine en riktig så fin jul.

  Stor juleklem fra meg
  Nina

 9. Nå kan jeg legge igjen hilsen igjen. Ønsker deg en god jul!

 10. Er bare en liten tur innom for å ønske deg og dine en riktig god jul og et godt nytt år 😀

  Juleklemmer Karianne

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *