EN SMAK KANSKJE?

God lørdags morgen! 🙂 Siden det er lørdag så tenkte jeg å friste dere med en oppskrift på kanelboller. Jeg legger ved en annen oppskrift enn den jeg prøvde i går, den var ikke av det beste slaget… Men denne vet jeg er helt nydelig! Karins oppskrift.
Hvetedeig:
3 dl melk
75 g sukker
25 g gjær
1/2 kg hvetemel
1,5 ts salt
1/2 egg
1,2 ts kardemomme
75 g romtemperert smør
Fyll:
100 g romtemperert smør
100 g sukker
2 ts kanel. 
1 egg til pensling.
Bland alt det tørre og egget i en miksebolle, og varm melken opp til ca 37 grader. Bruk heller for kald melk, da varm melk dreper gjæren. Bruk fersk gjær og smuldre den opp i det tørre. Slå over melka og sett mikseren på lav fart i tre minutter. Øk hastigheten til max i fem minutter. Tilsett det romtempererte smøret og bland på lav fart til alt er godt blandet inn. Hev i en time på et lunt sted. 
Bland smør, sukker og kanel.
Rull ut deigen til en firkant på ca 30×40 cm og smør på fyllet. Rull den så sammen og skjær deigen i ca 1,5 cm tykke skiver. Legg bollene på brettet og la de etterheve i 20-30 min. Pensle pisket egg og strø sukker over. 
Stek på 200 grader, ikke varmluft, i ca 10-15 min til de er blitt gylne og fine. 
Ha gjerne litt melis på om du er en skikklig søtmoms. 🙂
Hva er vel bedre en duften av hvetebakst en lørdag i februar? 
Ønsker dere alle en TOPP lørdag!
Klem

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *