EN SMAK KANSKJE?

God lørdags morgen! 🙂 Siden det er lørdag så tenkte jeg å friste dere med en oppskrift på kanelboller. Jeg legger ved en annen oppskrift enn den jeg prøvde i går, den var ikke av det beste slaget… Men denne vet jeg er helt nydelig! Karins oppskrift.
Hvetedeig:
3 dl melk
75 g sukker
25 g gjær
1/2 kg hvetemel
1,5 ts salt
1/2 egg
1,2 ts kardemomme
75 g romtemperert smør

Fyll:
100 g romtemperert smør
100 g sukker
2 ts kanel. 

1 egg til pensling.

Bland alt det tørre og egget i en miksebolle, og varm melken opp til ca 37 grader. Bruk heller for kald melk, da varm melk dreper gjæren. Bruk fersk gjær og smuldre den opp i det tørre. Slå over melka og sett mikseren på lav fart i tre minutter. Øk hastigheten til max i fem minutter. Tilsett det romtempererte smøret og bland på lav fart til alt er godt blandet inn. Hev i en time på et lunt sted. 
Bland smør, sukker og kanel.
Rull ut deigen til en firkant på ca 30×40 cm og smør på fyllet. Rull den så sammen og skjær deigen i ca 1,5 cm tykke skiver. Legg bollene på brettet og la de etterheve i 20-30 min. Pensle pisket egg og strø sukker over. 
Stek på 200 grader, ikke varmluft, i ca 10-15 min til de er blitt gylne og fine. 
Ha gjerne litt melis på om du er en skikklig søtmoms. 🙂
Hva er vel bedre en duften av hvetebakst en lørdag i februar? 
Ønsker dere alle en TOPP lørdag!
Klem

0 Comments

 1. Hei!

  Jeg har begynt å bruke nymalt kardemomme i kanelsnurrer og boller, det er NYDELIG! Jeg får alltid kommentar på at det smaker mye bedre 🙂 Jeg kjøper kardemommebelger på innvandrerbutikker. Det er bare å ta ut frøene og knuse dem i en morter.

  Takk for all inspirasjon 🙂
  Kari

 2. Anonymous

  Hei Anine!
  Litt travle dager og lite tid til bloggbesøk i det siste. Men din oppskrift på kanelsnurrer er behørlig notert. Gjett hva det blir til kaffikos i morgen?? God lørdagskveld fra Berit

 3. Anonymous

  Klart jeg stemmer paa deg 🙂
  Trine

 4. Takk for at du delte denne oppskriften. Den er testet og resultatet ble nyydelig! Ha en super lørdagskveld.
  Nordlandshilsen fra Marit 🙂

 5. Det både så og hørtes deilig ut 🙂 Her i huset har vi en cøliakiker, så kanelboller er det langt imellom 🙂 De flaskene med gammelt melkemotiv var skikkelig fine. Og jeg er dypt imponert over alt du har dratt med deg ut i skisporet…

  Du må ha en fortsatt god helg 🙂

  Mvh Ann-Merethe

 6. Hei og hopp! Takk for at du delte denne oppskriften. Den er testet og resultatet ble nyyyydelig. Ha en fortsatt fin kveld.
  Nordlandshilsen fra Marit 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *