LYS MØRTEL OG “HELGEKOS”

kj-C3-B8kken-murstein-teglstein-Helg…

SÅ deilig! Taco’n er inntatt, mor feirer en flott uke med et glass vin, mor har hatt med jentene i svømmehallen og Emma har overnattingsgjest. Herlig!
Jeg får ofte spørsmål om mursteinsveggen vår, spesielt om den lyse lekre mørtelen. Så her kommer litt info til de av dere som vil ha det. 🙂

Mursteinen vår fikk vi kjøpt via finn. Den er fra et bygg som ble revet i Kristiansand og steinen er faktisk fra 1898. Finner man ikke stein på finn så kan man ta kontakt med firmaer som river gamle bygårder, de har ofte noen tips.
Mørtelen vi har brukt er lysere enn den som er vanlig (den vanlige mørkere og gråere). Mørtelen heter WEBER MIX M5 1311 HVIT MARMOR og det er Norsk Leca/Weber som fører den. Det lønner seg å kjøpe en sekk på 1000 kg, holder til ca 10 kvm. Ca halv pris i forhold til små sekker. Lys mørtel er tingen! Eller hva?
Det går ca 52 stein pr kvm.
En skiftegang på 8 cm, 16 cm, 24 cm osv gir fin fugestørrelse. Gammel stein suger gjerne litt mer av vannet i mørtelen enn ny stein, derfor er dette riktig fugestørrelse. Vanlig fugestørrelse på ny stein er 7,5 cm, 15 cm, 22,5 cm osv…
Vi har ikke syrevasket mursteinsveggen siden vi ville ha den så rustikk som mulig.

Gammel stein har mye mer sjarm enn den nye, så det er verdt å lete litt. 🙂

Nå er det filmtid for familien. Og så er det bare å manne seg opp til en artig tur med fjolsa i morgen. Kohmann’s, are you ready? Jeg lover at jeg skal være positiv. Skal pynte meg også, så antrekksbilde kommer på bloggen før avreise. Så de av dere som vil starte dagen med et smil kan besøke villavonkrogh.com i morgen tidlig.

Ha en strålende fredag og GOD helg!!!

Klem Anine

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *