MØKKADAG MED VERDENS BESTE KAKE

sjokoladekake villa von krogh 2God fredag godtfolk!

Jeg fikk nettopp en mail av en frustrert leser som skal bake sjokoladekaka som er på bloggen til en babyshower i morgen, og hun finner den ikke igjen. Det er dessverre litt rot i gamle innlegg, men vi jobber med saken! Så siden du er desperat og jeg er snill så kommer oppskriften spesielt til deg her Caroline. Hyggelig å høre at du og jentegjenen din ELSKER denne kaka. Det er vi fler som gjør. 😉 Alle som baker den får så mye skryt. Så vi sier til takk til venninnen min Karin som er helt RÅ på å bake og komme med de beste oppskriftene.

sjokoladekake med rømme

Ingredienser:
– 200g smør
– 2,5 dl vann
– 5 ss kakao
– 2 egg
– 1,5 dl seterrømme
– 4,5 dl sukker
– 4,5 dl hvetemel
– 1 ts natron

Smelt smøret i en kjele, tilsett vann og kakao. Slå av varmen og bland inn eggene og rømmen. Visp til slutt inn sukker, hvetemel og natron. Hell i en kakeform. Den som er brukt på bildet er 20 cm i diameter, men du kan fint bruke en større form. Stekes på 180 grader i ca 40 min.

Lag glasur av 100g smør som smeltes, tilsett 2 ss kakao, 1 egg, 150 g melis og en boks Philadelfia med sjokolade. Når kaken er ferdig stekt, stikker du mange små hull i den før du heller glasuren over. Behold formen på til den er skikkelig avkjølt.

verdens beste sjokoladekake

Nå ble du glad tenker jeg. 🙂 Og jeg som skulle komme med en sunn oppskrift i dag… Haha, det ble rake motsetningen. Jaja, pytt pytt! Den kommer den kommer.

Nå sover Marikken, og godt er det. I dag så har ikke mor noe særlig å gå på. Ingen supermamma her i gården i dag for å si det sånn. Nå skal jeg ta meg et varmt bad etter en grusom treningsøkt som jeg kanskje burde vært foruten. Hva med å lytte til kroppen når den sier den er sliten Anine? Neida… Tipp topp, i dag er ikke gassen i bruk. 🙂 En sånn dag som vi alle har i ny og ne…

Men koselig skal en bli, om ikke annet! Hva slags planer har dere for helgen? Vi skal til Musdalsæter, Skeikampen og et eller annet sted på spaning. Gjeeeesp! Kan jo ikke bli gøy. Fredrik er i hyttemodus, og jeg er i jeg vil ikke ha hytte modus. Dette kan bli en fin lørdag kjenner jeg. Noen som vil bytte ektemann? 🙂 Det ikke bare mørkt foran sola, det er mørkt i topplokket til han jeg er gift med også. Hytte, når i alle dager skal vi ha tid til å være der? Hallo liksom.

Nei, NÅ er det badekaret som står for tur. NYT dagen og GOD helg! Vi blogges etterpå.

Klem Anine

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *