PASJONSFRUKTKAKE MED SJOKOLADEBUNN

pasjonsfruktkake

Noe ekstra godt i påsken? Da anbefaler jeg dere å bake denne pasjonsfruktkaka. Den er bare HIMMELSK! Jeg har bakt den ved fler anledninger og fått veldig skryt. Ja til og med gamle “bakekoner” har latt seg imponere av denne kaka. Oppskriftene er det min gode venn Karin som har laget, har jeg nevnt at hun er rå? 🙂 Denne kan vi lage i påsken Karin.

Pasjonfruktkake

Bunn:
2 egg
2 eggeplommer
75g sukker
125 g meierismør
125g sjokolade 70% kakakoinnhold
25 g hvetemel
Bland sammen egg, eggeplommer og sukker i en bolle og visp det lett sammen. Smelt smøret i en kjele, og ha i sjokoladen når smøret er smeltet. Pass på at varmen er skrudd av når du tilsetter sjokolade. Bland eggeblandingen og sjokoladeblandingen til en tykk røre. Vend forsiktig inn melet.

pa11

Hell røra i en rund form og stek bunnen i ti minutter på 180 grader.

pa8

Avkjøl på en rist, og skjær av den ytterste kanten av kaka. Denne er til prøvesmaking. 🙂 Mmm, nam! Legg kakebunnen på et kakefat og sett formen rundt. Sett halve jordbær rundt kanten.

pa7

Her kommer oppskriften på pasjonsfruktmoussen:

500g pasjonsfruktpuré (kjøpes i store matbutikker som Ultra, Meny, Centra) Spør i butikken, mulig de har på bakrommet i frysren der.

5dl kremfløte
6 plater gelatin
250g philadelfiaost
1.5 dl sukker

pa5

Legg gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter. Pisk krem av fløte og sukker. Bland puré og kremost til en glatt røre. Smelt gelatinen i en kjele, pass på at det ikke koker. Hell 2 dl av pasjons-/ osterøren i den smelta gelatinen mens du visper. Så heller du det tilbake til resten av pasjons-/ ostemassen. Hvis du gjør det på denne måten får du ikke gelatinklumper i moussen. Vend kremen forsiktig inn med en slikkepott.

pa3

Hell moussen i kakeformen og la den stivne i kjøleskap i fire til fem timer. Skjær forsiktig langs kanten og løft forsiktig formen bort. Pynt med jordbær og sjokoladepynt. Hvis du ikke får tak i pasjonsfruktpuré kan du gjerne bruke bringebær eller jordbær puré.

Nå skal vi snart spise frokost og bare nyte en rolig morgen, så deilig! Kaffen er traktet, mannen fikser mat og mor får blogge i fred og ro. Kan ikke bli stort bedre enn det.

Ha en topp dag alle sammen! Så sees vi litt senere i dag.

Klem Anine

0 Comments

  1. Hei, lurte på å bake denne som bryllupskake til søsteren i sommer. Tror du den er egnet seg? Tenkte da å droppe å skjære vekk det ytterste på sjokoladekaken og la sjokoladen synes og ha 3 kaker på et etasjefat og pynte med friske blomster.

    1. villavonkrogh

      Det tror jeg blir helt nydelig. Pass på at den står kjølig så lenge som mulig. Vi hadde faktisk noe lignende i vårt bryllup, helt nydelig! Så flink du er. 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *