SJOKOLADEFONDANT, EN VINNER!

sjokoladefondant

Jippi, det er fredag! For de av dere som vi prøve å lage verdens beste sjokoladefondant får oppskriften her. Denne oppskriften er veldig poppis for det gamle blogginnlegget med denne oppskriften er det mest leste på den “gamle” bloggen. Det vitner jo bare til at oppskriften er god. 🙂

Dette trenger du til 3 stk:

– 1 plate med kokesjokolade. 100 g
– 100 g margarin/smør
– 3 egg
– 1,5 dl mel
– 1 dl sukker
– melis
Smelt sjokolade og margarin. Tilsett sukker. Rør godt så sukkeret smelter litt. La det avkjøles litt til det er lunkent før du tilsetter eggene. Tilsett så ett egg av gangen, kun en av de med plomme. De andre to kun eggehvitten. Visp godt.
Ha i mel. Rør godt. Nb! Røren skal ikke bli like like tykk som browniesrøre. Du skal kunne helle den i formene. Ha røren i ildfast former og stek de på 200 grader, midt i ovnen i ca 10 min. Når du ser at det sprekker på toppen er de ferdige. Dryss litt melis over for siste finish, og kanskje et mynteblad om du har det tilgjengelig. Server med litt is eller noe annet godt. Mmm… Min favoritt er pasjonsfruktsorbè.

Ha en fin fredag, så sees vi senere! 🙂

Klem Anine

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *