PÅ FØDESTUA

11_MAG_NAVNEVALG-908

Da har mor fått satt seg ned igjen. 🙂 Det har gått i ett i dag, men det er jo litt deilig med noen travle dager fylt med masse energi. Emmagull har jobbet på Moodies i dag, spurt kundene om de vil ha hjelp og reklamert utenfor med at det er tilbud. Hun er ikke mye sjenert den frøkna der! Herlig.

Tenkte å dele noen ord fra artikkelen i Budstikka med dere. Det var inne på fødestua Malla Marikken fikk tildelt navnet sitt nemlig.

Det er 9. mai 2014 og det vordende foreldreparet er på Bærum sykehus. Fredrik tar det hele med knusende ro. Han gomler på en Troika-sjokolade. Anine presser til den store gullmedaljen.

– Vi skal ikke ta med Malla da? Hvis det blir en jente? spør Fredrik mellom riene.

Navnet var hans grandtantes kallenavn.

– Jo da, hvorfor ikke, svarer Anine mens hun presser og kniper tennene sammen.

Hun svarer halvt i ørska.

Hun er jo overbevist om at det er en gutt som skal få navnet Alfred Olai. Blir det jente, skal hun hete Marikken.

En liten stund senere kommer en robust tulle til verden. Den 4.730 gram store og 53 cm lange jenta får navnet Malla Marikken. Et navn hun ikke deler med noen andre i landet.

1428652229391_1

Marikken kommer fra Madicken, Astrid Lindgren. Min favoritt fra jeg var barn. Navnet Malla er fra Fredrik sin grantante Malla Moe, døpt Petra Malene i Hafslo 1863, men kalt Malla fra barnsben av. Malla fikk selv ingen barn og viet livet sitt til misjonsarbeid i Afrika. Hun var den første misjonæren som bygde skole i Afrika og ble blant annet hedret med eget frimerke i Swaziland. En av familiens store stoltheter. 🙂

Hele artikkelen kan dere lese HER.

Nå har jeg en kake som skal lages ferdig, oppskrift kommer i morgen. Bringebær… Mmm. Snadder!

Ha en fortsatt fin lørdag!

Klem fra oss

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *