BRINGEBÆR PAVLOVA, BARE LAG DEN!

annonse

drlykke 1

God morgen godtfolk! I dag skulle vi egentlig ha feiret burdagen til pappa, men siden mamma er syk så holder vi oss langt unna. Vi har hatt vår dose nå, tar ingen sjanser. 🙂 Siden jeg skulle bake til dagen så ble kakene spist her hjemme i stedet. Vi klarte ikke å vente til i dag, så god er den! Bringebær pavloa, noe av det beste som finnes! Oppskriften har jeg funnet på matprat sine sider, synes at bringebæreddiken gir en ekstra svong over pavlovaen. Denne bør dere prøve ut!

Forvarm ovnen på over og undervarme, 120 grader.

Ingredienser:

4 stk eggehvite
1⁄4 ts salt
250 g sukker
2 ts maisstivelse (maizena)
1 ts bringebæreddik

Ha eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål. Pisk dem sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete.

Sikt maizena og ha bringebæreddik i marengsen, vend det forsiktig sammen med en slikkepott.

Legg et ark bakepapir på et stekebrett, tegn en sirkel etter en kakeform eller en tallerken, 24-26 cm i diameter. Fordel blandingen i sirkelen og form det til en kake, ca. 2,5 cm høy. Eller så kan dere lage porsjonskaker som jeg har gjort her. Stekt 1 time og 10 min.
Stor kake stekes ca. 1 1/2 time på nederste rille i stekeovnen til bunnen er sprø på yttersiden. Skru av ovnen og la kakebunnen stå i stekeovnen til den er avkjølt, gjerne over natten med ovnsdøra på gløtt.

Pisk sammen kremfløte til krem, tilsett litt vanlijekrem når kremen er ferdig pisket. Ha kremen på kaken før servering med masse bær på. Vi fiffet den opp med minimarshmallows og litt sjokolade også. Mmm.

kaffeservice drlykke

Det søte kaffeserviset er fra drLykke.no, en nettbutikk som har masse fint! De har i tillegg fri frakt og retur om man ikke ønsker varene alikevel, samt 30 dagers åpent kjøp. drLykke.no kjører litt salg fra i dag til onsdag. Kaffeserviset er det 50% på, link til nettbutikken finner dere HER. 20% på alle glassvarer HER og 20% på gulvtepper HER. Det er nice! 🙂

drlykke

Nå skal mor skifte på sengene fra noe halvdårlig sengetøy til verdens beste, nemlig Beach House sitt bomullssengetøy. Dere finner faktisk det i nettbutikken til drLykke også. Det er himmelsk å legge seg i nyvasket sengetøy fra Beach House.

Ha en flott søndag alle sammen, så sees vi etterpå!

Klem Anine

Cxense Display

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *