BANNING, DISNEY CHANNEL OG TRASS. VI MÅ TA GREP!

Happy morning godtfolk! Sovet godt? Jeg har sovet som en prinsesse! Deilig å våkne uthvilt for en gangs skyld. Man blir jo så blid av god søvn at det nesten blir for mye av det gode. 🙂 “Heldigvis” så har jeg en datter som gjør sitt til at jeg ikke svever på den rosa skyen så lenge av gangen. Det som startet som en nydelig lørdag morgen snudde raskt da hun oppdaget at det var makrell i tomat på brødskiva og ikke arme ridde. Det hele endte med at jeg klarte å banne, og det hele to ganger, sette henne i tenkepause i trappa for å så telle til til ti inni meg noen ganger før vi var tilbake til “normalen”. Det er ikke ofte jeg banner for å si det sånn… #dårligmor

teglsteinsvegg

Nå har hun blitt med sin far på søpledynga. Jeg fikk overbevist hun om at hun må være med som miljøagent og passe på at søpla blir kastet på riktig sted. Støvler, regnjakke, lue og hansker kom for på og hun var klar for jobben. Hun hadde i utgangspunktet ikke lyst, men man må bare motivere på riktig måte…

Vi merker stor forskjell på Emma når hun enten leker eller hjelper til med ting kontra når hun bare ser på tv eller spiller på tlf sin. Hun blir trassig og frekk når hun ikke bruker kroppen eller hodet til noe annet enn spill og tv. Og den berømte Disney Channel er bannlyst fra Villa von Krogh. Hun hermer etter karakterene der og får en attitude ingen liker. Vi har lenge begrenset DC til helgen, men i dag sletter vi den. Hun får se på vanlig barnetv som er for syvåringer, ikke veslevoksne jenter som er “kule”. Når det gjelder spill så har vi også som regel at det kun er lov i helgen, men det har skeiet litt ut. Vi må stramme inn! Så får vi ta oss tid til å spille brettspill og leke mer med henne. Jeg tror de fleste av oss kan si at vi er for dårlige til å gjøre ting med barna våres på deres premisser, og det er i grunn veldig synd. Når Emma leker på rommet sitt eller gjør andre ting enn tv og spill er hun en fryd å være sammen med. Det er to helt forskjellige personer. Noen som kjenner igjen oppførselen? Det er så lett å plassere barna foran tv for å få gjort det man selv vil, men det må vi bare slutte med. Her blir det strenge regler for når det er lov å se på tv og når det er lov til å spille.

sommer interiør

Mitt mål er å leke mer med Emma, være med på ting hun har lyst til. Jeg skal bli flinkere til å spørre henne om hun har lyst til å leke med meg, så kanskje den trassen blir mer og mer fraværende.

Vi må ta grep! For jeg orker ikke å ha krangling i huset hver bidige dag lenger. Det hjelper lite med levende lys og koselig interiør når stemningen er guffen. Men det hjelper litt. 🙂

Ha en fin lørdag dere.

Klem fra en mor som må ta seg sammen

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *