BAKE? Her er en syyyykt god oppskrift!

skolebrød
Lage noe godt i dag?

Da kan jeg anbefale denne oppskriften fra Karin på skolebrød. Evt kan dere bake vanlig boller av denne deigen også. Jeg pleier å ha bittelitt mer sukker hvis jeg bare lager boller, men til skolebrød er det perfekt. melisen gjør det søtt nok. 🙂

Hvetedeig:
6 dl melk
150 g sukker
50 g gjær
1kg hvetemel
1ts salt
1egg
1ts kardemomme
150g romtemperert smør
1 egg til pensling
1 boks vaniljekrem
Bland alt det tørre og egget i en miksebolle, og varm melken opp til ca 37 grader. Bruk heller for kald melk, da varm melk dreper gjæren. Bruk fersk gjær og smuldre den opp i det tørre. Slå over melka og sett mikseren på lav fart i tre minutter. Øk hastigheten til max i fem minutter. Tilsett det romtempererte smøret og bland på lav fart til alt er godt blandet inn. Hev i en time på et lunt sted.
Del deigen i fire deler, som du former lett. Del hvert emne i fire deler igjen slik at du har 16 boller. Rull ut boller og sett de på to bakepapirkledde brett. Ha god plass mellom de. La de etterheve i en halv time under et håndkle.
Pisk sammen et egg som du pensler et brett med. Bruk fingrene å lag en stor grop, som du fyller med vaniljekrem. Sett inn i varm ovn (200grader) ikke varmluft. Stekes i ca 12 til 15 minutter til de har fått en gyllen farge. Når det første brettet er ferdig, pensler du neste brett og fyller med vaniljekrem. Avkjøl skolebrødene på rist.
Bland litt melisglasur og ha en skål med kokosmasse. Smør glasur på bollene og dypp dem ned i kokosen.

Bon appétit!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *