VARM EPLEKAKE MED VANILJESAUS

Hei dere. Hva er vel mer kos enn en varm og deilig eplekake på en regnfull høstdag? Nå er det lenge siden jeg har gjesteblogget hos Villa von Krogh, så en liten presentasjon av meg selv er vel på plass. 🙂 Karin heter jeg, er utdannet kokk, men har en forkjærlighet for kaker og bakst. Naboen til hu kråka som pleier å skrive her, så er ofte innom for å hjelpe Anine på kjøkkenet når hun trenger hjelp. 🙂

eplekake le creuset

Oppskriften er enkel, like deler av alt pluss en teskje bakepulver. Den heter opperinnelig kiloskake siden det var en kilo av hver ingrediens, men siden vi baker den i en Le Creuset gryte har jeg minsket mengdene.

Eplekake ♥
 • 300 g sukker
 • 300 g meierismør
 • 300 g hvetemel
 • 300 g egg
 • 1 ts bakepulver
 • 3 epler
 • en neve valnøtter
 • kanel og sukker til strø

Rør sukker og romtemperert smør hvitt, tilsett egg og mel vekselsvis, bakepulveret blander du i melet. Kutt et eple i små terninger som du har i røra. Ha bakepapir i formen, hell røra oppi. Legg eplebåter på toppen, strø med valnøtter, kanel og sukker.

Stekes på 180 grader ca 40 minutter.

eplekake enkel oppskrift
vaniljesausVaniljesaus ♥
 • 2, 5 dl kremfløte
 • 2,5 dl H-melk
 • 90 g sukker
 • 1 vaniljestang
 • 6 eggeplommer

Kok opp fløte, melk, sukker og vaniljestang. Slå den varme melkeblandingen over eggeplommene mens du rører, så heller du blandingen tilbake til kjelen. Sett på varmen igjen og rør med en slikkepott i bunnen hele tiden til den tykner. Den må ikke koke, da skiller den seg. Sil og avkjøl.

eplekakeapplekake

Vil dere se Anines favorittkake made by me, ta en titt HER.

Vel bekomme!

Ha en fin kveld videre!

Hilsen Karin

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *