SNØGLASUR TIL PEPPERKAKEHUS

Hohoho! God kveld! Det er fler som har spurt meg om oppskrift på “snøglasur” til pepperkakehuset, så da kommer selvsagt den. 🙂

Pepperkakehus, det er en favoritt! Når det bakes kommer julestemningen til Villa von Krogh. Fredrik og jeg pleier som regel å bake de sammen mens vi hører på julemusikk og drikker vin. Tro det eller ei, Fredde en en racer på å bake pepperkakehus! 😉 Her har dere fjorårets pepperkakehus, koselig?

pepperkakehus gingerbreadhouse

Snøglasur lager jeg av eggehvitter, melis og noen dråper med sitron. Sitronen gjør at glasuren holder seg hvitere lenger. Glasuren gulner fort om man ikke har sitron i, not nice! På dette huset brukte jeg ca 3-4 pakker melis om jeg ikke husker helt feil. 1 pk melis, 3 eggehvitter og et par sitrondråper. Så på dette huset ca 3 pk melis, 9 eggehvitter og en dæsj sitronsaft. Miks egg, melis og sitrondråper i en kjøkkenmaskin til konsistensen er såpass hard at du kan sette bollen på hodet uten at noe renner ut. Det tar tid! Den skal være tykk! Ha glasuren i en sprøytepose, jeg bruker 1M tipp fra Wilton. Og jeg begynner alltid nederst på taket og jobber meg oppover. 

gingerbread house pepperkakehus glasur frosting christmas

Nå fikk jeg faktisk lyst til å begynne på årets pepperkakeprosjekt, men får vel vente til Fredrik er hjemme fra Bergen.

Vil dere se et annet pepperkakeprosjekt? Trykk dere inn HER.

Ha en flott kveld dere!

Klem Anine

0 Comments

  1. Hei.
    Hvor lang tid tar det før glasuren stivner??

    1. villavonkrogh

      En dag ca så er den helt stiv.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *