EN NYDELIG KARAMELL PÅ FROGNER

Velkommen inn! – sier Charlotte med stort smil om munnen.

La oss ta en titt inn i en vakker leilighet på Oslos beste vestkant Frogner. Her bor Charlotte med sin samboer Lars og deres sønn Georg på 1,5 år.

Det første man legger merke til når man kommer inn i denne karamellen av et hjem er det vakre speilet, de fine fargene og ikke minst den lune og varme atmosfæren.
Med en far som jobber i Jotun har Charlotte naturligvis dykket ned i Jotuns fargeunivers, og hun har virkelig funnet en palett som harmonerer veldig fint sammen.
Da hun og mannen var på visning her for drøye seks år siden var spisestua blå og stua grå, slik det er i dag. Charlotte falt helt for fargevalgene og leiligheten. Hun elsket den blå spisestua, de vakre rosettene, stukkaturen, kakkelovnen og de doble sjarmerende dørene mellom stua og spisestua. Det var ingen tvil, dette var drømmeleiligheten! Ikke lenge etter kunne de flytte inn i drømmeleiligheten midt i hjertet av koselige Frogner.

cahr28

Entréen er malt i Klassisk Hvit og Balanse, speil og kommode er kjøpt hos Bond Street Essentials.

balanse

I den store spisestuen har hun valgt å bruke Duggblå, en lun og varm blåfarge. Spisestuebordet er fra Home&Cottage, stolene og kommode er fra Magazin. Maleriet har hennes farmor malt til henne som innflyttingspresang. Den vakre pendelen er fra Flos.

char12

Charlotte har en forkjærlighet for Jonathan Adler hvor det lekre pleddet er fra. Det siste nyinflyttede er adventsstaken fra Ferm Living. 

char11char13charlotte

– Tingene jeg har arvet har stor affeksjonsverdi for meg, som for eksempel den brune verktøykassa etter oldefar. Det er hyggelig å blande noen gamle ting med alt det nye. Jeg liker også å bruke store vaser og lykter i interiøret. Siden rommene er såpass store og det er høyt under taket krever det litt større interiør. Jeg liker også å lage fine stilleben av fler ting så det blir til et større interiør.

Charlotte og Lars har pusset opp leiligheten i respekt av det gamle. – Vi har forsøkt så godt vi har kunnet med å ta vare på og restaurere de gamle stukkaturene i taket og speilene på veggene. Når man har en leilighet fra begynnelsen av 1900 tallet er det fint å bevare den gamle sjarmen så godt som mulig.

char2

I stua har Charlotte valgt ut fargen Form, en lun gråfarge. Ørelappstolen og konsollboret er fra Magazin, lampen Kongle er fra Louis Poulsen.

char6char1char8char7char9char24char23char22

Mellom spisestuen og kjøkkenet har paret noe så fancy som et eget anretningsrom. – Når vi har selskaper så bruker vi dette rommet til å sette frem maten før gjesten blir servert. Fiffig!

Skapet er fra forrige eier. Rommet er malt i Klassisk Hvit og Minty Breeze.

mintychar3

Litt lenger inne i leiligheten finner vi vesle Georg sitt rom. – Her har jeg innredet med farger. Barn trenger farger! Men jeg har holdt meg til en dus palett. Jeg pleier som regel å dra til Asker og Sandvika når jeg skal handle til Georg. Synes både Sprell og Miss Muffet har fantastisk mye fint til barn. Møblene til Georg er jeg veldig fornøyd med, de er fra Oliver furniture. Stellebordet blir til kommode når vi fjerner toppen etterhvert.

char20

Tapeten på barnerommet er fra Maxbo

char16char15

Soverommet er malt i Marrakesh, gulvet er fra Gulvspesialisten, pendelen Turbo pendant er fra Louis Weisdorf, møblene og nattbordslamper er fra Magazin. – Lampene er nye, de er litt freshe i fargen. Det hjalp å få inn litt farge i dette rommet. Synes det gjorde seg veldig.

char27marrakesh

Det er ingen tvil om at paret har klart å ta vare på sjarmen i denne karamellen på 140 kvm. Det har de klart med glans!

Charlottes favorittbutikker:

Magazin
Bondstreet essentials
Tinnies hus i Sandefjord
Lykkeligpaahaver
Zanz – ikke som hos naboen

Tusen takk for meg Charlotte! Det var veldig hyggelig å få hilse på deg og se ditt vakre hjem.

Klem Anine

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *