Min aller beste dessert, sjokoladefondant

Hei igjen dere! Da var det helg da. Hva er deres planer for helgen? Vi skulle egentlig på Hanami i kveld, men det får vi ha tilgode. Her blir det fredagskos med hjemmelaget sushi i stedet. Vi statser på å være bedre til søndag, da skal Emmagull gå renn i Holmenkollen. Stas!

På søndag er det jo også morsdag og Valentine’s day, dermed en ypperlig anledning for verdens beste sjokoladefondant. Denne oppskriften er superlett og supergod!

– 100 gram kokesjokolade eller 70% ( jeg bruker alltid dronning kokesjokolade)
– 100 gram smør
– 3 egg
– 1,5 dl mel
– 1 dl sukker
– melis
Smelt sjokolade og smør, tilsett sukker. Rør godt så sukkeret smelter litt. La det avkjøles litt til det er lunkent før du tilsetter eggene. Tilsett så ett egg av gangen, kun en av de med plomme. De andre to kun eggehvitten. Visp godt.
Sikt i melet og rør godt. Ha røren i smurte ildfaste former og stek de på 200 grader, midt i ovnen i ca 10 min. Når du ser at det sprekker på toppen er de ferdige. Skjær rundt kanten og vipp de ut av formen og så dryss litt melis over for siste finish. Server med litt is eller noe annet godt. sjokoladefondant
Anine von Krogh, på Konglungen i Asker, er interiørblogger. Her har hun stelt i stand en valentines date.FOTO: JOAKIM S. ENGER---Bildet er kun til bruk i Botrend.no/Budstikka, nett og papiravis.Bildet kan lagres i Botrend/Budstikkas bildearkiv.Bildet skal alltid krediteres med, FOTO: JOAKIM S. ENGER, uansett bruk.Manglende byline, helt eller delvis, vil føre til ekstra gebyr.Bildet kan ikke gis bort eller videreselges til tredjepart uten etter avtale med fotografen.---

GOD helg dere! ♥

Klem Anine

Foto: Joakim s. Enger

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *