Nydelig lasagne oppskrift

God lørdag dere! Her på Beitostølen er vi nettopp ferdige med frokost, ungene leker og Monica og jeg skal straks på skitur. Jeg lagde lasagne her om dagen og fikk spørsmål på snapchat om jeg kan dele oppskriften min. Det er klart jeg kan. Nå lager jeg den litt forskjellig fra gang til gang, alt ettersom hva jeg har tilgjengelig. Her er røflig fremgangsmåte. 🙂

lasagne oppskrift

Til ca 8 pers, en stor ildfast form.

 • 3 bokser hermektiske tomater, jeg bruker Mutti tomater
 • 2 ss tomatpureé fra Mutti
 • 2 løk
 • 3 hvitløksfedd
 • 1 finakket chili
 • 2 gulrøtter i små biter
 • 3 kjøttbujongterninger
 • 4 dl rødvin
 • 1 ts sukker
 • 3 laubærblader
 • Barilla lasagneplater
 • Smør
 • Muskatnøtt
 • Salt
 • Pepper

Kutt løk, chili og hvitløk. Jeg bruker hvitløkspresse. Fres det i olje i en kasserolle, tilsett tomater, laurbær, buljongterninger, gulrøtter. Sett rødvin på kok, reduser til halvparten, ha rødvinen i tomatsausen. Stek karbonadeig, ha kjøkket i sausen. La det småkoke så lenge du ønsker. Smak til med salt og pepper.

Mens kjøttsausen koker lager du bechamelsaus. Smelt 3 ss smør i en kasserolle, rør inn 3 ss mel. Ha i ca 5 dl melk, rør til du får en tykk hvit saus. Tilsett gjerne til muskattnøtt og salt.

Ta laurbærbladene ut av sausen. Jeg bruker stavmikser for å gjøre kjøttet litt mindre, men det er ikke nødvendig.

Legg kjøttsaus, lasagneplater og bechamelsaus lagvis. Ha mozarellaost på toppen. Stekes ca 20 min på 200 grader.

La den hvile i 10 min, server med salat og rundstykker.

Vedlig lett og veldig godt!

Da skal jeg hive på meg skiklær. Bli med oss på skitur hvis dere vil! Se på Snapchat, aninevonkrogh.

GOOD lørdag!

Klem fra fjellet

0 Comments

 1. Kine Thronæs Moe

  Nydelig oppskrift

 2. Lagde denne i går kveld, aldeles nydelig

  1. villavonkrogh

   Å, så kjekt å høre! 🙂 Tusen takk. Hyggelig at du likte den.

 3. Hei! hvor mye kjøttdeig bruker du denne oppskriften? ☺

  1. villavonkrogh

   1 kg brukte jeg

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *