Kan du amme barnet mitt?

God onsdag godtfolk! 

Under frokosten her i huset så snakker vi om alt mulig, og i dag var ingen unntak. Vi snakket om amming. Jeg vet jo at det er vanlig med kryss-amming i andre land og var nyskjerrig på hvordan de ser på det på Filippinene. Maudee fortalte det at de kryss-ammer og at det er helt vanlig. De som ikke får til ammingen får hjelp av andre venner og familie. Ofte fordi de ikke har råd til morsmelkerstaning, men også fordi at det er bedre for barna med morsmelk enn erstatning. Det å la barnet ammes av en annen enn mor her i landet er ganske uvanlig, hvorfor er det egentlig slik?

Jeg vet faktisk ikke om jeg hadde vært bekvem med å la noen andre amme mine barn, det er noe med en grense… Men samtidig er noe ved det å stille opp for hverandre som de gjør på Filippinene som fascinerer meg. Og det gjelder alt. De er utrolig flinke til å ta vare på hverandre, være uselviske.

Har dere noen erfaring med kryss-amming? Hva synes dere om det? Bør vi nordmenn løsne litt på amme-bh’n?

babyfeet

Anine

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *