Oppskrift på SNØGLASUR til pepperkakehus

Heisann dere!

Da har Emma og jeg hoppet opp i sofaen etter en liten ryddesjau. Prøver å smitte over mors fanatiske orden og støv på hjernen til 10 åringen, men det er litt tidlig for at det slår inn enda kanskje? Er jo lov å håpe… 🙂

Det er et par stykker som har spurt meg om oppskriften min på “snøglasur” til pepperkakehuset. Den er ganske så enkel!

Snøglasur lager jeg av eggehvitter, melis og noen dråper med sitron. Sitronen gjør at glasuren holder seg hvitere lenger. Glasuren gulner fort om man ikke har sitron i, not nice! På dette huset brukte jeg ca 3-4 pakker melis om jeg ikke husker helt feil. 1 pk melis, 3 eggehvitter og et par sitrondråper. Så på dette huset ca 3 pk melis, 9 eggehvitter og en dæsj sitronsaft. Miks egg, melis og sitrondråper i en kjøkkenmaskin til konsistensen er såpass hard at du kan sette bollen på hodet uten at noe renner ut. Det tar tid! Den skal være tykk! Ha glasuren i en sprøytepose, jeg bruker 1M tipp fra Wilton. Og jeg begynner alltid nederst på taket og jobber meg oppover.

Jeg har forresten en konkurranse på FACEBOOK om dere vil joine.

Vi blogges igjen i morgen. Ha en super kveld videre!

Og dere, tusen takk for nominasjonene til Vixen Influencer Award. Snillinger!

Klem fra kråka

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *