Idiotiske magepoliti

God torsdag!

I dag valgte jeg å legge ut noen bilder av meg selv hvor jeg følte meg ganske fin etter noen dager hvor jeg har følt meg helt forferdelig. Ja, for etter noen møter med det berømmelige “magepolitiet” så kjenner jeg at nok er nok. Sier ett menneske til at magen min er stor i forhold til hvor langt jeg er i svangerskapet kan det hende de får servert en aldri så liten ørefik sammen med noen ord som kan ligne på kjeft.

Hva har skjedd egentlig? Nå har jeg møtt en del gravide kvinner i det siste, og et par av de har “unnskyldt” seg og kommentert at magene deres er veldig store. I forhold til hva da? De supertynne damene som nesten ikke får mage? Damer, vær nå glad i magene deres.

Jeg ser det jo i sosiale medier også hvordan enkelte får gjennomgå. Det er er rett og slett uforskammelig å kommentere hvorvidt en mage er stor eller liten for den sakens skyld, alle mager er da forskjellige. Og om min mage er stor, ja så er den da. Det har da ingenting å si! Den vokser som den gjør og kostholdet mitt er helt normalt.

Idiotiske magepoliti, dere er bånn i bøtta! Dette slankepresset som herjer blant gravide er jo rene galskapen og dere er med på å bygge oppunder det. Skam dere.

Selv jeg som ikke tar meg så lett nær av ting kan bli ganske irritert, for det er nå en gang slik at vi gravide ofte ikke føler oss så veldig vel. Så en kommentar om at man er stor er ikke veldig koselig.

Vær glad for at magen vokser, det er jo værtfall et godt tegn. 🙂

Magen min er fin den! Og passe stor. 🙂 Så sånn er det.

Klem Anine

20 Comments

 1. Du ser så flott ut at! Og når du nå venter 3. barnet så er det vel vanlig at magen kommer fortere?
  Eksponerer ikke egen mage på sosiale medier, men føler at folk synst den er stor. De sier det ikke direkte, men blir tydelig overasket over at jeg skal gå til mndskifte juni/juli. Jeg gikk inn i uke 24 i dag.. må være lov med litt mage da..

 2. Magen din er helt perfekt! Kan ikke skjønne hverken hvordan noen kan mene noe annet, eller få seg til å si det. Sist jeg var gravid var jeg på barneavdelingen på sykehuset (i en helt annen sammenheng). En av sykepleierne der spurte hvor langt jeg var på vei. Da jeg svarte ca. halvveis, spurte hun om jeg ventet tvillinger..! Altså – hva er det med folk?! Nei, shake it off, og la magen strutte!

 3. Tone Naomi

  jeg elsket å gå gravid …..2 barn ( jente & gutt) så stor forskjell på magen ….var stor og brei med datteren , men bare en ball foran med sønnen, enda han var 4,5 kg når han ble født …..vi er alle forskjellig og som regel blir vi litt større for hver graviditet vi er igjennom …..bedre med mage, så alle ser du er gravid, en liten og noen bare tror du er blitt feit 😉
  kos deg med magen ( stor eller liten) klem

 4. Kjære vakre deg. Drid i alle de andre, noe jeg vet du gjør. Du er bråvakker med eller uten babymage. Jeg har 5 barn og i siste svangerskap la jeg på meg så mye og hadde en diger mage , at jeg måtte gå baklengs opp en liten bakke da jeg skulle følge nr 4 til barnehagen. Jeg har alltid hatt stor mage fra ganske tidlig i svangerskapene , nytt hvert jævla kilo som datt på meg. Og ammet mine håpefulle så mye jeg nesten glemte å spise selv. Det er så mange triste mennesker der ute som må si noe negativt om noe, som har meninger om alt. Stakkars de som aldri klarer og se andre har det fint. Nyt hvert gram som lillegull hjelper deg og få på. Nyt at du blir vakrere og vakrere for hver måned som gravid. Digger hva du skriver på bloggen din. Lykke til.

 5. Elisabeth

  Fikk stadig kommentarer om hvor stor jeg var, spesielt med nummer to. Helst ble det ropt ut på jobb eller ved henting i barnehagen, sånn for å være sikker på at alle fikk det med seg. Det er både frekt og unødvendig, og det fikk meg til å føle meg svær og stygg gjennom store deler av svangerskapet mitt. Andre mødre er de verste syns jeg, at vi ikke kan være litt mer støttende med hverandre??
  Du ser fantastisk ut Anine! Stor mage, liten mage, hvem bryr seg? Det viktigste er at du og babyen har det bra❤️

 6. Pernille

  Amen

 7. Du er veldig flott!!!!!! Det er for mange i mange fora som mener for mye!!!!!! Dette er individuelt for hvert menneske. Er du frisk og har det bra, lege sier at alt er ok så er det viktigst! Jeg synes ikke andre skal komme med uttalelser de ikke har hele kjenskapen til. Hadde ikke folk gjort det hadde det nok vært mindre uvennskap, skuling på hverandre holdning og kriger!!!!! Du er flott med den magen du har, Anine <3

 8. Du er fin, akkurat som du er! Jeg blir helt paff av folk som skal mene noe om størrelsen på andres mager eller sammenligne folk med Gud og hvermann. Jeg er gravid nå for 2.gang og får stort sett bare kommentarer på hvor liten mage jeg har til å være i uke 32.
  Var ganske lik med nummer én også. Jeg har fått så mange kommentarer at jeg selv har blitt nervøs for at noe kanskje er galt og tvunget lege og jordmor til å følge meg opp ekstra for å måle at magen vokser.. Ikke veldig gøy å gå rundt og bli redd hver gang noen føler for å nevne noe om liten størrelse, gitt. Heldigvis vokser magen, og det er visst ingen grunn til bekymring.

  Noen har klart å lire ut av seg hvor «liten og nett» magen er, eller «så heldig du er!». Jeg blir helt matt. Et press for å være tynnest mulig gravid som er idealet, eller?
  Masse lykke til – du ser fab ut, uansett hva folk skulle mene på God klem!

 9. For meg er det sykelig dette kroppsbilde som blir presentert både i blogger og media. For noen kan man jo ikke se at de går gravid. Og tre dager etterpå er det påen igjen med 1 mils intervaller og så sixpack etter en uke. Det blir for meg komisk. Det er ikke DET som er normalen. En SKAL ha mage under et svangerskap og spise normalt. Det skal være former!Men å holde seg i form er også bare helsebringende selfølgelig men alt med måte!Som Sykepleier ser jeg også hva det gjør med umenneskelig press over lang tid. Jag etter det perfekte. Ikke bra for noen!Du er helt perfekt!Lykke til med svangerskapet!!

 10. Medgravid

  Jeg kunne ikke vært mer enig. Jeg er selv helt normalvektig, heller slank, og har gjennom hele svangerskapet fått høre kommentarer om hvor stor magen min er. Hva skjer med folk? Når ble det lov å åpent kommentere kroppen til andre du ikke en gang kjenner? Og hva skjer med slankepresset blant gravide? Det er helt sykelig. Det har blitt om og gjøre å være slankest mulig og helst nesten ikke se gravid ut før du er langt på vei, og nesten ikke da heller. Jeg ser masse kjendiser som bidrar til det, med kamuflerte innlegg som liksom er av den stolte magen hvor de pesiserer hvor langt de er på vei og så er det nesten ingen mage å se.
  Alle skal være stolte av magen sin sånn den er, men jeg vet selv hvor lett det er å ta et bilde i «rett» vinkel så den ser mindre ut osv. Da er det lov å tenke seg litt om før det er nettopp dette bilde som blir presentert. Og ja; skjønner de er akkurat like usikre de også, men nå må snart noen stoppe hyllingen av små gravid mager, for den yngre generasjonen blir ordentlig preget av det.
  Jeg har til og med venninner som ikke er gravide og som allerede tenker på hvordan de vil se ut som gravid, og at å se feit ut er skrekken.
  Nei, våkn opp folkens! Tenk dere om før dere kommenterer andres kropp på generelt grunnlag!

 11. Har du noen tips til hva man kan si tilbake ved sånne kommentarer..? Jeg har prestert og tatt i magefleske til en fremmed dame da hun helt ut av det blå tok på min gravidmage, men det er verre å komme på en kjapp kommentar. Jeg blir plutselig unnskyldende og totalt ikke-eksisterende ved sånne uttalelser.

 12. Ragnhild

  Amen! Noe er riv ruskende galt når det er et tema, størrelsen på gravid magen. Jeg tenker magen din (og alle gravide) er helt 100% rett størrelse.
  Nyt den her og nå. 🙂

 13. Hege Constanse Johansen

  Kjære Anine❤️ Vær nå så stolt av den magen du har. Drit i alle kommentarere og mas å se sånn eller sånn ut. Kjenner jeg blir så irritert over «alle som bare må bry seg» vi er da ingen like og hva en velger å dele eller ei er da strengt talt opp til oss selv. Jeg digger bloggen din og hvor åpen og dønn ærlig du er. Har selv vært gravid og fått 2 skjønne gutter og mistet 3 barn. Satser på ny mage iløpet av året og gjett om den skal nytes. For man feirer et liv og det skal synes❤️ go Anine.

  Klem Hege.

 14. Vet du, jeg kunne godt finne på å si til en gravid: “oj så stor mage du har”!. Dette som er kompliment og ikke fordi jeg synes vedkommende er tjukk! Store fine gravidemager for meg oser sunnhet! Så ikke ta alt i negativ mening om noen sier du er stor (selv om det kanskje er vanskelig med alle homonene innabords ). Synes du har en nydelig mage og gravide kvinner er på sitt vakreste uansett str!

 15. Amen! Har fått samme tiibakemeldinger til tross for at man følger kurven. Hver kropp er unik og man skal være glad for at magen i det hele tatt vokser.

 16. Hei Anine, for det første så ser du helt stunning ut på bildene og for det andre så er jeg forskrekket over at folk mener noe som helst om størrelsen på en gravid mage! ( Eller en annen mage for den saks skyld 😉 ) Er det mulig? De som “mener” noe, eller har en fasit på hvordan en gravid mage skal se ut bør forsøke å finne noe annet å bruke tiden på. Ønsker deg en flott helg 🙂

 17. Karianne

  Du er faktisk helt smashing!❤️

 18. Vi kan ikkje gjøre alle til lags.det er umulig….eg fikk kjeft fordi eg var for tynn da eg var gravid….eg spiste for lite ( bullshit) og fordi eg ikkje så veldig gravid ut…vel eg så ut som megselv…mamma var 8 mndr på vei med meg da folk spurte henne om hun hadde mistet meg -folk bærer babyen ulikt….noen får diger mage, noen får knapt en kul..uansett om de trener eller ei….eller spiser som en hest eller som en spurv.
  VI ER ULIKE, det ene er ikkje mer vanlig og eller bedre enn det andre…..
  Eneste eg henger meg opp i er om folk drikker eller røyker….der sysn eg grensen går…..man har et ansvar for babies utvikling og når man er gravid låner man bort kroppen sin…og gjør sitt beste for at den som bor der har de beste forutsetningene.
  Ellers må man stort sett gjøre som man vil….tren ikkje trene, være lat og nyte..eller ikkje like graviditet..ikkje alle gjør det….sånn er det bare…vi er alle forskjellige..heldigvis <3 Gleder meg til prinsen er født og vi får hilse på <3

 19. Amen, sista! Jeg forstår ikke hvorfor folk føler de plutselig har rett til å kommentere utseende til gravide, helt uten filter! Man kommenterer jo ikke utseende til naboen om vedkommende har lagt på seg noen kilo heller, gjør man? Jeg hadde liten mage hele svangerskapet, men følte meg kjempe stygg! Flere dager lot jeg være å gå ut fordi jeg visste at jeg hadde en sånn dag der jeg ikke ville tåle å få sårende kommentarer om hvordan kroppen min så ut. Fu*k magepolitiet! Håper du klarer å være stolt av magen din! You look amazing!

 20. Anne-Marte Henriksen

  Du ser fantastisk ut! Hvor får man tak i en sånn nydelig kjole?

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *