Tips til å få barnet til å sove i egen seng

God kveld dere.

Dette har vært en herlig søndag! Vi har vært i Vollen på cafe, spist reker til middag og goflet i oss altfor mye av Emmas hjemmelagde brownie. Stappmett og fornøyd har jeg krøpet under pleddet i soafen mens Fredde legger Malla Marikken.

Som dere vet så hadde vi besøk av sovekarin i går. Marikken har kommet inn til oss så og si hver natt siden august 2016, så nå måtte vi rett og slet tilkalle hjelp etter flere mislykkede forsøk på å få henne til å sove i egen seng natten gjennom. Karin kom i går på besøk og vi snakket litt sammen alle sammen om at Marikken skal begynne å sove i sengen.

Når det gjelder teknikker var det ikke så mye nytt for oss, men vi ble enige om at vi ikke skal sitte utenfor rommet hennes i det hun skal sovne slik vi har gjort til nå. Bare at vi skal være oppe i 2. etg. Og at hun skal legge seg senest 19.00, ikke 19.30. Hvis hun kommer inn til oss skal vi følge henne tilbake til senga si og hun skal gå i seng på egenhånd, kommer hun tilbake skal vi følge henne tilbake kun til døra på rommet sitt, hvis hun da kommer igjen skal hun gå fra vårt rom inn til sin egen seng på egenhånd. Da blir det vissnok mindre interresant å komme inn til oss.

Vi fikk også tips om en fin vekkeklokke som lyser om natta. Den er delt i to, den ene delen lyser om natten og den andre delen lyser fra morgenen av når vi har satt på ringing. Så hvis hun våkner om natten og ser at nattdelen av klokken lyser så skal hun legge seg til å sove igjen. Dette virket faktisk i natt, hun hadde våknet og sett at den lyste hvor hun da la seg til å sove igjen. I morges klokken 7 hadde Fredde satt på klokken, men tydeligvis litt feil slik at den ikke lyste morgen. Så Marikken hadde ligget i senga våken og ventet på at den skulle lyse dagen. Herlig! 🙂

Vi snakket litt om viktigheten at så små barn som Marikken har faste leggetider, også i helgene. De skal ikke være oppe lenger bare fordi det er helg.

Jeg tror noe av det mest effektive for vår del var at Karin var her på besøk og at Marikken visste om dette besøket fra fredagen av. Hun har nå sovet i egen seng to netter på rad. Vi skal ringe Karin hver morgen noen dager nå og da skal Marikken fortelle Karin om hun har sovet i egen seng eller ikke. Hun skal få belønning og ha klistremerkeskjema. Hvis hun klarer å sove nå natt nummer tre skal hun få velge middag i morgen. Hun skal få en liten belønning hver dag hun klarer det. Og når hun har klart 10 netter på rad skal hun få gjøre en ting hun har lyst til, som svømmehallen for eks.

Jeg tenkte jeg skulle ta bilde av klokka i morgen så dere får se den, en genial liten sak.

Da sover lillegull søtt, så får vi nå se om hun klarer natt nummer tre. Vi krysser fingrene for det. 🙂

Ha en fin søndagskveld videre!

Klem Anine

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 Comments

 1. Annette Lund

  Hei

  Hva skal man gjøre hvis hun kommer inn på natten etter at hun har sovet i egen seng noen ganger? Følge henne til døren eller sengen?

  1. villavonkrogh

   Sengen først, så skal hun gå opp i sengen selv. Gang nummer to samme natt så skal du følge til døren, gang nummer tre må hun gå fra ditt rom og alene inn selv. 🙂 Hun har skrevet en bok, har du sett den? Jeg har ikke lest noe i den enda, men sikkert en god del fine teknikker der hvis du trenger.

 2. Hva om hun klikker i vinkel og ikke vil? Hva gjør man da?

  1. villavonkrogh

   Må bare fortsette å følge henne tilbake om det så er en mange timers jobb.

  2. villavonkrogh

   Evt må man sove på madrass utenfor rommet for å så flytte seg nærmere og nærmere egen seng.

 3. Lurt å ta dette nå før lillebror kommer! Vi har også en som kommer inn til oss, og helst vil sovne inne hos oss, og han er seks år! Har ikke stresset noe med det ettersom han er minstemann, men jeg begynner å bli bittelitt lei av barn i sengen, det har vi hatt i ti år nå!