Pasjonsfruktmousse kake til 17. mai

God morgen godtfolk!

Vi nærmer oss 17. mai med stormskritt og jeg tenkte å dele oppskriften på denne nydelige pasjonsfruktmousse kaken med dere igjen. Denne skal jeg lage i år! NAM!!! Den er altså bare så HIMLA god og jeg får alltid veldig skryt for den. En sikker vinner på kakebordet.

Sjokoladebunn:
2 egg
2 eggeplommer
75g sukker
125 g meierismør
125g sjokolade 70% kakakoinnhold
25 g hvetemel

Bland sammen egg, eggeplommer og sukker i en bolle og visp det lett sammen. Smelt smøret i en kjele, og ha i sjokoladen når smøret er smeltet. Pass på at varmen er skrudd av når du tilsetter sjokolade. Bland eggeblandingen og sjokoladeblandingen til en tykk røre. Vend forsiktig inn melet.

Hell røra i en rund form og stek bunnen i ti minutter på 180 grader.

Avkjøl på en rist, og skjær av den ytterste kanten av kaka. Denne er til prøvesmaking. ? Mmm, nam! Legg kakebunnen på et kakefat og sett formen rundt. Sett halve jordbær rundt kanten.

Her kommer oppskriften på pasjonsfruktmoussen:

500g pasjonsfruktpuré (kjøpes i store matbutikker som Ultra, Meny, Centra) Spør i butikken, mulig de har på bakrommet i frysren der.

5dl kremfløte
6 plater gelatin
250g philadelfiaost
1.5 dl sukker

Legg gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter. Pisk krem av fløte og sukker. Bland puré og kremost til en glatt røre. Smelt gelatinen i en kjele, pass på at det ikke koker. Hell 2 dl av pasjons-/ osterøren i den smelta gelatinen mens du visper. Så heller du det tilbake til resten av pasjons-/ ostemassen. Hvis du gjør det på denne måten får du ikke gelatinklumper i moussen. Vend kremen forsiktig inn med en slikkepott.

Hell moussen i kakeformen og la den stivne i kjøleskap i fire til fem timer. Skjær forsiktig langs kanten og løft forsiktig formen bort. Pynt med jordbær og sjokoladepynt. Hvis du ikke får tak i pasjonsfruktpuré kan du gjerne bruke bringebær eller jordbær puré.

I år skal vi feire 17. mai i Vollen. Gleder oss!

Vi sees litt senere i dag her på bloggen.

Ha en flott dag alle sammen.

Klem Anine

18 Comments

 1. Den så deilig ut! Kan du lage denne dagen før den skal spises, tror du?

  1. villavonkrogh

   Ja, det er absolutt det beste. Gjør alltid det. 🙂

 2. Christina

  Hvor stor kakeform har du til denne oppskriften?

  1. villavonkrogh

   23 cm

 3. Nam! Hvor stor form bruker du?

  1. villavonkrogh

   23 cm

 4. Ingelin Scheele

  Ser helt fantastisk ut!!
  Hvor stor er kakeformen du bruker?
  Gleder meg!

  Mvh Ingelin

 5. Hei 🙂
  Hvilken butikk kjøper du pasjonsfrukt pure?
  Sylvi

 6. Ser nydelig ut, prøver muligens denne til konfirmasjonen om 14 dg. Lurte på hvor stor form du bruker? Og pasjonsfruktpurèen – er det ferdig, fryst purè?
  Mvh Tove

  1. villavonkrogh

   Lurer på om den er 23 cm jeg. Pureen kjøpes fryst, så tiner jeg den til bakingen. 🙂 Lykke til. PS. lag gjerne kaken dagen før og pynt den rett før du skal servere den.

 7. Linda-Mari

  Hvor lenge steker du bunnen?

  1. villavonkrogh

   10 minutter

 8. Randi Vågsland

  Pasjonsfruktpure er det samme som pasjonsfrultmos tro

  1. villavonkrogh

   Den er flytende.

 9. Hei 🙂 Hvor får du tak i pasjonsfruktpure? Vi har en kjempeflott Menybutikk her jeg bor som har det aller meste, men pasjonsfruktpure hadde de ikke. Jeg endte opp med å kjøpe pasjonsfrukt som jeg skviste saften ut av og silte. Det var veldig tungvint, og jeg fikk ikke den mengden som jeg skulle ha. Har lyst å lage kaken igjen, men med ferdig kjøpt pure 🙂

 10. Kjempelekker, den tror jeg jammen jeg skal lage til 17. mai!! Jeg har laget et innlegg for inspo til 17. mai-frokost/lunsj på http://www.littsunt.no, hadde vært hyggelig om du ville ta deg en tur innom<3

 11. Hei Prøvde meg på denne og den var nydelig! Men, usikker på om jeg fikk til sjokoladebunnen. Hvor i stekeovnen setter du kakebunnen?

  1. villavonkrogh

   Midten. 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *