Helium i ballongene?

Nå magler bare helium i ballongene skrev jeg her forleden, og reaksjonene lot ikke vente på seg. Og det er jo bare bra!

Nå har jeg i ettertid lest diverse artikler om helium og årsaken til at heliumsballonger forbys i flere kommuner 17. mai. Greit nok det, og jeg ser den at man ikke burde kjøpe helium hvis det er slik at all bruk av helium reduserer verdens heliumreserver. Helium brukes blant annet i MR-maskiner og forskning, og man vil selvfølgelig ikke bruke dette hvis det er tilfelle det som står i media.

På en annen side leste jeg i går at heliumen som blir brukt til ballonger er avfallet til helium som blir brukt til forskning og medisinsk bruk og at den per i dag ikke kan brukes til noe annet. Det er jo ikke til å bli helt klok av… Hva tenker dere? Er 10 ballonger med helium i en hagebursdag fy eller innafor? Er det virkelig slik at heliumen som blir brukt i ballongene er avfallet? Det er nå en gang slik at disse ballongene forsøpler noe voldtsomt, men man kan fint stikke hull i de når festen er over.

Hilsen hun som skal arrangere bursdag på lørdag.

11 Comments

 1. Jeanett dyvik

  Helt innafor! Så lenge ballongen går i søppla etter bursdagen!

  HA en kjempefin feiring! Har også kjøpt Ditzy Floral serien til mitt 30årslag, den er helt fantastisk nydelig!

 2. Absolutt innafor spør du meg!
  Her blir det helium i ballongene til dåp neste måned

 3. Hærregud som folk bryr seg. Helt innafor å bruke helium i 10 ballonger. Ha en fin bursdag.

 4. Annette Lund

  Du gjør som du vil 🙂 Personlig har jeg bestemt meg for og ikke bruke eller kjøpe ballonger med helium i. Det er veldig lite helium og det lille som er brukes også blant annet til medisiner til veldig veldig syke barn. Hvis alle tenker at helium i 10 ballonger ikke kan skade, så minker det faktisk ganske mye om alle tenker at 10 heliumballonger ikke er så ille. I det store og hele utgjør det ganske mye om flere tenker som deg 🙂 Men her må man ta valgene sine selv, jeg arresterer ikke deg for at du vil bruke det, men jeg ønsker å tenke på hva jeg gjør og ikke bør gjøre for min egen del 🙂

 5. Det er vel ikkje først og fremst heliumet som er miljøutfordringa til heliumsballongen. Det er vel den heilt meiningslause forsøplinga lausslupne ballonger gir, som er temaet, stort sett. Så fyll ballongane dine med det du ønsker og kast dei der dei skal etter bruk.
  God feiring!

 6. Dropp helium for å være på den sikre siden! Skulle bare kjørt papir-pompoms, sånn med tanke på plastforsøplingen…

 7. Ann-Kristin

  Det er noe uklart om ballong-heliumen er et avfallsprodukt eller ei. Flere artikler heller mot at dette er helium som man trenger til medisinsk bruk. Fordi dette også er et avfallsproblem, så har man dobbel grunn til å la være å forbruke dette produktet. Selv om man stikker hull og kaster dem i søpla hjemme. Det bidrar også til søppelberget….

  Som blogger har du mulighet til å påvirke oss lesere til å velge mer bærekraftige løsninger når vi skal glede barn, oss selv og pynte til fest.

  Så sånn sett, synes jeg du bør la være, nettopp fordi det er synlig det du gjør. Det at du bevisst lar være, kan få positive ringvirkninger

  1. Kathrine

   Helt enig!
   Som blogger med relativt mange lesere er du med å påvirke. Om alle tenker at “det er jo bare 10 ballonger”, så blir det ganske mange ballonger etter hvert, som en annen over nevnte. Bruk den stemmen du har til å påvirke i positiv retning!

 8. Jeg har blitt mer skeptisk til helium, nettop fordi det brukes av bla. sykehus. Festligeting (tror jeg det var) sier at den heliumen de bruker er «rester» som ikke kan brukes – Og da er det jo greit.
  Meeeeen, om det er sånn at restene også egentlig kan brukes, til feks medisiner etc, så vil jeg ikke vært i tvil og vil da aldri ha behov for å bruke ballonger med helium igjen.
  Selv har jeg ikke satt meg godt nok inn i noen artikler enda.

  Kanskje du kan få en lege til å uttale seg i et innlegg på bloggen?

 9. Siden helium er en ikke-fornybar naturressurs synes jeg det er god grunn til å klare oss uten den korte gleden helliumballonger byr på. Verden holder på å gå tom for den og det kommer generasjoner etter oss som trenger den.. Mvh Vivian

 10. Ble det helium-ballonger? 😀 Vi har en helium-tank fra i fjor jeg tenker bruke opp til bursdag i år, men usikker på om jeg kjøper ny neste år… Kanskje butikkene bør forbys å selge det om det er så lite igjen…?

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *