Du er SÅ stor! Sikker på at du har riktig termin?

Heisann dere!

Denne uken har det toppet seg med kommentarer om denne magen min, og jeg kjenner jeg blir ganske så oppgitt og sint. Det er en forbanna uting å kommentere størrelsen på en gravid mage uansett om den er liten eller stor.

-Du er veldig stor til å ha så mange uker igjen. -Er det tvillinger mon tro? -Nå er det vel like før? -Oj, SÅ lenge igjen? -Noen har jo så små mager… Andre sånne som deg. -Er du sikker på at du har riktig termin da og at det ikke er før?

Asså, hold smella på dere! Jeg får lyst til å ta en viss dings som vibrerer og stappe den opp i kjeften på folk. Rett og slett!

De skal da ikke være ubehagelig å fortelle folk når man har termin, men slik har blitt for min del. Etter å ha tenkt litt på dette denne uken tror jeg jaggu meg at jeg skal begynne å svare folk at jeg ikke synes det er noe hyggelig at de kommer med slike bemerkniger. Så kan de få kjenne litt på det. Enkelt og greit. Jeg trenger da ikke å være så himla høflig i slike sammentreff.

Størrelsen på magen er tipp topp den! Stor og god! Og at folk som ikke er nære venner spør meg om hvor mye jeg har lagt på meg er for meg også helt utrolig. Passe mye svarer jeg da. Jeg har ikke veid meg en eneste gang under svangerskapet, for jeg orker ikke å ha fokus på vekten. Det tar jeg senere!

Kommentarene får meg til føle som om at jeg har gjort noe feil, at jeg er altfor stor og det er ens egen feil. De er rett og slett uggent.

En liten utblåsning der altså! 🙂 Det var digg!

Nå skal jeg lage meg en iskaffe, sette meg ut i solen og nyte en dag uten hunder, mann eller barn.

Håper dere får en fin sommerdag dere også!

Klem Anine

42 Comments

 1. Annette Lund

  Stor eller liten spiller ingen rolle, man er som man er og folk har ingen ting med hvordan andre er. Noen er bare så rett på sak så syntes absolutt du kan sette de på plass heretter 🙂 12 dager til termin her, jeg er kraftig i utgangspunktet og føler meg enda større nå. Ikke har jeg likt å gå gravid heller så skal bli godt å få det overstått 🙂

  1. villavonkrogh

   Masse lykke til! Det er SÅ verdt det. 🙂 Det er fint å høre andre sid et som det er også. Stå på!

 2. Lindy Aasgaard

  Hei ikke bry deg om noen enkelt menneskers komentarer ,du er en sterk flott kvinne …veldig vakker som gravid …og nr 3 er på vei så blir man kanskje litt større enn de første …hilsen en 4 barns mor ….

 3. Vet du bare svar tilbake. Jeg ER så mett og møkk lei folk som skal kommentere enten en gravidmage eller vekt: eks du har blitt tykk/tynn osv. Dere som gjør det: DET ER SÅ FORBANNA FREKKT!! DERE EIER JO IKKE OPPDRAGELSE FOR 5 ØRE! Herregud! Så utrolig leit at du må høre slikt. Baby ny 3 for svarte magen blir jo større for hver gang sies det jo. Naturlig det. Folk har lite å snakke om og er passe miserable når de driver med sånn shit. Du er knallfin Anine. Gi f i idioter.

 4. Du stråler, Anine

  1. villavonkrogh

   Ååå, takk Ingrid. 🙂

 5. Er det mulig? Folk tar seg sine friheter! Kjære vene, jeg blir skikkelig irritert! Jeg følte meg som en strandet hval de to siste svangerskapene, og da hjalp det ikke veldig å få kommentarer fra andre!

  Jeg synes du ser kjempeflott ut!!

 6. Nyt alenetid med magen du stor eller liten mage spiller ingen rolle, du stråler

 7. Du er kjempefin med magen din Anine!!!jeg hadde akkurat lik stor mage jeg å..MASSE vann inni den magen kan du trygt si!!!selv om nr 2 var 4420 når han var født:)det endte med at jordmødrene kastet 4 håndduker på gulvet for å stoppe vannet fra å flyte utover hele gulvet etter lillegutt var ute!?!?nyt den siste tiden med gutten i magen<3

 8. Det der er så unødvendig. Jeg fikk også høre mye rart som gravid. Når man for en gangs skyld har sminket seg og føler seg riktig så flott før man skal ut og handle, og på butikken får man høre at man ser sliten ut (med et medfølende blikk)

  Magen din er flott! Størrelsen er uvesentlig, enten du er 25 eller 35 uker på vei Du kler å være gravid. Gled deg til å få en liten gutt i hus. Jeg har også to jenter og en gutt. Helt perfekt

 9. Synes du er flott jeg, og for en jobb du gjør, bærer frem et nytt lite menneske, fantastisk! Liten eller stor mage, det bestemmer ikke vi, og alle er forskjellige. Nyt dagen og magen din:)

 10. I graviditeten har man uansett verdens finaste mage, før der inne ligger det et mirakel som har det utrolige bra.
  Du ser kjempefin ut.
  Hilsen fra en 4 barns mamma

 11. Jeg er like «stor» som deg og har termin 2. september. Makan til drittfolk!

 12. Herregud er det mulig!? Jeg fatter ikke hvor frekke folk kan få seg til å være! Du ser helt smashing ut Anine og magen din er perfekt for akkurat deg. Alle er forskjellige og det er da vel for svarte ingen som har noe med hverken det ene eller det andre! Får du flere kommentarer så svar AKKURAT det du har lyst til! Nyt lørdagen-du er nydelig:) Klem Nina

 13. Du ser nydelig ut Du er en vakker gravid kvinne

 14. Jeg er ca like langt på vei og er ca like stor som deg, men jeg får høre annenhver dag at jeg har jo såå liten mage. Og når man har “liten” mage, så har man visst ikke rett til å synes at det er tungt heller.

 15. Er rart hvordan kroppen din liksom blir “allemannseie” når man er gravid. “Gått opp noen kilo siden sist, fikk jeg høre. “Ja, det har visst du også”, hadde jeg mest lyst å svare. Når ble det mer lov å kommentere vekten og størrelsen til en gravid, enn en vanlig person som har lagt på seg? Det er ikke sånn det skal være, at man synes det er vanskelig å være ute blant folk! Svar igjen med samme mynt. Og du, du ser strålende vakker ut! Og det er IKKE kun sagt for å gi deg sympati!

 16. Ser du som på bildet så ser du svært flott ut, spør du meg 🙂
  Spør de som er uhøflige om de prøver å muntre deg opp med kommentarene sine ? Noen mennesker er svært frekke og prøver å trykke andre ned. Sørgelig men sant. Lykke til videre med svangerskapet:)

 17. Du er helt nydelig og bærer magen med stolthet

 18. Det er ikke størrelsen som teller! Det er han som er inni og han er helt perfekt 🙂

 19. Synes du er kjempe fin jeg ❤️ Forsåvidt venter jeg i august selv, får en del kommentarer som «hæ? Har du såå lenge igjen?» «åy, ja da må du få en stor baby» men nei, synes ikke at eg jeg stor selv. Jeg pleier å trøste meg med at de sikkert kjenner noen som var små eller var små selv

  Hvis du har behov for å sammenligne finner du meg på instagram som @esterdahl.

 20. Mina Fagerli

  Du ser jo bare helt utrolig flott og fresh ut som gravid! Du har lov til å svare tilbake på slike uhøflige kommentarer, uten tvil, så tenker de seg forhåpentligvis om en annen gang. Håper du føler deg like flott som du ser ut, det har du virkelig fortjent! Kos deg i solen! ☀️ Klem fra meg

 21. Du er super fin, ha en strålende lørdag

 22. Hei Anine! Er det virkelig mulig at folk er så frekke spør jeg meg selv, og svaret er ganske enkelt «JA, det er det». Fy søren sier jeg bare, at det går an! Nei, jeg tror jammen meg at det bunner i sjalusi jeg. Du vet, du er vakker og dét er det ikke alle som unner deg! Skjønner godt at du blir lei deg, men magen er flott og den skal du være stolt av! Hurra, du er gravid og dét er det viktigste! Kos deg med både magen og alt som er godt! Ha ei fin helg! Klem Anne

 23. føler med deg!! Fikk ei lita prinsesse i mars.. fikk mange kommentarer over hvor stor jeg var. det opptil flere mnd før jeg fikk. Selv om jeg hadde hyperemesis og kasta opp hele tiden. Gikk omtrent ikke opp et gram… Det er virkelig en uting å kommentere andre sine mager, gravid eller ei…

 24. Kathrine

  Det er så klassisk. Er selv 39 uker på vei, og har hørt de kommentarene der så mange ganger.. helt utrolig hva folk får seg til å si.. men altså, helt ærlig – du ser veldig godt ut nyt den iskaffen, du!

 25. Jeg syns du stråler og er fantastisk

  Skjønner at kommentarene gjør vondt og setter merke i selvtilliten. Hadde det slik selv, med begge guttemagene. Jeg så sprengt ut, aldri før hadde de sett en så stor babymage, herregud har du enda tre måneder igjen- du kommer til å sprekke! Ingen grenser for hva kjerringene lirte av seg, fremmede og familie.
  Syns det er en skikkelig uting å henge seg opp i hvordan kroppen til en gravid kvinne er. Det er da aldri innafor ellers med slike kommentarer svar de tilbake, skulle ønske jeg gjorde det!

 26. Du er så fantastisk flott!! Jeg er bare 13 uker på vei og har alledere fått litt mage, men jordmor sa at alle er forskjellige 🙂
  Gleder meg til å følge deg og Alfred videre <3

 27. Er så enig! Jeg hadde også stor mage i følge «alle» andre. Folk trodde jeg var høygravid da jeg hadde to mnd igjen til termin og jeg syntes det var skikkelig ubehagelig å si hvor lenge jeg hadde igjen. Skjønner ikke greia med å kommentere størrelsen på gravidmager! Gravidmager er forskjellige, akkurat som folk, ferdig snakka! Syns du er superfin jeg

 28. Du ser heilt fantastisk ut! Du har mykje å gleda deg til

 29. Eg kjenner ikke deg Anine, men leser bloggen i ny og ne. Men eg vil bare si at du er akkurat fin og perfekt som du er! Og til dokka som ikke eier en bittelite del av folkeskikk, grav dokka et hull og blir liggende. Ingen vil savne dokka uansett!!

 30. Herlighet, stor mage?? Du ser jo max fresh ut, skjønner virkelig ikke hvor folk får disse meningene fra. Jeg fikk også slike kommentarer sist jeg var gravid, og jeg hadde faktisk ikke så stor mage. Man har jo speil og vet selv hvordan man ser ut.. Synes det er snedig at folk som kommer med slike kommentarer ikke alltid er like bevisst hvordan de selv ser ut, skulle jeg svart; ja jeg er i hvert fall gravid, hva er din unnskyldning? Du må virkelig ikke bry deg om kommentarene Anine, for du har virkelig ikke så stor mage som de impliserer… Makan. Og om du så hadde det, hva så? Det er en baby inni der, ikke en drue. Det er ikke mulig at alle de som kommer med slike kommentarer hadde “fotballfruegravidmage” selv….

 31. Gravid 35+5

  SÅ ENIG! jeg har lavt SF mål denne gangen også. Men folk sier jeg er stor..
  Dagen før forrige fødsel sier svigerinna mi (meget overvektig) idet vi skal gå fra et selskap, høyt slik alle kan høre det «nå tror jeg ikke det er lenge igjen, du var blitt så pløsete i ansiktet».. det var en uke før termin, jeg hadde kommet ut fra sykehus pga blødning kvelden før, var DRITT lei, og svarte «selv takk. Husk at fordi om man er gravid så har man ikke lov å si alt man tenker».. hele selskapet ble stille, og samboer mente det var unødvendig av MEG! Hun sendte riktig nok mld og beklaget seg senere på dagen.. men håper hun tok poenget.

 32. Vakreste Anine!! Jeg tenker at du stråler på alle bildene du viser på både blogg, insta og snap! Og hver gang tenker jeg at jeg skulle ønske jeg var like fin da jeg gikk gravid!! Masse lykke til videre, og nyt magen og svangerskapet!! Når nr 3 kommer til verden, vil du nok i mange tilfeller tenke at det var lettere å bære baby inni magen enn utenpå!! I allefall følte jeg ofte jeg manglet noen hender!! ❤️ Stor klem!

 33. Du ser helt fantastisk ut! Du stråler!!!

 34. Marlene skogheim

  Syns du har nydelig mage! (Misunnelig )
  Nyt hver dag❤️

 35. Henning S.

  Jeg også får til stadighet høre at jeg er stor nedentil. Jeg velger bare å overhøre slike kommentarer. De er sikkert bare misunnelige, tenker jeg

  1. villavonkrogh

   Henning Henning Henning! Du er ikke sann. 🙂

 36. Du er nydelig og magen like så

 37. Synes du ser helt fantastisk smashing ut. Fikk samme kommentarene som du får i forrige graviditet, ble så lei. Den.. “Oj…. Såpass ja. Du er ganske stor til at det er så lenge igjen” alle er forskjellige og alle er vi unike som bærer frem dette mirakelet i magen- uansett om vi er store eller små!

 38. Her kommer jente nr.3 om (forhåpentligvis) 11 dager Svangerskapet har vært langt og tungt og det hjelper absolutt ikke med folks idiotiske kommentarer om størrelse! Forrige uke fikk jeg høre at jeg var «dyrisk stor» og det ETTER at jeg hadde gitt beskjed om hvor lite hyggelig det er å få slike kommentarer Enkelte klarer bare ikke dy seg! Har man ikke noe fint og oppmuntrende å si, så for all del; hold kjeft!
  Du ser smahshing ut! Masse lykke til videre

 39. Monica M. B.

  Du er flott og bra nok akkurat som du er! :o)

  Klem. :o)

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *