Oreokake

Heisann!

Her kommer omsider oppskriften på denen deilige OREOkaken som vi hadde i barnedåpen til Alfred.

Sjokoladekake

Ingredienser:
– 200g smør
– 2,5 dl vann
– 5 ss kakao
– 2 egg
– 1,5 dl seterrømme
– 4,5 dl sukker
– 4,5 dl hvetemel
– 1 ts natron

Dette er for en enkel kake, for to etasjer lag dobbel porsjon.

Smelt smøret i en kjele, tilsett vann og kakao. Slå av varmen og bland inn eggene og rømmen. Visp til slutt inn sukker, hvetemel og natron. Hell i en kakeform. Den som er brukt på bildet er 20 cm i diameter, men du kan fint bruke en større form. Stekes på 180 grader i ca 40 min. Avkjøl kaken før montering og glasur.

Glasur

Lag glasur av 350 gram romtemperert smør, 350 gram romtemperert philadelphiaost og 350 gram melis. Vispes til en glatt glasur. Viktig at ingrediensene er romtemperert slik at den ikke blir klumpete. For to etasjer må dere beregne mer glasur, 600 gram av hver ingrediens.

Montering

Del kaken i tre slik at du får krem, oreokjeks og syltetøy inni. Legg først et lag med bringebærsyltetøy, deretter oreokjeks og til slutt glasur. Gjenta i lag nummer to. Smør glasur på hele kaka til slutt. Må oppbevares kjølig. Ta den ut en times tid eller to før servering slik at den er litt mer romtemperert når den serveres.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *