Hyttedrømmen

God morgen dere!

Ingen vits i å sove mente Alfred i 3 draget, så her sitter vi. En i go’stolen og en i vippestolen foran peisen. Denne dagen blir lang…

Tenkte jeg skulle vise dere noen bilder fra hytta. Fredrik har vært der et par dager nå, fått ryddet ut all søppel og materialer vi har til overs. Han skulle egentlig også borre hull til alle spottene i bjelkene, men det rakk han ikke. Det gjenstår en del, men den skal nok være ferdig nok til å kunne feire jul der. På badene og i gangen skal det legges skifer, og det spørs om vi får gjort før jul. Disse håndverkerne er travle menn, og jeg har i grunn bestemt meg for å ikke stresse med at alt må være klart. Får kose meg litt med at ting faller på plass underveis. Jepp, jeg har mulignes slått meg! Haha, ikke likt meg i det hele tatt…

Det har gått mange timer til planlegging av denne herlige lille saken av en hytte. Det første vi ble enige om var at den skulle være stor nok til å romme hele familien på hver sin side og mange venner. Så vi telte opp og ble enige om at 14 sengeplasser var mid i blinken. Vi elsker jo å arrangere festligheter, så det måtte det være nok plass.

Som dere vet så har Fredrik og jeg tegnet hytta selv, og så har vi fått Sidsel Bryde i Fristed arkitekter til å komme med sine innspill når vi var ferdige. Veldig glad for det! Hun kom med noen lure forslag som vi har brukt. Blant annet å ha peisen midt i rommet.

Våre gode venner Marianne og Snorre har også vært veldig behjelpelige med sine tips. Deres hytte sto ferdig i fjor, så de er rutinerte. Kjekt med så flinke venner! Vi har blant annet bestilt kjøkken fra samme leverandør som de.

Kjøkkenet nærmer seg ferdig. Flisene er det onkel som legger, og jeg må si meg veldig fornøyd med de. Jeg ønsket at de skulle være litt ton i ton med panelen i og med at de skal dekke store deler av den ene veggen. Kjøkkenvifta kommer også fra kjøkkenleverandøren. De har rett og slett laget den etter tegning fra meg. Fargen jeg valgte på den er Mohair fra Jotun Lady.

Flisene er kjøpt hos Flisekompaniet på Skøyen.

.

Fargen på kjøkkenet er Organic Green fra Jotun Lady. Jeg ELSKER dette skapet!

På mandag kjører vi første flyttelass opp, det blir en skikkelig bra uke! Herremin som jeg gleder meg!

Når det kom til valg av navn på hytta så har vi egentlig ikke hatt så mange alternativer. Fredrik var tidlig ute med å kalle den for  Rypereiret, så da blir det det. Den skal i følge han huse en god del ryper, så han synes det var passende. Får vel bare si takk da! 🙂 En koselig hyllest til alle kvinnene i hans liv.

Ønsker dere en FIN onsdag!

Klem Anine

5 Comments

 1. Det er så spennende å følge hyttedrømmen som har blitt virkelig! Lekkert! Hvor har dere bestilt kjøkkenet?

  1. villavonkrogh

   Det er bestilt fra Litauen. Skal høre med han om han har fisket hjemmesiden sin. Skal dele det på bloggen. Tusen takk. 🙂

 2. Hytta deres blir nydelig! Vi er selv i hytteprosessen, har akkurat fått hyttetomta tinglyst på oss. 🙂 Så da er det bare å bli helt sikker på hvordan selve hytta skal bli. Det er en ting jeg er litt usikker på å det er kjøkkenstørrelse. Har sett på mange tegninger av hytter og tenkt og lurt. Synes størrelsen på deres kjøkken ser bra ut. Er du mulig å få vite lengde å bredde, så jeg kan se det litt i forhold til alle hyttetegninger jeg ser på?

  Ønsker dere lykke til videre i byggeprosessen og så håper jeg dere får en fantastisk jul der! Neste år er kanskje vi like heldige og kan ha hyttejul. 🙂

 3. Jeanette Heiberh

  Hei. Hvor er kjøkkenet deres fra?

  1. villavonkrogh

   Fra Latvia. Hvis du ønsker hjelp til kjøkken så er det bare å maile meg, anine@eik-innredning.no 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *