Oppskrift på snøglasur til peperkakehus

Morn dere!

Opp og hopp, det er jo tross alt en ny dag!

I disse desemberdager er det helt på sin plass å dele oppskriften på snøglasuren jeg har brukt i alle år. Den er poppis vet jeg! Og veldig enkel å lage, så her får dere den på nytt.

Snøglasur lager jeg av eggehvitter, melis og noen dråper med sitron. Sitronen gjør at glasuren holder seg hvitere lenger. Glasuren gulner fort om man ikke har sitron i, not nice! På dette huset brukte jeg ca 3 pakker melis om jeg ikke husker helt feil. Blandeforhold er 1 pk melis, 3 eggehvitter og et par sitrondråper. Miks egg, melis og sitrondråper i en kjøkkenmaskin til konsistensen er såpass hard at du kan sette bollen på hodet uten at noe renner ut. Det tar tid! Den skal være tykk! Ha glasuren i en sprøytepose, jeg bruker 1M tipp fra Wilton. Og jeg begynner alltid nederst på taket og jobber meg oppover.

Ønsker dere å ha farge på døra slik jeg har gjort her tar dere å blander litt konditorfarge fra Wilton i bittelitt vann, så maler dere der dere ønsker FØR dere steker det.

Da er det julegavehandling neste. Ha en flott torsdag dere.

Klem Anine

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *