Innredning av hytta

God kveld dere!

Tenkte jeg skulle skrive noen ord om hvordan vi har tenkt når vi skulle innrede hytta. Helt fra starten av var jeg ganske klar på at den skulle innredes ganske klassisk, at vi ikke skulle følge alle de typiske trendene. Ikke minst skulle vi fylle den med ting vi selv likte. Ikke hva “alle andre” har. Vi har kjøpt møbler og interiør med tanke på at de skal vare lenge, det kommer ikke til å byttes ut så hyppig som i Villa von Krogh.

Fargene jeg ønsket var lune og varme farger. Vi kjøpte salongen fra Slettvoll allerde i januar i fjor, og det var Fredriks ønske å ha stolene i den rustrøde fargen. Jeg synes det hørtes ut som en strålende ide. Tanken med de hvite sofaene var å “dra” snøen inn i stua. Lite praktisk med hvite sofaer? Neida! Mine barn er oppvokst med pynt på bordet de og en god del håndsåpe. 😉 Rødt, grønt, grått, brunt, sort og hvitt. Det er stort sett de fargene man finner hos oss i ulike nyanser.

Enn så lenge så står stolene på den siden, de skal flyttes tilbake til vinduene når peisen skal mures. Den blir midt i rommet, en rund skiferpeis som nesten kan minne en om en stor bålpanne. Hetta er bestilt fra Frankrike og kommer i løpet av noen måneder. Til venstre der den lyse kassa står kommer det et lite vinskap som vi har bestilt fra en glassmester på Lillehammer.

Vi valgte forøvrig å ha samme farge både på fotlister, vegger, taklister og tak. Synes det gjør det lunt og ryddig. Spottene vi har kjøpt er warm to dim fra Stork, led spotter som vi har fått innfelt i stokkene. Panelen vi har i stua og gangen heter Laftepanel og den er bare helt MAGISK vakker. Et godt tips til alle som ønsker laftelooken og ikke bygger laftehytte. Og hvorfor ikke laftehytte er det sikkert noen som lurer på. Da hadde vi ikke fått den planløsningen eller utnyttelsesgraden av hytta vi ønsket, samt at det hadde blitt mye dyrere.

Spisebordet Fredrik og Johan har laget rommer plass til 14, og stolene vi falt for var disse deilige her fra Englesson. Komfor var viktig da dette garantert blir et samlingspunkt for mange hyggelige stunder.

Vi er helt forelsket i Rypereiret vårt! Gleder meg til alle de fine stundene vi skal få ha der oppe.

Hvis dere har noen spørsmål er det bare å fyre løs. 🙂 Er ikke så lett å få med seg alt alltid…

Nå skal jeg få Emmagull til å lage en kopp te til meg og så skal jeg krype under pleddet igjen.

Ha en fin kveld videre dere.

Klem Anine

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 Comments

 1. Vaarblomst

  Er helt forelsket i Rypereiet og følging av bloggen din er en stor inspirasjon. Eg faller alltid på hjemme snekret ting og lurer derfor om det er mulig å få en beskrivelse på spisebordet kossen den er blitt laget (materialer o.l) 🙂 kanskje er kan sette mannen her hjemme i et slikt prosjekt 😉

 2. For en flott hytte! Hvor er glasslysholderene på bordet ifra? Eller hva man kaller de hehe

  1. villavonkrogh

   Tusen takk trude. De store er kjøpt hos Bloom i Asker.

 3. Fytti katta så knallfint ✨lekker hyttestil, ett godt sted å være. Gratulerer så mye ✨mange minner skal bli skapt.

 4. Ingun Solli

  Hei
  Suger til meg inspo. Dere har ei nydelig hytte.. Vi bygger hytte i Engerdal.

  1. villavonkrogh

   Å, kos deg masse!!!

 5. Nydelig hytte dere har fått. Gleder meg til nye innlegg og flere bilder.

  Hvor stor er hytta deres, og hvor mange soverom. Hvordan klarte dere å velge.

  Vi har kjøpt tomt, men jeg klarer jo ikke å velge hyttemodell. Hver gang jeg tror jeg har funnet den rette, så ender jeg opp med at “nei, jeg tror ikke det er helt riktig.”

  Er så usikker på om vi skal prioritere mange soverom eller ikke. Hadde vært hyggelig å kunne få mange på besøk til jul og sånt, men man trenger jo ikke nødvendigvis det resten av året. Og så er det jo hva som passer best på tomta, hvilken siden skal kjøkkenet ligge. Klarer ikke å finne det som er optimalt og bare føles perfekt for oss. Derfor lurer jeg på hva som gjorde utslaget for dere? Var det lett å velge, eller hadde dere en lenger prosess?

  1. villavonkrogh

   Hei Kristin. Så spennende da! Gratulerer så mye.

   Hytta er 180 kvm i grunnflate, men en andre etasje på 60 kvm. Vi har valgt å ha 5 soverom og en sovealkove i tillegg slik at vi får plass til hele familien til julefeiring. Det er det dere må tenke på, behovet deres. Vi er veldig glad i å arrangere selskap og være sosiale, så dermed ble den så stor vi fikk bygge på den tomta. Vi visste med en gang at den måtte være romslig. Så vi tegnet noen forskjellige utkast og endte opp med den planløsningen vi mente var best for oss. Vi har delt soverommene i en fløy sammen med tv stue oppe og bad/bod og vaskerom, så stue og kjøkken i den andre. Håper dere finner den beste løsningen for dere! Vi regner forsåvidt med å få en del barnebarn med tiden, så da er det kjekt med god plass. 😉

   1. Kristin

    Takk for svar. 🙂

    Det med at barna kanskje tar med familie i fremtiden, er noe vi også tenker på. Og da er det godt å ha plass til at alle har det fint.

    Høres ut som om dere har funnet en god løsning. Blant favorittene mine er det 6 soverom, men vi må ha noe med lavere takhøyde pga. reguleringsplanen som kun tillater bruksareal på 150 kvm.

    Må jo si at blant favoritt modellene våre er det flest H-hytter. Man får utnyttet plassen godt og får mye vinduer med disse modellene.

 6. Så flott hytte dere har bygd. Innredningen er lekker, elsker den rustrøde fargen i stua og alle de flotte vinduene. Kjøkkenfargen er også lekker. Følger deg gjerne videre. Toril

  1. villavonkrogh

   Tusen takk. Velkommen skal du være Toril. 🙂

 7. Love it!

 8. Helena Stokstad

  2 ting du sikkert har nevnt før, men som jeg ikke har klart å få med meg:)
  1/ kjøkkenvifta er så fin. Mulig å få vite hvor den kommer fra?
  2/ navnet på beisen inne?

  Veldig gøy å følge hytteprosjektet:)
  Helena

 9. Fantastisk fint:)
  Hvor får man kjøpt spisestuestolene?
  Ha en fin dag.

  1. villavonkrogh

   De er fra merket Englesson.