Svar på spørsmål om hytta

God søndag folkens!

Her i Villa von Krogh er det livat som vanlig. Malla Marikken tar ut av oppvaskmaskinen (frivillig!) og Alfred spiser opp en av bitelekene sine. Oppe sover et to murmeldyr som jeg snart må vekke, vi skal jo tross alt på trening om få strakser.

På hytta har det ikke skjedd så mye denne uka, vi skulle egentlig i gang med skifer men gutta er litt forsinket. Me de må være ferdige til lørdag for da kommer snekkerne tilbake for å gjøre siste finish som de ikke rakk før jul.

Jeg får stadig spørsmål om hytta og tenkte jeg skulle prøve å svare så godt jeg kan.

Hytteleverandør.

Det er fler som spør om hvilken hytteleverandør vi har brukt. Saken er den at firma vi har brukt ikke er en hytteleverandør, men et snekkerteam fra Litauen som vi har fått anbefalt gjennom en venn av oss. Så hytta vår er tegnet av oss selv, vi har valgt rubbel og bit av absolutt alle ting som er på denne hytta. Alt fra panel, farger, vinduer, dører, armaturer, panel, gulv, innredning, lister, kjøkken, senger osv. Det er i sin helhet et resultat av Fredde og Anines lidenskap for detaljer. Dører og vinduer er også fra Litauen.

Fargen utvendig er brun, vi har dessverre ikke koden på denne. Jeg sendte en prøve av Tyrilin sin 14 Mellombrun og sa jeg ville ha noe lignende.

Jeg har også fått spørsmål om hvor delaktig vi har vært i prosessen. Fredrik har vært byggeleder og gjort en god del selv. Man bør absolutt ha et øye for lure løsninger og ikke minst hvordan ting skal gjøres om man skal bygge på denne måten som vi har gjort. Erfaringsmessig så er det ikke alltid at håndverkerene har de beste løsningene. Han er ikke så dum han mannen min! 🙂

Hva hytta har kostet er ikke noe jeg vil gå ut med, det er det mange som har spurt om. Jeg gir heller ikke bort tegningene av hytta. Litt streng der altså. 🙂

Inne har vi valgt å bruke panel fra Laftepanel.no og den er beiset med Tyrilin sin beis i fargen Skumring. Kun ett strøk.

Sofalunge og taklampe i stua er fra Slettvoll. Vinduer og dører innvendig er malt i fargen Diskret. Sengen vår i Red Maple og garderobe i Comfort Grey. Vegg til vegg teppe og rutete ulltekstil er fra Fargerike Asker.

Kjøkkenet er malt i Organic Green, lampene er fra Mullan Lightning i Irland, vifta er laget hos kjøkkenleverandøren og malt i fargen Mohair, flisene er kjøpt hos Flisekompaniet på Skøyen, kjøkkenhåndtakene er kjøpt hos Strai kjøkken, benkeplaten er fra Granitop.

Håper jeg fikk med meg det dere lurte på! Hvis ikke er det bare å spørre i kommentarfeltet.

Da ønsker vi dere en finfin søndag!

Klem Anine

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 Comments

 1. Ingen spørsmål, men ville bare si at den hytta er så fiiiiiiin beundrer virkelig innsatsen med tanke på liten bebis oppi det hele. God søndag

  1. villavonkrogh

   Så hyggelug Sunniva. Tusen takk. 🙂

 2. Så gøy å lese! Dere har vært ordentlig flinke! Har selv bygd vårt funkishus i Lier på samme måte. Vi var selv prosjektledere og hadde ikke ett byggfirma. (Arkitekttegnet i samspill med oss) Kreves enormt med oppfølging, men vi oppdaget at det lønnet seg da arkitektene hadde gjort mye slurv i tegningene. Og snekrere, murer og elektrikere trengte virkelig å følges med på og har absolutt ikke de beste løsningene nei… Jeg som jente må si jeg til tider ble litt oppgitt av det mannsdominererende miljøet og menn som himlet med øynene av mine valg og ideer. Som alltid viste seg å være best! Da hadde vi kun ett barn, nå har vi 4, så jeg tror det hadde blitt mer krevende å skulle gjøre noe lignende nå, men veldig fristende likevel om vi skal bygge hytte noen gang.
  Kanskje du nevnte det, men var byggesettet også fra Litauen? Uansett en helt vanvittig flott hytte som nok mange kommer til å ville prøve å kopiere! Kanskje også vi en vakker dag!
  Igjen, dere har vært råflinke!!

 3. Veldig fiin hytte. Liker farge og interiørstilen deres.

 4. Fantastisk fin og koselig hytte dere har! Likte spesielt godt kjøkkenet! Jeg har veldig lyst på kjøkken med innfelte skapdører, men slike kjøkken er veldig dyre i Norge. Derfor lurer jeg på hva leverandør dere har brukt, og om de er billigere enn f. eks Kvänum?

 5. Hei! Jeg vil gjerne vite hvordan dere lagde spisebordet deres? 🙂

 6. Lekker hytte! Digger stilen!
  Retro bildene du har på veggen – digger disse men ville gjerne hatt sommer bilder – hvor fant du disse?

  1. villavonkrogh

   Takk. 🙂 de komme ri sommer også, søk opp Charles Avalon. Kjøpte de i London, ca 4000,- per stk. Ha en fin dag!

 7. Hei
  Nydelig hytte dere har!
  Vi skal skifte ut vinduene på vår hytte, og lurer derfor på om det er mulig å få mailadr evnt hjemmeside til firmaet dere har brukt i Litauen?