Hva spiser jeg for å gå ned i vekt?

Heisann dere!

Så gøy at det var så mange som ønsket et innlegg om kostoldet jeg har lagt om til. Det er en glede å kunne fortelle at det innholder godt med karbohydrater, proteiner og fett. I grunn vil jeg ikke kalle det en diett, det er helt vanlig mat. Jeg ligger på et kaloriunderskudd på ca 500 kalorier daglig fra hva min vanlige forbrenning er uten trening. For min vekt, høyde, alder og aktivitetsnivå skal jeg spise 1650 kalorier daglig for å gå ned 0,75 gram i uken, og det er helt passe mengde mat for meg uten at jeg trenger å sulte.

Men dere! Det er sikkert mange av dere som er i den tralten som jeg har vært i lenge. Man er ganske flink med kostholdet mandag til torsdag, man spiser muligens altfor lite kalorier til og med. Jeg har ligget på 1200-1300 daglig mandag til torsdag, sliten og trøtt som bare det. Så kommer fredag og helg. Lett å skeie ut med tacofest, pottis, vin, vafler, godis. Da har man ganske raskt spist opp det man hadde av kaloriunderskudd, noe som vil si at vekten ikke går en veien man ønsker. Det hjelper svært lite å slanke seg 50% av tiden. Det er nok mange som tror de spiser sunnere enn hva de egentlig gjør og ikke forstår hvorfor de ikke går ned i vekt. Ofte så har man ikke helt oversikt over kaloriinntaket hvis man ikke har et opplegg eller registerer det. Det er veldig lett å spise sunt og samtidig komme opp i nok kalorier daglig for å ikke gå ned. Vektnedgang handler om et underskudd av kalorier, ikke nødvendigvis hva du spiser. Men et balansert kosthold er jo viktig, så sukker og alkohol har ikke noe å gjøre i min hverdag å gjøre. Veldig sjelden i helgene også. Heldigvis er ikke jeg en som sitter og koser meg med et glass vin så fort klokken har bikket 19.00 fredag kveld, utfordringen min der har vært å la ostepopen få bli igjen i butikken. Og det har jeg klart!

Så hva gjør kråkebolla Anine?

Det å vite at man får i seg riktig mengde av karbohydrater, proteiner og fett samt riktig mende kalorier har gjort dagene mine ganske mye enklere. Jeg har registrert meg på noe som heter Flexikost, betaler 199 kr måneden for å ha tilgang til en kostholdsplan og oppskrifter tilpasset mitt daglig behov.

I løpet av dagen er det fem måltider. Jeg lager alltid smoothie til frokost, polarbrød med majones, løvtynn skine og egg til lunsj, Skyr luftig sitron med en Gjendekjeks og litt krem til mellommåltid, ulike sunne middager hele familien kan spise og som oftes smoothie eller knekkebrød til kvelds.

Det er mange ulike ting å velge mellom, men jeg har lagt meg til vane å spise det samme til de fleste måltider hver dag for å gjøre det enkelt for meg selv. Og jeg synes maten er helt topp! Flexikost er i grunn bare hverdagsmat satt i system, tilpasset hva mine ønsker og mål er.

Før dere evtentuelt kaster over Flexikost så kan jeg anbefale dere å høre på podcasten som gründerene Thea og Preben har, den heter Kostholdspodden og er skikkelig bra! Jeg har fått noen åpenbaringer av å høre på de under alle trillerturene mine. Blant annet det at tre glass vin stopper opp fettforbrenningen hos en normalvektig kvinne i 12 timer. Hallo i luken, man skjønner jo det at når malet er vektnedgang så kan man ikke “kose” seg med alkohol støtt og stadig. Det er spesielt en episode jeg anbefaler dere å høre på om dere stangnerer på vekta og det er 7 grunner til at du ikke går ned i vekt. 

Men alt med måte tenker nå jeg. Jeg har noen kg jeg vil ned, men jeg går ut å spiser middag i blant og festligheter velger jeg med omhu. Jeg har takket nei til mye i vinter, men en og annen fest får gå. Det får heller bare ta bittelitt lenger tid enn om jeg hadde vært helt striks i 3 mnd. Det funker ikke for meg og mitt sosiale vesen.

Trening er jo også en del av livet mitt. Ikke så mye trening, men litt. Har som regel to til tre styrkeøkter i uka. Men mest av alt så går jeg turer, alt fra en time til tre timer nesten daglig. Å gå tur forbrenner som bare det! Så kom dere ut. 🙂

Dette er ikke sponset fra Flexikost, jeg er bare veldig fornøyd med at jeg får i meg sunn næringsrik mat i riktig mengde. Anbefaler det på det varmeste. Jeg er på “Flexidietten” hvor det er en del karbohydrater, men de har også en lavkarbovariant for de som ønsker det.

Håper dere fikk litt ut av innlegget og at dere sjekker ut Flexikost om dere er mer nyskjerrige.

Ha en finfin uke videre!

Klem Anine

5 Comments

 1. Selv om jeg synes du alltid ser helt fab ut, håper jeg du mener 0,75 kg, og ikke gram i uka DET hadde tatt livet av min diett

  1. villavonkrogh

   Haha, ja! Da hadde jeg ratt blitt borte på en uke. 🙂

 2. Birte L. Pedersen

  Må bare ønske deg lykke til med flexikost som er et supert opplegg. Har fulgt det i ett år og er super fornøyd. Riktig god påske

 3. Høres supert ut! Vil du dele mer av hva du spiser?

  1. villavonkrogh

   Det er i grunn vanlig mat i riktige mengder. Søk opp Flexikost, så kan du lese litt om det. 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *