Pavlova med bringebær

Heisann dere!

Det er sikkert fler enn meg som liker å lage Pavlova til 17. mai? Jeg har brukt den samme oppskriften i åresvis, den slår aldri feil! Den er ekstra god med den lille touchen av bringebæreddik.

Oppskrift

Forvarm ovnen på over og undervarme, 120 grader.

Ingredienser:

4 stk eggehvite
1⁄4 ts salt
250 g sukker
2 ts maisstivelse (maizena)
1 ts bringebæreddik

Ha eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål. Pisk dem sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete.

Sikt maizena og ha bringebæreddik i marengsen, vend det forsiktig sammen med en slikkepott.

Legg et ark bakepapir på et stekebrett, tegn en sirkel etter en kakeform eller en tallerken, 24-26 cm i diameter. Fordel blandingen i sirkelen og form det til en kake, ca. 2,5 cm høy.
Stekes ca. 1 1/2 time på nederste rille i stekeovnen til bunnen er sprø på yttersiden. Skru av ovnen og la kakebunnen stå i stekeovnen til den er avkjølt, gjerne over natten med ovnsdøra på gløtt.

Denne gangen prøvde jeg ut en ny kremvariant fra Piano som heter Pavlovakrem. Den står ved siden av vanlijekremen i butikken. Helt super! Piskes luftig og smaker kjempegodt. Den MÅ dere bare prøve! Pyntet kaken med jordbær, bringebær, smash, marengstopper og litt sitronmelisse.

Den perfekte festkaken!

Ha en fin kveld videre.

Klem Anine

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *