Oppskrift på bamsekake!

Hei dere!

Ny uke med masse sol! Så deilig!

Jeg har fått noen spørsmål om jeg kan legge ut oppskrift på bamsekaken jeg lagde i går, og det er klart dere skal få den.

Sjokoladekake

Ingredienser:

 • 200 g smør
 • 2,5 dl vann
 • 5 ss kakao
 • 2 egg
 • 1,5 dl seterrømme
 • 4,5 dl sukker
 • 4,5 dl mel
 • 1 ts natron

Smelt smøret i en kjele, tilsett vann og kakao. Slå av varmen og bland inn eggene og rømmen. Visp til slutt inn sukker, hvetemel og natron. Hell i en kakeform. Den som er brukt på bildet er 26 cm i diameter. Stekes på 180 grader i ca 40 min.

Avkjøl kaken og del den i to. Lag smørkrem av en pakke romtemperert meierismør og en pakke melis. Piskes sammen til en jevn og fin krem. Legg et lag med smørkrem, så et lag med bringebærsyltetøy. Jeg rørte friske bær sammen med litt sukker. Ha på øverste kakelaget. Jeg kjøpte tre ferdige sjokolademuffins i butikken som jeg skar til som ører og nese. På ørene og nesen har jeg brukt en glasur laget av litt Philadelphia ost og melis. Øyer og nesetipp er sort fondant.

Til glasuren brukte jeg en 1M tipp fra Wilton, men dere kan jo bruke en annen om dere ikke har den i skuffen. Begynte å sprøyte nederst rundt hele og jobbet meg opp og innover på kaken. Legg på osteglasuren på nese og ører før den siste runden med smørkrem så dere får en fin overgang mellom de to.

Ikke så vanskelig! 🙂 Søt bamsekake som smaker veldig godt.

Ha en fin start på uka dere!

Klem Anine

1 Comment

 1. Hei Anine
  Deler du oppskrift på salaten? Ser veldig god ut!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *