Hvordan gå ned i vekt?

God kveld dere!

Siden det har rent inn med spørsmål om vektnedgangen jeg har hatt, så tenkte jeg at det var like greit å skrive om det her enn å svare på alle medlingene jeg har fått på Instagram i dag. Hvis dere er ute etter en quixfix så er ikke dette innlegget å lese… 😉

Nå er det snart 11 måneder siden jeg fikk Alfred en meget varm sommerdag i juli. Da hadde jeg vel gått opp et sted mellom 22-25 kg. Det var først i september at jeg veide meg igjen og begynte å tenke over kosten samtidig som jeg begynte å trene litt forsiktig. Sakte men sikkert fra september til nå har jeg gått ned 14 kg og veier det samme som jeg gjorde da jeg ble gravid. I perioder har det stått stille veldig lenge, men nå den siste tiden har det løsnet litt. Jeg sover bedre enn på lenge, søvn har jo mye å si for vektnedgang. Jeg har begynt å løpe i tillegg til styrketrening og lange gårturer. Og sist men ikke minst så veier jeg all maten min og registrerer den på vektklubb.no. Gikk på Flexikost en lengre periode, men har byttet til vektklubb nå for en liten forandring. Jeg spiser alt, bare ikke alltid. Og jeg spiser meg aldri så mett så det føles ubehagelig. Spiser i grunn bare en mengde som gjør at jeg ikke er sulten lenger.

Kalorier! Hvor mye må man ha i seg? Det regner man ut hvis man er medlem på vektklubb eller Flexikost. Jeg ligger på ca 1500-1700 kalorier om dagen, ofte en dag i uka litt mer.

Har mer eller mindre kuttet ut godteri, pottis, brus, kaker og alkohol. Har kanskje spist potetgull en gang per måned det siste halvåret untatt i påsken hvor det ble litt vel mye kos.

I selskaper har jeg hatt med egen mat noen ganger og stort sett klart å la være å spise kake.

Jeg spiser helt vanlig mat. Ikke så mye brød, har spist en del polarbrød men har byttet ut med knekkebrød og proteinrundstykker. Drikker hverken juice eller melk. Drikker kun masse vann og kaffe, en sjelden gang cola zero eller farris.

Jeg bruker litt MCT olje som jeg har kjøpt på helsekosten i kaffen hver morgen, viktig å få i seg litt fett.

Vann i kroppen. Det har jeg hatt en del av etter svangerskapet, og jeg har fått noen behandlinger med lymfedrenasje for å få det ut av kroppen. Det har gjort underverker sammen med noen vanndrivende tabletter jeg kom over på helsekosten. Kroppen er endelig i balanse igjen, så det er vel derfor det har løsnet litt nå. Det tar tid å komme seg etter et svangerskap, værtfall for meg. Så jeg har måtte være veldig nøye med kosten over en veldig lang periode, og jeg har hatt tider hvor jeg nesten har gitt opp og vært veldig demotivert. Man blir jo gjerne det når man stopper helt opp over noen måneder.

Det er ingen typisk diett jeg følger, spiser vanlig mat. Drikker en smoothie hver morgen med et par kopper kaffe. Lunsj er gjerne to knekkebrød med litt ost, avokado, skinke. Mellommåltid er enten skyr luftig sitron eller Propud sjokolademousse eller milkshake, middag er alt fra salater til pasta. Kveldsmat er ofte knekkebrød, speltlompe med et kokt egg og skinke eller smoothie.

Jeg velger bort ting som inneholder mye kalorier og alkohol. Alkohol fungerer dårlig hvis man skal ned. Til syvende og sist må man gå inn for det og ikke gi seg. Man må være sta og si nei takk til ganske så mye. Jeg har ungått festlighter og middager ute så godt det har latt seg gjøre. Så ja, det er litt slitsomt til tider. Men når man endelig får igjen glidlåsen på buksa si igjen, da er det verdt det!

Jeg har mellom 7 og 11 timer aktivitet/trening i uka. Det er da løping, styrketrening og gåturer med barnevogna og hundene.

En siste ting som kan gi litt ekstra motivasjon er å kjøpe seg en alright klokke så man kan følge med på aktivitetsnivået sitt. Jeg kjøpte meg Suunto fitness 3, og den har gitt med masse motivasjon til å gå mer og trene mer.

Håper dere fikk litt ut av dette innlegget. Hvis det er noe mer dere lurer på er det bare å spørre! 🙂

Nå er det tid for å legge seg på sofaen i et par timer, deilig!

Fortsatt fin torsdag dere.

Klem Anine

11 Comments

 1. Jeg ble inspirert!!!! Takk.!! Du er fantastisk flott!

  1. villavonkrogh

   Tusen takk. 🙂

 2. Hei hei, Så utrolig flink du har vært:) Sliter med mye vann i kroppen etter 2 svangerskap og bare lurer litt på den lymfedrenasje du nevner, hvilke type behandling er dette? Massasje ?:)

  God sommer og tusen takk for svar:kr

  1. villavonkrogh

   Det er en behandling som heter Eximia. Søk opp så kan du lese mer om den. 🙂 Helt super! Riktig god sommer til deg også.

 3. Så flink og ikke minst førr en selvdisiplin du harDe vanndrivende tabelettene du hadde “funnet” vil du dele hva disse heter?

  1. villavonkrogh

   Takk. 😉 Det er de det er bilde av.

 4. Du er kjempeflink . Hva heter de tablettene du kjøpte på helsekost for vann i kroppen?

  1. He he det er de du har lagt ut bilde av?

   1. villavonkrogh

    Stemmer 🙂

 5. Flexikost og vektklubben, hvorfor byttet du? Forskjeller?Hva er evt bedre med vektklubben?

  Har selv brukt flexikost og vurderer å bytte.

  1. villavonkrogh

   På vektklubb kan du spise mer variert, men du må vite hvor mange gram du spiser av hva og finne maten selv i dagboken. Begge deler er bra.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *