Unngå innbrudd ved hjelp av smartbelysning

Riktig god søndag dere!

Nå nærmer det seg ferietid for de fleste og i den anledning har jeg valgt å skrive litt om sikkerhet. Som dere sikkert vet er sommerferien i likhet med juleferien høytiden for innbrudd. Så hva er vel bedre enn å kunne sitte på ferie og styre lyset av og på i ny og ne? Eller sette på lys i ulike intervaller slik at lyset ikke slåes på samme tidspunkt hver dag. Innbruddstyver overvåker gjerne huset i noen dager, så hvis man for eksempel bruker Philips Hue systemet som heter Home & Away kan man rett og slett få de til å tro at det er noen hjemme.

Philips Hue har også Outdoor Motion Sensor som skrur på lys både ute og inne ved bevegelse.

For å installere Philips Hue trenger man et startkit, appen og lyspærer. Bytt ut de gamle lyspærene med disse fantastikse LED pærene og vips så har du et smartsytem som fungerer helt ypperlig. Slik ser altså startkit ut. Lyspærene er dimbare, kan fåes i hvite pærer eller med farger som man kan velge blant 16 millioner farger i. Vi har flest pærer av Hue White & Color Ambiance. Har den innstilt på en varm hvittone til daglig og farger til festligheter.

Man behøver jo ikke bytte alle pærer før ferien, det kan holde med en og annen lampe i de ulike rommene. I stua har jeg Hue i et par lamper, på soverommet har jeg de i nattbordslampene, i spisestua har jeg de i taklampa. Så planen er å bytte noen til nå før ferien slik at vi kan sette på lys i alle oppholdsrommene.

Disse LED pærene er også dimbare selvsagt. De gir et veldig fint lys.

Nå skal jeg teste litt i appen og bli litt bedre kjent med Home & Away.

Ha en strålende flott søndag videre! Og kos dere med en is eller to. 🙂

Klem Anine

4 Comments

 1. Du glemte å skrive at dette er reklame

  1. villavonkrogh

   Det står øverst.

 2. Vaarblomst

  Får er spørre hvilken farger du har på stue veggen? 🙂

  1. villavonkrogh

   Det er Sober fra Jotun.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *