Portvinsaus og God morgen Norge!

God onsdag dere!

Som disse dagene flyr av sted! Noe jeg setter pris på om dagen er å se alle som pynter utendørs med fin julebelysning i en ganske mørk tid. Det gir litt ekstra glede i hverdagen.

I dag har jeg vært hos en kunde i Rælingen som skal male opp huset sitt og jobbet litt hjemmefra. Har også hørt gjennom podden våres, og det er fler av dere som har spurt om jeg kan legge ut oppskriften på denne berømte portvinsausen jeg lager til julematen. Det er klart dere skal få den! Den er god både til ribbe og kalkun!

PORTVINSAUS

6-8 pers.
– 1/2 flaske portvin
– 2-3 buljonterninger
– 3 dl vann
– 1 l føte
– salt & pepper

Kok ned portvin til den får en slags karamellkonsistens. Den skal kokes ned mye og pass på at det ikke brenner seg! Løs opp buljongen i vannet og hell over den konsentrerte portvinen. Kok dette ned også til ca 1/3. Når dette er klart heller man 1 l fløte i kasserollen og dette skal selvfølgelig også kokes mye ned. Helt til du får den konsistensen du ønsker på sausen. Smak til med salt og pepper. Og dere! Pass på at dere bruker en ganske stor kasserolle siden fløten “hever” seg når den koker. Ønsker dere å gjøre sausen litt brunere kan dere tilsette et par dråper med flytende sukkerkulør fra Toro.

Da får jeg forberede litt til morgendagen, skal gjeste God morgen Norge ca klokken 9.30. Så da kan dere se kråka på tv om dere vil! 🙂

Ønsker dere alle en fin kveld videre.

Klem Anine

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *