Sjernebolle med kanel!

Heisann godtfolk!

Håper dere har fine dager. 

I helgen lagde jeg denne supergode stjernebollen med kanel i, en stor suksess i familien von Krogh. Den ser kanskje litt vrien ut, men det er den så absolutt ikke. Fin å sette på bordet når man får lov å ha gjester igjen.

Hvetedeig:
6 dl melk
150 g sukker
50 g gjær
1kg hvetemel
1ts salt
1egg
1ts kardemomme
150g romtemperert smør
1 egg til pensling

Bland alt det tørre og egget i en miksebolle, og varm melken opp til ca 37 grader. Bruk heller for kald melk, da varm melk dreper gjæren. Bruk fersk gjær og smuldre den opp i det tørre. Slå over melka og sett mikseren på lav fart i tre minutter. Øk hastigheten til maks i fem minutter. Tilsett det romtempererte smøret og bland på lav fart til alt er godt blandet inn. Hev i en time på et lunt sted. I mellomtiden lager dere kanelfyllet. Jeg bruker meierismør, kardemomme, kanel og brunt sukker.

.

.

Del deigen i 2 like store deler, ha de på hvert sitt bakepapir og rull ut med en kjevle. Ha på kanelfyllet på den ene deigen, deretter legger du den andre oppå. Ha en kopp i midten og del opp i like deler med en pizzarulle. Så tvinner dere to stk mot hverandre og fester de litt sammen i enden.

Pensle med egg og strø over perlesukker

Stekes på 200 grader i ca 22 minutter.

Ha en fin uke videre!

Klem fra bakemamsen

4 Comments

 1. Skal den ikke etterheves

  1. villavonkrogh

   Du kan godt det, jeg gjorde ikke det. Den stod ganske lenge før jeg lagde den. Ble fin uten.

 2. Kvifor leiger de ut hytta?

  1. villavonkrogh

   Hvorfor ikke? For det er kjekke penger å få inn. Har leid den ut en gang tidligere. Ikke hvem som helst som får leie. Ikke noe party folk værtfall.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *